Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
Artursie Drogi!
Dla mnie produkt jest wirtualny jeśli nie można wejść do sklepu i go kupić. To chyba oczywiste.
Ja wczoraj w nocy wrzucałem (jako Hyde i dr Jekyll jednocześnie) fotki z egzemplarza przedprodukcyjnego a nie kupionego w sklepie czy innej hurtowni.

Twoje wyjasnienia nt. ceny hurtowej, może i logiczne - dla większości forumowiczów nieprzydatne. Jakoś trudno mi wyobrazić, że nagle wszyscy, aby kupić 5DMII za 7100 brutto pędzą podpisać umowę z ABC Data i kupować stale miesięcznie u nich produkty za jakąś kasę
co do zakupów w ABC dacie czy innej hurtowni to wiadomo że nie będą ludzie się masowo się rejestrować.. ale - każdy kto ma komputer pewnie go gdzieś kupił.. ma zaprzyjaźniony sklep / kolegę itp. i jest duża szansa że tam kupują - i jak odpowiednio "zagada" to może kupic z niedużym narzutem.. pewnie mniejszym niż duże sklepy.. skoro taki towar robi się "masowy" a gwarancję i tak żytnia realizuje to w zasadzie bez różnicy gdzie się kupi - jeśli nie będzie dużego ryzyka BF/FF itp. to w zasadzie wszystko jedno..

Nie narzekam na niską cenę. Po prostu kpię z Twojej łatwowierności.
To nieładnie tak kpić z kogoś..

No tak, tylko co będzie, jeśli masz rację
Cóż, przyjdzie oczywiście przeprosić.
Nie jestem obrażalski, nawet jak okaże się że na wejściu cena będzie poniżej 7000 to Ci wybaczę i nie będę się napawał moralnym "zwycięstwem" bo to śmieszne, więc przeprosiny konieczne nie będą

Ale co z kolei będzie, gdy całkiem realna - podana przez przedstawiciela Canona - cena 8500 zł brutto sie sprawdzi? Cóż wtedy Królu Artursie?
Nic... nie potnę się.. wtedy będziesz triumfował, że miałeś rację a my błądziliśmy.. Napiszę pochwalnego posta że jesteś debeściakiem bo wiedziałeś lepiej niż my...
tylko co z tego wynika? że Canon więcej zarobi - nie wiem czy to powód do zadowolenia.. zauważ że jestem jednym z kilku osób które podają zbliżoną cenę..
Poza tym całe te 3000 postów to w dużym stopniu dywagacje i zestaw pobożnych życzeń - od AF i innych począwszy na cenie skończywszy..

Pozdrawiam
I ja też pozdrawiam..