Strona 26 z 97 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie mydli aż tak, ale jest gorzej niż w 35. Poza tym jest wolniej. To wystarczy, żeby powiedzieć dziękuję wersji pierwszej. Af jest moim zdaniem lekko nieprzewidywalny momentami. W 35L jest pewniej.
    moze wrzuc gdzies sample w pelnej rozdzialce, potem podobne fotki mozesz zrobic wersja II - bedzie jakies porownanie

ciekawi mnie bo ja z mojej 24L I jestem bardzo zadowolony, ale uzywam jej wlasciwie tylko na 1d3
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    no widzisz-taki miał być miód_nadal twierdzę że to jedno z bardziej nieudanych szkieł canona z czerwonym paskiem i za ponad 5 k
    Mialas w rekach mkII?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Yumeka, 24L to świetne szkło w swojej ogniskowej. Nie dziwne, że gorsze od 35L bo to 11mm różnicy, wielkiej konstrukcyjnej różnicy przy zachowaniu takiej samej jasności obiektywu.
    24L mkII musi być w czymś lepsze (i być może w czymś gorsze) od mkI - to jest ~2k zł różnicy...
    Pomiędzy "miód_malina" a "jedno z bardziej nieudanych szkieł Canona z czerwonym paskiem i za ponad 5 k" jest coś jeszcze a Ty albo wrzucasz coś do jednego albo do drugiego wora.
    Michałowi nie przypasowało bo porównuje z 35L, przyzwyczajenie do dobrego.
    Wspomniałem już gdzieś wcześniej na forum, że posiadam dwie "najgorsze" eLki wg "rankingu użytkowników". Nie kupuj tej drugiej bo nie będzie mi się chciało czytać jaka ona beznadziejna, jak to się nią zdjęć nie da robić...
    MSZ lepiej jest się przyzwyczaić i nauczyć wykorzystywać dobre strony gorszego aby w odpowiednim momencie przeskoczyć na coś lepszego i umieć to wykorzystać oraz docenić a nie biadolić, że jeden z najlepszych produktów jest jednak gówno warty.

Zablokowany

Domyślnie

Jestem daleki od potępiania 24L mkI - mam jednak porównanie i jakotaką finansową możliwość wyboru przed nowym sezonem. O minusach mkI napisałem kilka postów wyżej. Jeśli więc, jak napisał Koraf, mkII jest równie szybka to już jest ok. Optycznie nie może być też gorzej niż mkI, bo o tym wspominali już inni userzy.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie mialem ani mkI ani mkII w reku.
    Do wiosny daje sobie czas na poszukanie i przetestowanie bez zadnych gwaltownych zmian w swojej szklarni.

jesli mkII okaze sie jakosciowo przynajmniej tak samo dobra jak 35L (a pewnie sie okaze) - to wyladuje na bank w torbie. Do tego czasu pewnie jeszcze nie raz cos sie tu ciekawego pojawi

W miare mozliwosci prosze o wiecej sampli z 24 II na 1.4 - nie musza byc achtystyczne ale najlepiej jakies okolicznosciowe, bez bateryjek i linijek jednak.
    (internetowe galerie juz raczej przejrzalem)

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Jestem daleki od potępiania 24L mkI - mam jednak porównanie i jakotaką finansową możliwość wyboru przed nowym sezonem.
    Ja czekam Michale na posta, w którym opiszesz wrażenia z przesiadki
    Miałem możliwość zakupu i fundusze na mkII ale kupiłem mkI. Nowszej nawet do rąk nie wziąłem.
    Nie żałuję bo jak mam żałować, że nie mam czegoś czego nie widziałem :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A ja poproszę jakiś corp linijki

Zablokowany

Domyślnie

U mnie tak jak mówisz zdecydowała ta niewielka, ale jednak, różnica jakościowa między 24 a 35. Ona jest i nie da się tego ukryć. Gdyby mkII jej nie dawała, to decyzja o zakupie 24II byłaby jakże prosta.

Richie pogrzebał w sieci....dzięki manhttp://www.pbase.com/tommylee1023/24...ersus_24l_mkii

Opisując kłopot z mk1 mialem na mysli dokładnie taką sytuację - dokładnie tak było między 24LI a moim 35L

mk1 http://www.pbase.com/tommylee1023/image/112003787
    mk2 http://www.pbase.com/tommylee1023/image/112003784

i nie chodzi mi o to, że 24L pomijał na fotach jeden element tutaj samochód osobowy
    Ostatnio edytowane przez himi ; 30-10-2009 o 22:59

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Opisując kłopot z mk1 mialem na mysli dokładnie taką sytuację - dokładnie tak było między 24LI a moim 35L

mk1 http://www.pbase.com/tommylee1023/image/112003787
    mk2 http://www.pbase.com/tommylee1023/image/112003784
    to ze wersja II jest ostrzejsza, szczegolnie w rogach nie watpie, ale ten egzemplarz, z ktorego sa te zdjecia jest moim zdaniem walniety
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to ze wersja II jest ostrzejsza, szczegolnie w rogach nie watpie, ale ten egzemplarz, z ktorego sa te zdjecia jest moim zdaniem walniety
    ale o którym teraz piszesz?
    jak dla mnie żadna nowość-wersja pierwsza mydli poza centrum kadru-mój też tak ma-wychodzi że jest "walnięty"

Strona 26 z 97 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów