Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
a mnie sie tak, miedzy bogiem a prawda wydaje, ze slowem-kluczem do tego jest "kryzys ekonomiczny". mysle, ze moment na wprowadzenie puszki dla "bogatego amatora" jest bardzo nieodpowiedni, bo elektronika uzytkowa to jedna z pierwszych dzialek, na ktorych ida oszczednosci w budzetach wiekszosci rodzin. 5DmkII to nie jest puszka profesjonalna i jej sprzedazy nie beda robic ci, ktorzy na fotografii zarabiaja, a glownie bogatsi sympatycy fotografii. a ich kasa jest, w sytuacji kryzysowej, mocno niepewna dla Canona.
Też mi się wydaje, że winnym jest tu kryzys, trochę kłóci mi się to tylko z danymi o ilości preorderów. Choć być może Canon patrząc szerzej i dalej, obawia się o późniejsze zyski, a liczba preorderów to tzw kropla w morzu potrzeb na zwrot z inwestycji w linie produkcyjną, a przy rosnącej cenie yen'a do usd i być może chęci zachowania tej samej ceny aparatu, zwrot z inwestycji znacznie się by wydłużył. Mogą więc nie zrealizować planów budżetowych - czyli jedynym wyjściem jest wstrzymanie nierentownej inwestycji w dobie kryzysu...