Strona 55 z 97 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Domyślnie

Obserwuję wątek od dłuższego czasu gdyż chciałem kupić to szkiełko.
    Kupiłem.
    Z moim 5D II (sprawnym) celność na poziomie 30% !
    Pozostałe 70% totalne pudła, raz front, raz back.
    Odesłałem szkło, będąc praktycznie pewien, że każde następne będzie takie samo (na korpusie sprzedawcy wszystkie działały tak samo), dostałem inne szkło i jak się okazało, to inne pracuje z moją piątką całkiem dobrze!
    Owszem, AF dalej lubi płatać figle, ale już bardzo rzadko i szkło z moim aparatem jest teraz zupełnie używalne i całkiem pewne, nawet na bocznych punktach!

Do czego zmierzam: jeden z forumowiczów przetestował kilka szkieł u tego sprzedawcy, u którego ja kupiłem.
    Jemu żadne dobrze nie pracowało, mi drugi z rzędu egz. działa dobrze (obydwaj mamy 5D II).
    Wniosek: nawet z taką samą puszką, ten sam egz. może pracować zupełnie inaczej.

Dużo się naczytałem, nie tylko na tym forum, o zawodnym AF z 5D I/II ale jak się okazuje, da się znaleźć dobrą kombinację.

Tyle mojego wywodu nt. autofocusa.
    Poza tym szkło rewelacja!
    Optycznie świetne, kombinacja tej ogniskowej i światła pozwala nie tylko na pracę w ciemnych warunkach ale i na uzyskanie ciekawych efektów.
    Ale to wszystko już zostało wcześniej napisane.
    W każdym razie banan na twarzy jak cholera po każdym zgraniu zdjęć z karty :-D

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak, wszystkie z 24-rki
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Konrado84 na wszystkich pkt AF masz celność?

Domyślnie

może mam szczęście, ale jak ja kupowałem w niemczech 24II pierwszą którą dostałem do łapy przetestowałem, było OK i kupiłem
    również używam z 5d2, czasami podpinam do 5d, a już rewelacyjnie współpracuje z 7d
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radek-postawa Zobacz posta
    Konrado84 na wszystkich pkt AF masz celność?
    boczne są w piątce słabsze, ale generalnie nie mam problemów z używalnością bocznych z 24L.

Jeśli w danych warunkach już centralny trafi, to w ok. 70-80 % tych przypadków trafi również boczny.

Uzależniony

Domyślnie

Swoje 24L kupilem od Pikczera. Caluje Mariusz.

Szklo jest z USA.
    Na moim 5d pracuje cacy. Tak z ciekawosci walnalem pare cykow zakretek i jest bardzo dobrze.

Nie uzwyam wogole bocznych. Tylko centralny i przekadrowanie.

Tak wogole te bateryjkowanie to jakas perwersja i onanixowanie

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

24 LII u mnie w centralnym trafia na 99% a z bocznych przy kontrastowych scenach tez trafia, troszke wolniej ale trafia )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    24 LII u mnie w centralnym trafia na 99% a z bocznych przy kontrastowych scenach tez trafia, troszke wolniej ale trafia )
    Ja już się przyzwyczaiłem, że używam tylko centralnego w starej 5d i w nowej też
    pkt 8 regulaminu
    www.wykrota.wordpress.com

Domyślnie

ja nawet nie wiedziałem, że są inne niż centralny
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy ktoś z poznaniaków dysponuje takim idealnie celnym egzemplarzem i dałby nim pstryknąć kilka zdjęć na swojej i mojej puszce?
    Body, stałki, zoomik

Strona 55 z 97 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów