specjalnie zrobiłem kilka zdjęć testowych dziecka na 1.4, jak to dwu latek siada, wstaje, buja się na boki i 1/3 zdjęć nie trafionych, ale te trafione ... rewelka
specjalnie zrobiłem kilka zdjęć testowych dziecka na 1.4, jak to dwu latek siada, wstaje, buja się na boki i 1/3 zdjęć nie trafionych, ale te trafione ... rewelka
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Raz na kilka ujęć zdarza się, że nie trafi (choć możliwe, że z mojej winy).
Ale za to jest w pełni użyteczne od 1.4. No chyba, że ktoś nie lubi winiety (to wtedy trzeba lekko domknąć).
szkla jest genialne i basta!
czyli w końcu jak jest ?!
wychodzi na to ze u jednych jest ok lub tez jest to na tyle akceptowalne ze sa zadowoleni natomiast u wymagających fotografów jest to bolączką
Canon FF
Jestem bardzo wymagajacy i nie powiem, ze przed zakupem kazdego szkielka nie przetestowalem min. 3 egzemplarzy. 24L II, to jeden z moich ulubionych obiektywow. Jakosc obrazu (ostrosc bardzo dobra od f/1.4, kolory, bokeh, plastyka) a takze swietne i solidne wykonanie, czynia go w mojej kolekcji drugim (zaraz po 85L II). Nie zmienia to jednak faktu, iz nie jest on tak precyzyjny jak np. 85L II czy 135L jednak do tego trzeba przywyknac, bo ten typ tak ma i juz.