Strona 34 z 97 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Samy 14
    No właśnie się nad nim zastanawiam...
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Taka jakość za grosze... Można przeboleć nawet tę dystorsję (którą da się zlikwidować bez większych strat). Przy takim milimetrażu nawet AF nie jest niezbędny.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sorry że w tym wątku.

Czy ktoś z okolic Wrocławia ma 24L II lub ewentualnie 35L ? Mam 24L I i chciałem wymienić na jeden z wcześniejszych obiektywów - zadecydować ma ostrość/celność/szybkość.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec

Domyślnie

Mam pytanie.
    Dostalem dzisiaj przesylkę ze sklepu z tytułowym szkłem.
    Szkło fajne , ostrość bez zastzreżen, jednak totalnie nie trafia. Migroregulacja 5dII aż na 15 jednostek, wtedy jest OK. I teraz zastanawiam się.
    Czy korzystać z tej funkcji? Nie wiem czy sprawdza się w praktyce, jesli ktoś z Was korzysta napiszcie czy faktycznie Af trafia jak ma trafiać, czy lepiej zanieść na Żytnią w celu regulacji - i tu kolejne pytanie czy ktoś z Was to robil, jak im idzie to nastawianie AF - trochę słabo się czuję, że za jednak duże pieniądze pierwsze kroki ze szkłem mam skierować do serwisu. Oczywiście moge zwrócic obiektyw, ale nie mam pewności jaki będzie następny a powiem szczerze, że oprócz BF/FF (nie wiem który jest który) ostość szkła jest bez zastrzeżeń. Jesli ktoś z Was może pomóc, podzielić się doświadczeniem dzięki za odpowiedź.

Uzależniony

Domyślnie

Nie rozumiem - przecież do tego właśnie służy kalibracja szkła... skoro po kalibracji jest dobrze to korpus zapamiętuje ustawienia a Ty o sprawie zapominasz.
    Pisałem niejednokrotnie, że odkąd producenci zaimpletowali w korpusy kalibrację, nie przykładają już takiej uwagi do jej skalibrowania bezpośrednio po wyjściu z fabryki. To nie te czasy co kiedyś, gdy podpinało się do 5D jakiekolwiek szkło i trafiało w punkt ( w zdecydowanej większości ). Teraz naprawdę warto pobawić się kalibracją przy każdym szkle bo w mojej ocenie może to zawsze trochę pomóc w jeszcze dokładniejszym dostrojeniu szkła do body.
    Jak dla mnie - zapomnij o sprawie i rób zdjęcia. Wymienisz szkło na inne i bedziesz miał na tyle lepiej, że będziesz musiał ustawić np + 5 ( tak mam u siebie). Wtedy będziesz zadowolony?

Bywalec

Domyślnie

no własnie dlatego nie chcę zwracać. Pytanie było czy mikroregulacja działa jak należy, jeśli ktoś z tego korzystał i działa to dla mnie bomba. Jeżeli jednak ktoś regulował ale działało to średnio to trochę gorzej. Do tej pory nie korzystałem z tej funkcji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie rozumiem - przecież do tego właśnie służy kalibracja szkła... skoro po kalibracji jest dobrze to korpus zapamiętuje ustawienia a Ty o sprawie zapominasz...
    Swoją drogą trochę slabo to wygląda z perspektywy posiadacza 60D
    Ostatnio edytowane przez espe ; 12-11-2010 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    Mam pytanie.
    Dostalem dzisiaj przesylkę ze sklepu z tytułowym szkłem.
    Szkło fajne , ostrość bez zastzreżen, jednak totalnie nie trafia. Migroregulacja 5dII aż na 15 jednostek, wtedy jest OK. I teraz zastanawiam się.
    Czy korzystać z tej funkcji? Nie wiem czy sprawdza się w praktyce, jesli ktoś z Was korzysta napiszcie czy faktycznie Af trafia jak ma trafiać, czy lepiej zanieść na Żytnią w celu regulacji - i tu kolejne pytanie czy ktoś z Was to robil, jak im idzie to nastawianie AF - trochę słabo się czuję, że za jednak duże pieniądze pierwsze kroki ze szkłem mam skierować do serwisu. Oczywiście moge zwrócic obiektyw, ale nie mam pewności jaki będzie następny
    Mam to szkiełko.Zarówno na 50D jak i na 5DmkII ostrzy bez problemów, nie muszę używać mikroregulacji.IMO ta funkcja jest po to żeby z niej korzystać w razie potrzeby.Jeśli po jej użyciu jest O.K., to nie robiłbym problemu.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

jeśli masz możliwość wymienić, to może warto, na przyszłość przy sprzedaży może się przydać, chyba że to związek na wieki

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    Swoją drogą trochę slabo to wygląda z perspektywy posiadacza 60D
    nie wiem o czym piszesz, że niby co słabo wygląda, ale skoro coś jest nie tak ze szkłem to je wymień. no i trzeba było kupować tam, gdzie możesz sobie sprzęt sprawdzić przed zapłaceniem
    reasumując - zapomnij o sprawie i się nie przejmuj pierdołami.

Bywalec

Domyślnie

tego lepiej nie zakładac, już miałem to szkło, niestety musielismy się rozstać na kilka miesięcy jednak zauroczyło mnie, podobnie jak 35, więc jest z powrotem.

Strona 34 z 97 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów