Strona 273 z 315 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 721 do 2 730 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Odpowiedź jest wciąż, zawsze i wszędzie ta sama: bo nie musi!
    Ja będzie musiał, to wypuści 3D takie jak trzeba.
    Ktoś pisał już (gietrzy?), że na rynku kamer video Canon naprawdę "wsłuchuje się w potrzeby użytkowników", bo tam do lidera mu daleko...
    Oj pewnie, że nie MUSI. NIC nie MUSI. Będzie produkować takie badziewne puszki (oczywiście w porównaniu do D300/700) jeszcze przez kolejne 10 lat i też będzie się sprzedawało. Ja nie piszę o cudach techniki jak nowoczesne matryce, szybkie czujniki AF czy lcd w rozdzielczości FullHD - mnie chodzi o minimalne choć polepszenie wykonania samych korpusów, ich mechaniki, uszczelnień. To kosztuje grosze a srają się z tym (patrz gąbeczki w 40/50D) jak Nikon ze stałkami .
    A czy nie muszą - pewnie nie - ale na dzień dzisiejszy D700 kosztuje niewiele więcej niż 5D, przepaść między nimi jest kolosalna ( nie mówię o matrycy) i ludzie mogący sobie pozwolić na zmianę systemu/wchodzący dopiero w system wybór mają niemalże jednoznaczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ale gdzie znikł? Puszki jeszcze nie ma w sprzedaży, trudno żeby temat się w ogóle pojawił.
    Temat będzie na pewno bo kalibracja w 5D2 nadaje się w najlepszym przypadku do obiektywów stałoogniskowych.
    Ok, to w takim razie po co cała rozmowa o AF skoro jeszcze nie ma w sprzedaży 5Dm2.

Temat zawszę będzie BF/FF dotycząca samej regulacji itp. Mi chodziło o to ile było płaczu i żalu że Canon nie może dodać tak prostej funkcji.

Generalni chodzi mi o to że 5D jest ustawiony w swojej pozycji i tam nie będzie się wiele zmieniać tylko tyle ile to wymaga zmiana czasu.

Czy seria np. 3 BMW wyprzedzi serię 5 BMW nie. Czas zmienia wyposażenie ale nic więcej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystko wskazuje jednak na to, że na święta będą nowe puszki. Pierwsza dostawa na początku grudnia. Tym samym moja poprzednia plotka staje się nieaktualna
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Przecież 5dII jest dokładnie taki jakiego po Canonie spodziewać sie należało. nikt nie bedzie przenosił tej puszki na półke wyżej bo tam jest miejsce dla 3dI . jak ktośwczęsniej napisał mkII nie jest zaprojektowana z myśła o userach mkI tylko kierowana do targetu xxD.

przecież jeśli spojrzymy połeczkę niżej to pomiedzu 30d>40d>50d rewolucyjnych zmian nie było i nie bedzie. ot dawkowanie nowych technologii na tyle na ile to konieczne.. ani grama więcej.
    dotychczasowi userzy 5DmkI muszą poczekać na 3dI (tu bedzie narzekanie na cenę) lub już za 3 lata bedzie 5dmkIII i jak pokazuje statystyka, przesiadka na nowy model następuje co drugą generację sprzętu.

dla tych którzy wyrośli z 5dI/5dII na połce powyżej czeka Ds. i tak ma być. pora sie z tym serio pogodzić i cieszyć sie że obecnie mamy do dyspozycji tak zaawansowany sprzęt i to dla każdego usera. narzekania nic nie dadzą. przyzwyczajcie sie ze ten typ tak ma (canon) albospójrzcie przychylniejszym okiem (portfelem) na konkurencyjne firmy. portfel trochęzaboli przesiadka ale jaka frajda że ma sie to co spełnia oczekiwania.

żeby już nie zanudzać. jak dla mnie 5dII skrojony jak na miarę. nie byłbym skłonny dopłacić kolejne 4 K tylko za lepszy AF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wszystko wskazuje jednak na to, że na święta będą nowe puszki. Pierwsza dostawa na początku grudnia. Tym samym moja poprzednia plotka staje się nieaktualna
    Cichy, bądz konsekwentny. napisałeś że u Ciebie 5DII na wiosnę i tego sie trzymajmy. cieszyć sie należy że Twój dostawca bedzie miał te lepszą wersję co to jeszcze przetworniki poprawiają.

ps. żarcik taki jakby ktoś sie nie domyślił:-D. tak czy inaczej dobrze że to już... i koniec z biadoleniem bedzie bo jak sie wyda te 7999 PLN to narzekac nie przystoi. do sklepów marsz.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 24-11-2008 o 13:53 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No cóż, info mam od tego samego dostawcy :/ Tym razem juz pewne, ze za tydzien bedzie...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No cóż, info mam od tego samego dostawcy :/ Tym razem juz pewne, ze za tydzien bedzie...
    to jak znasz termin to i cenę wejścia. zdradzisz nam ją?

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

5D MKII sample

Link do fotek przemielonych w DPP przez kompletnego jelenia...odszumianie zostawił tak jak domyślnie ma DPP ustawione dla danego ISO,zobaczcie co wyszło
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    przecież jeśli spojrzymy połeczkę niżej to pomiedzu 30d>40d>50d rewolucyjnych zmian nie było i nie bedzie. ot dawkowanie nowych technologii na tyle na ile to konieczne.. ani grama więcej.
    Nikt tutaj nie pisze o rewolucyjnych zmianach. Nikt.

Jeśli byłoby tak jak piszesz, to po co zmieniali w 40D AF na dużo lepszy, dając wszystkie punkty krzyżowe, skoro rok później, w aparacie półkę wyżej, kosztującym 3 razy więcej, stwierdzili, że nie ma takiej potrzeby? Nie było konieczności zmiany AF w 40D, nie musieli dawać według Twojej słabej teorii grama więcej, a jednak dali.

W przypadku 5DmkII tego nie zrobili, chociaż ludzie narzekali na ten element poprzedniego modelu.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pogubilem sie juz w tym watku... fajnie ze aparat bedzie za tydzien ale jaki jest status informacji o poprawionej kolejnej wersji mark II? To tylko pogloski czy jakies bardziej pewne info?
    jarek

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Nikt tutaj nie pisze o rewolucyjnych zmianach. Nikt.

Jeśli byłoby tak jak piszesz, to po co zmieniali w 40D AF na dużo lepszy, dając wszystkie punkty krzyżowe, skoro rok później, w aparacie półkę wyżej, kosztującym 3 razy więcej, stwierdzili, że nie ma takiej potrzeby? Nie było konieczności zmiany AF w 40D, nie musieli dawać według Twojej słabej teorii grama więcej, a jednak dali.

W przypadku 5DmkII tego nie zrobili, chociaż ludzie narzekali na ten element poprzedniego modelu.
    Dlatego Ci co narzekali sięgną po 1Ds lub Nikona D700/D3 a Ci dla których AF nie był aż tak wielkim problemem sięgną po niego gdyż ma kilka nowości.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 273 z 315 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów