przepraszam, czy ktoś może wrzucić same JPG na jakiś inny, bardziej sprawdzony serwer? Bo wyślijto.pl na 3 przeglądarkach u mnie i na kompie siostry
nie chce oddać pliku(zarejestrowany jestem)
przepraszam, czy ktoś może wrzucić same JPG na jakiś inny, bardziej sprawdzony serwer? Bo wyślijto.pl na 3 przeglądarkach u mnie i na kompie siostry
nie chce oddać pliku(zarejestrowany jestem)
Zobacz teraz
http://wyslijto.pl/plik/5uij02ncta
To ja dorzucę 2 tematy - a jak z obiektywami typu M42, z bagnetem K itp. dosyć tanie i optycznie dobre? w końcu powinny chyba działać w trybie wideo - przysłona i ostrość regulowana ręcznie - jeśliby się na aparacie dało wymusić czas i ISO to temat byłby w miarę "opanowany"..
a drugi temat to cena - sprawdzałem dzisiaj w dużej hurtowni komputerowej - jeszcze niedostępny ale cena już podana - nieco poniżej 5800 netto - w tej hurtowni nigdy sprzęt foto bardzo tani nie był ale daje to brutto cenę nieco poniżej 7100 co nie jest taką tragedią jak na cenę "na wejściu"..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Arturs, czy ty aż tak łatwowierny jesteś? Cena w Stanach 2700$. Przy dzisiejszym kursie zieleniny daje to 7 883,19.
Chcesz mi powiedzieć, że będą dopłacać do interesu, czy może mają takie wtyki w Canon, że im puszki puszczą po 2000$?
Liczcie ludzie a nie ulegacie jakimś somnambulicznym wygibasom sprzedawców wirtualnego produktu
Rozumiem, żeby GWARANTOWALI taką cenę. Podejrzewam, że mieliby listy chętnych dłuższe niż podaż. A i "inostrańcom" też bardziej by się opłacało kupować u nas
Reasumując: w Polsce powstanie fabryka tanich Canonów produkująca na potrzeby rzeczonej hurtowni komputerowej:rolleyes:
Oj Arturs, Arturs...
regulamin pkt 8
piszę co widzę w cenniku a nie to co mi się wydaje - z reguły wahania cenowe w tej hurtowni nie są zbyt duże (a to jedna z 3-4 największych hurtowni sprzętu komputerowego w Polsce) i skoro wystawili taką cenę..
Przez kilka lat handlowania z nimi nie przypominam sobie żeby drastycznie podnosili na róznie rzeczy cenę więc może i tak - jestem łatwowierny i "ulegam jakimś somnambulicznym wygibasom sprzedawców wirtualnego produktu" jak byłeś to uprzejmy określić.. chociaż przypomnij mi kto wczoraj do późna w nocy wrzucał sample z tego jak to określiłeś wirtualnego produktu ? może kojarzysz czasem kto to był panie Hyde czy może dr Jekyll
Więc tak - hurtownia to ABC Data żeby było wiadomo o czym mówimy..
w Action sprawdzę jutro.. więc jeśli "innastrańce" zechcę kupować u nas to podejrzewam że chętnie będą sprzedawać..
po drugie to cena HUROTOWA nie dla klienta z ulicy - żeby kupić tam cokolwiek musisz podpisać z nimi umowę i kupować stale miesięcznie za jakąś kasę itp. poza tym jeśli masz w stanach cenę ca 7900 (DETALICZNĄ) to jeśli cena HURTOWA jest na poziomie 7100 co daje około 12% marży to owszem - wg mnie to jest bardzo prawdopodobna cena, hesja dał podobną (imfoto - trochę ponad 7600 brutto).. taka marża zwłaszcza przy zapotrzebowaniu na ta puszkę jest całkiem przyzwoita i dlatego też porównując cenę którą ty podajesz jako detaliczną ta którą widziałem w hurtowni wydaje mi się bardzo prawdopodobna.. i te 2000$ za które canon będzie sprzedawał im puszki też jest jak najbardziej możliwe bo dla hurtowni też musi coś zostać i jeśli podzieli się zyskiem pół na pół ze sprzedawcą detalicznym to każdy będzie zadowolony..
Poza tym zamiast się cieszyć że kilka źródeł podaje niską cenę to narzekasz co zwłaszcza w kontekście Twoich zachwytów nad puszką jest dosyć dziwne
Reasumując.. oj Photographus Photographus![]()
Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-11-2008 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Arturs
W Action nie sprawdzaj. Nie ma tam piatek.
Co do ABC potwierdzam w 100% to co napisal Arturs. Za powazna firma zeby bawic sie z kupujacymi. Jesli na jakis towar jest ustalona cena i mozna go zamowic to poza ewentualnymi roznicami kursowymi cena nie powinna sie zmienic. Nie wiadomo tylko kiedy bedzie dostawa.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580