Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Jest już opis szkła na The Digital Picture oraz testy porównawcze winietowania i rozdzielczości w stosunku do pierwszej wersji. Moim zdaniem rewelacji nie ma, choć oczywiście jest lepiej (ale w centrum kadru to chyba niekoniecznie).

EDIT: Przepraszam, było już , proszę o usunięcie
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 04-01-2009 o 21:57
    .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Jest już opis szkła na The Digital Picture oraz testy porównawcze winietowania i rozdzielczości w stosunku do pierwszej wersji. Moim zdaniem rewelacji nie ma, choć oczywiście jest lepiej (ale w centrum kadru to chyba niekoniecznie).
    Gość z TDP dokończył recenzję i pisze ciekawe rzeczy: "What I discovered was not a lens issue with the first copy, but a bug in Canon's Digital Photo Pro software. DPP was adding "Luminance Noise Reduction = 2" to all of my 1Ds III (and other Canon DSLR) images shot with noise reduction turned off."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Gość z TDP dokończył recenzję i pisze ciekawe rzeczy: "What I discovered was not a lens issue with the first copy, but a bug in Canon's Digital Photo Pro software. DPP was adding "Luminance Noise Reduction = 2" to all of my 1Ds III (and other Canon DSLR) images shot with noise reduction turned off."
    też to przeczytałem i zaraz pobiegłem sprawdzić.
    Facio ma rację - nowy DPP poprzestawiał WSZYSTKO w ten sposób.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    też to przeczytałem i zaraz pobiegłem sprawdzić.
    Facio ma rację - nowy DPP poprzestawiał WSZYSTKO w ten sposób.
    no przecież wystarczą 3 kliki i w tools>preferences>... ustawiasz sobie takie parametry domyslne jakie chcesz.
    Nazywanie bugiem dodatkowej opcji jest już naprawdę przegięciem - mam na myśli tylko obcy cytat który zamieściłeś

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    no przecież wystarczą 3 kliki i w tools>preferences>... ustawiasz sobie takie parametry domyslne jakie chcesz.
    Nazywanie bugiem dodatkowej opcji jest już naprawdę przegięciem - mam na myśli tylko obcy cytat który zamieściłeś
    teoretycznie masz rację.
    Tylko toto działa wstecz BEZ UPRZEDZENIA.
    Wszystkie moje fotki, robione przez ostatni rok starą piątką, dostały nagle 2-stopniowego odszumiania. Jak się taki ficzer wprowadza, to wypadałoby użytkownika uprzedzić...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    teoretycznie masz rację.
    Tylko toto działa wstecz BEZ UPRZEDZENIA.
    Wszystkie moje fotki, robione przez ostatni rok starą piątką, dostały nagle 2-stopniowego odszumiania. Jak się taki ficzer wprowadza, to wypadałoby użytkownika uprzedzić...
    Mnie bardziej boli że wersja DPP 3.5 odszumia gorzej niż 3.4 i zostawia kolorowe placki z plasteliną jak wbudowane odszumianie 50D.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mnie bardziej boli że wersja DPP 3.5 odszumia gorzej niż 3.4 i zostawia kolorowe placki z plasteliną jak wbudowane odszumianie 50D.
    Aaaaa, to muszę być złośliwy w stosunku do głoszonych prze ciebie poglądów, między innymi w stopce
    Otóż jakbyś miał 5Dmk2, to odszumianie sprawowałoby sie o wiele lepiej...

Uprawnienia umieszczania postów