Strona 41 z 97 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Jestem bardzo wymagajacy i nie powiem, ze przed zakupem kazdego szkielka nie przetestowalem min. 3 egzemplarzy. 24L II, to jeden z moich ulubionych obiektywow. Jakosc obrazu (ostrosc bardzo dobra od f/1.4, kolory, bokeh, plastyka) a takze swietne i solidne wykonanie, czynia go w mojej kolekcji drugim (zaraz po 85L II). Nie zmienia to jednak faktu, iz nie jest on tak precyzyjny jak np. 85L II czy 135L jednak do tego trzeba przywyknac, bo ten typ tak ma i juz.
    Masz szczęście, że to nie czasy "kliszy", i nie zastanawiasz się, ile kosztuje nieudane zdjęcie... W sytuacjach "wątpliwych", nawet nie patrząc na histogram, lekko "rozjaśniam i robię nastepne zdjęcie "prawie" tej samej sceny...Poza tym, w przeciwieństwie do polityków, mówisz "prawdziwą" prawdę ...
    1DsMKIII,24IIL,85IIL,70-200IILIS,580EXII

Uzależniony

Domyślnie

Panowie o co chodzi? U mnie na 5d mk I trafia tam gdzie chce i kiedy chce i nie stwierdzilem zeby nie trafial w punkt.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Naturalnie robie w zakresie 1.4-1.8 tylko.
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 30-01-2011 o 14:20 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drks Zobacz posta
    Masz szczęście, że to nie czasy "kliszy", i nie zastanawiasz się, ile kosztuje nieudane zdjęcie...
    W czasach kliszy, to takich "nietrafien" jak od czasu do czasu sie zdarzaja, to w ogole nie bylo widac po wywolaniu w 95%

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Jestem bardzo wymagajacy i nie powiem, ze przed zakupem kazdego szkielka nie przetestowalem min. 3 egzemplarzy. 24L II, to jeden z moich ulubionych obiektywow. Jakosc obrazu (ostrosc bardzo dobra od f/1.4, kolory, bokeh, plastyka) a takze swietne i solidne wykonanie, czynia go w mojej kolekcji drugim (zaraz po 85L II). Nie zmienia to jednak faktu, iz nie jest on tak precyzyjny jak np. 85L II czy 135L jednak do tego trzeba przywyknac, bo ten typ tak ma i juz.

A monstrualna winieta (3.3 EV) na pełnym otworze Ci nie przeszkadza ?
    Mało które szkło może się takim wynikiem poszczycić (w dodatku za taką cenę) ... :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A monstrualna winieta (3.3 EV) na pełnym otworze Ci nie przeszkadza ?
    Mało które szkło może się takim wynikiem poszczycić (w dodatku za taką cenę) ... :-D
    Pozdrówka
    Monstrualna ? Jeśli nawet to i tak moje najlepsze szkło. Moby, miałeś zapięte to szkiełko ? Pytam, bo często opiniują sprzęt ludzie, którzy nie mieli go w ręku.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu

Domyślnie

winieta dochodzi do 4.4EV (via optyczne)
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Świerkot Zobacz posta
    Monstrualna ? Jeśli nawet to i tak moje najlepsze szkło. Moby, miałeś zapięte to szkiełko ? Pytam, bo często opiniują sprzęt ludzie, którzy nie mieli go w ręku.

Winieta na pełnej dziurze jest monstrualna i bardzo rzadko spotykana.
    Zajrzyj na stronę Photozone i poczytaj.
    Nie miałem tego szkła i oczywiście go nie opiniuję, tylko przytaczam opinie z miarodajnych źródeł.
    Inna sprawa, że dla szkła stworzonego raczej do krajobrazów akurat jakość obrazka na pełnym otwarciu przysłony nie jest najważniejsza...
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

O winiecie bylo juz wiele watkow i jak wiadomo - dla jednych to duza wada dla innych zaleta. Ja naleze do tej drugiej grupy.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Winieta to pikuś. Primo - przyznać się ilu z Was produkuje sobie winiety bo szkło robi za małą Secundo - Lightrom ale pewnie nie tylko ma profile szkieł.... jeden klik i winiety nie ma
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Ja produkuje bo mam za jasne brzegi i mi centralny obiekt ginie
    w 5d2 jest redukcja winiety z tego co pamiętam
    ... bedę szczery dzisiaj pierwszy raz podczas czytania tego wątku zacząłem się zastanawiać czyżby mój nie winietuje a wszystkich innych tak ??? o co chodzi z tym "winietowaniem"... i doszedłem do bardzo prostego wniosku... WISI MI TO TOTALNIE
    bzdety pierdoty o jakichś gigantycznych winietach .. 4.4 eV...
    Kto lubi i umie fotografować nie przejmuje się tym wszystkim - potrafi pokazać dobre i poruszające obrazy za pomocą tego co mu oferuje praktycznie najnowocześniejszy sprzęt na rynku....
    Więc może skończyliby co niektórzy pierdzielić farmazony i wzięliby się za fotografowanie
    Bo tyle biadolenia a jak przyjdzie do galerii to wychodzi na to że mam lepsze w telefonie
    Pozdr dla wszystkich
    DD
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Strona 41 z 97 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów