Strona 312 z 315 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirAvalon Zobacz posta
    Jak sądzicie, jak będzie przedstawiać się cena 5d mk2 za tydzień, miesiąc czy 2 miesiące?

Innymi słowy, czy uważacie, że warto wydać teraz na puszkę ~7500zł (mam na myśli oferty allegro), czy może lepiej zacisnąć zęby i poczekać? :-D
    Masz na ten czas jakieś konkretne zlecenia do wykonania których potrzebowałbyś 5D MKII?Jeśli tak, to jeśli są one warte wydania 7,5k to kupuj.Jeśli nie a posiadasz na dzień dzisiejszy jakiś sprzęt fotograficzny to bym się wstrzymał.

Ps.Tak czy inaczej 7,5k to dobra cena jak na start tej puszki.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

sirAvalon
    Guest

Domyślnie

Pytanie brzmi, ile zarobię na tym oczekiwaniu. Przypuszczam, że nikt nie wklei mi linka do wykresu pokazującego estymację ceny puszki na najbliższe pół roku z dokładnością do 20gr, ale napewno wielu z Was lepiej się orientuje niż ja.

Jeżeli miałbym czekać do stycznia/lutego aby zaoszczędzić powiedzmy 200zł, no to raczej nie ma większego sensu i nawet dla samej "ciekwości" kupiłbym jeszcze w tym roku.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    No nie jak nadal będę czytał takie "entuzjastyczne" testy nowej piątki to czuję że się jeszcze z moją 350tką nie rozstanę przez dłuuugi czas :-|
    Tak, dopóki nie odłożysz wolnych 7,5 k. Bo gdybyś takowe posiadał, to raczej nie pisałbyś takich rzeczy. Jeszcze ktoś mniej znający się przeczyta i pomyśli: no tak, po co mam płacić 7500 skoro mogę niegorszą puchę kupić za
    ok. 1000 i to z obiektywem Bo chyba nie jest gorsza skoro kami74 dłuuuuuugo z nią się nie rozstanie
    regulamin pkt 8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirAvalon Zobacz posta
    Jak sądzicie, jak będzie przedstawiać się cena 5d mk2 za tydzień, miesiąc czy 2 miesiące?

Innymi słowy, czy uważacie, że warto wydać teraz na puszkę ~7500zł (mam na myśli oferty allegro), czy może lepiej zacisnąć zęby i poczekać? :-D
    To ja Ci powiem - za miesiąc będzie ok 300zł tańsza. za kolejny miesiąc dalsze np 200zł. Za pół roku może kupisz ją za 6500zł. Za rok za 5500zł. Za 1.5 roku... ale to nieważne bo będziesz już zadawał podobne pytanie odnośnie 6D. Czy warto? Nikt nie będzie znał odpowiedzi lepiej aniżeli Ty sam

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ma ktoś rawy z piątki-dwójki? Albo np. wie czy gdzieś nie są wrzucone? Niekoniecznie chodzi mi o wysokie czułości (tzn nie tylko o nie).

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

www.marcinbittner.com/luzem/IMG_9993.CR2 - "stopklatka" zrobiona w trakcie filmowania f/16 iso 1600 (dziwne )
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki - jeśli wiecie o jakiś jeszcze/macie jakies jeszcze to wrzućcie...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    (...)

Co do cen to przedstawiciel Canon Polska mówił że po nowym roku będą wyższe ponieważ aktualnie jest zamrożony kurs walutowy na pewną partię puszek a później może się ona zmienić.

(...)
    no właśnie .. może się zmienić, ale mało prawdopodobne, że się zmieni. bardzo rzadko jest tak, że sprzęt idzie w górę lub drożeje o dużą kasę.
    :}

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raster Zobacz posta
    dzięki - jeśli wiecie o jakiś jeszcze/macie jakies jeszcze to wrzućcie...
    Pojawiały się w tym wątku. Poszukaj :-)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Marcin, z tym podniesieniem cen to bzdura była skoro teraz cena z niemieckiej dystrybucji na poziomie ok 7500, a domyslam się że mniejsi dystrybutorzy nie mają dziwnych umów z bankami...?? więc cena po aktualnym kursie. Przypuszczam, że jesli kurs waluty sie nie zmieni w lutym spokojnie poniże 7k kupi

Strona 312 z 315 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów