Strona 20 z 97 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    Witam-wspólnie z mieszkiem zanabyliśmy 24 wI i -no właśnie-jak napisałam że szkło niewarte swojej ceny-to miszczowie tego forum prawie mnie zjedli.chyba będziemy się jednak żegnać z tym szkiełkiem na rzecz 16-35 ;(
    trzeba mieć obydwa. 24 to najbardziej świadomie kupione u mnie szkło - zawsze mi brakowało czegoś jasnego a 16-35, mimo że świetne szkło, nie potrafiło wypełnić tej luki.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Witam-wspólnie z mieszkiem zanabyliśmy 24 wI i -no właśnie-jak napisałam że szkło niewarte swojej ceny-to miszczowie tego forum prawie mnie zjedli.chyba będziemy się jednak żegnać z tym szkiełkiem na rzecz 16-35 ;(
    Właśnie szukałem chętnych na taką zamianę

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no widzisz himi wystarczy cierpliwie poczekac
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

druga sesja plenerowa wypadła całkiem zadowalająco-unikanie zdjęć pod słońce,zwiększenie szarpaka w body,ostrość łapana na boku-nie jak wcześniej centralnie i przenoszony kadr.niestety-fory już w RAWach.co myślicie o fotce?-f 1.4
    http://img4.imageshack.us/img4/8117/img5436xj.jpg

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    no widzisz himi wystarczy cierpliwie poczekac
    himi robi zupełnie inną woltę. Yumeka nie chce jednak sprzedać 24L

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

ostrość łapana na boku-nie jak wcześniej centralnie i przenoszony kadr
    Czyli jednym z czynników niezadowolenia ze szkła było nieumiejętne przekadrowywanie?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

W wątku o 24mkII zapodajecie temat o 24mkI. Dlaczego ? Zamiast zamieszczać fotki z mkII tak tutaj pożądane "trzeba" was sprawdzać ;-) .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony

Domyślnie

jeśli można cokolwiek ocenić z tej miniaturki to wg mnie jest bardzo dobrze. Nie wiem czego więcej tu oczekujesz i co Tobie w tym szkle nie odpowiada w porównaniu do 16-35 na które to chcesz tę świetną stałkę zamienić...

Bywalec

Domyślnie

jako,ze watek o MKII dodam od siebie po 3 dniach uzywania: ostrość jest znakomita, już od 1,4, przy tej przyslonie brzegi gorsze, ale nie dramatyczie złe, tylko gorsze niż śodek, środek bdb ale kolory, nasycenie, kontrast są przy 1,4 po prostu powalające, serio aż ciężko uwierzyć. Dla uzytkowników 7D może byc wypas, tylko cena chora, no ale cóż... dla FF szklo bajka (choc osobiscie wolę 35mm). Polecam to szkło, w odróznieniu od pierwszych opinii na jego temat, na mnie zrobiło bdb wrażenie. Nie znam MKI więc nie wiem jaka jest wartość dodana. Jako, że słońca ostatnio nie za wiele pobowałem z żarówką w kadrze - zero problemów

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    Czyli jednym z czynników niezadowolenia ze szkła było nieumiejętne przekadrowywanie?
    Dokładnie.przy zdjęciach typowo pozorowanych gdzie ma się czas-można dużo wyciągnąc,jednak łapanie na centralnym i przenoszenie kadru-to zły pomysł.a co do wrzucania zdjęć na forum-to jestem jak najbardziej zaaa-bo mało zdjęć z 24 na 1.4-wszyscy chwalą,ale zdjęć nie wrzucają

Strona 20 z 97 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów