Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez george Zobacz posta
    Od dłuższego czasu zastanawiam się czy kupić 24L czy 35L, niby znam te ogniskowe i wiem czego potrzebuje, ale jednak wybór pomiędzy nimi jest trudny. Do zdjęć we wnętrzach wolę chyba 24mm, poza ogniskową szkła mają chyba dość podobne "parametry" ? Jeśli ktoś ma chętnie więcej sampli z tych szkieł
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=9223

mało bo mało ale jest lekkie porównanie
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=9223

mało bo mało ale jest lekkie porównanie
    Dzięki za mini-porównanie, po podpisie widzę, że jednak 35mm u Ciebie zostało.
    Szkoda ze Fj nie daje szkieł na spacer

Jest może więcej opinii 24 vs 35 ? Nie tylko o ogniskową, ale chociażby ich działania, trafiania i innych przeżyć/odczuć.

Biegając z T17-35 większość robię raczej na szerokości, trochę boję się "wąskości" trzydziestkipiątki, ale może to też wynika ze słabiutkich osiągów i jasności tego zooma na dłuższym końcu i stąd uprzedzenie do 35? :0
    *Pod FF oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez george ; 07-08-2011 o 18:55

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez george Zobacz posta
    Dzięki za mini-porównanie, po podpisie widzę, że jednak 35mm u Ciebie zostało.
    Szkoda ze Fj nie daje szkieł na spacer

Jest może więcej opinii 24 vs 35 ? Nie tylko o ogniskową, ale chociażby ich działania, trafiania i innych przeżyć/odczuć.

Biegając z T17-35 większość robię raczej na szerokości, trochę boję się "wąskości" trzydziestkipiątki, ale może to też wynika ze słabiutkich osiągów i jasności tego zooma na dłuższym końcu i stąd uprzedzenie do 35? :0
    *Pod FF oczywiście.
    Nie, że 35 zostało. 35 mam przeszło 2lata, ostatnio chodzi mi po głowie 24 dlatego jak akurat byłem w galerii ze sprzętem i zobaczyłem, że w FJ mają 24 to podpiąłem.
    Ale jednak jak tak patrze po swoich zdjęciach to chyba prędzej zamienię 85 na sigmę lub Lkę niż kupię 24... Jednak częściej używam 85mm niż braknie mi 24.
    Jak już to chyba jednak nie 24L a 16-35L chociaż najlepsze by było takie 14-24/2.8L :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    a 16-35L chociaż najlepsze by było takie 14-24/2.8L :-D
    matko bydgoska czuwaj nad canonem, zeby nie wpadlo na ten pomysl. 16-35 to perfekcyjny zakres reporterski.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    matko bydgoska czuwaj nad canonem, zeby nie wpadlo na ten pomysl. 16-35 to perfekcyjny zakres reporterski.
    Nie ma przymusu posiadania obiektywów :-)

Uprawnienia umieszczania postów