Teraz ,,nie mówisz'', wcześniej tak to można było odebrać.
Teraz ,,nie mówisz'', wcześniej tak to można było odebrać.
czy uda sie nam dojsc do #3000 posta zanim pierwsi szczesliwcy dostana swoje 5d2 w polsce (pomijam tych co zamowili poza granicami naszego pieknego ale jakze dzikieko kraju)
Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8
Czyli w porównaniu do 5D, gdzie rozmiar matrycy jest taki sam, ale pikseli mk2 ma więcej ergo są gęściej upchane.. czyli łatwiej poruszyć.
..do 30d gdzie matryca jest mniejsza i poziom 'upchania' pikseli zbliżony (bez wdawania się w detale) różnica nie powinna być tak drastyczna ?
Swoją drogą jest dla mnie nowością wniosek, że na 5D trudniej poruszyć zdjecie nie 30d..![]()
Ostatnio edytowane przez arra ; 19-11-2008 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
No wszystko co piszecie, to prawda, ale przy odpowiednich założeniach, o których już nie piszecie :-) Ale może to ja się tylko czepiam zbyt krótkich wypowiedzi... ;-)
Jeśli przełożę obiektyw z 5D na 30D, to użyję na 30D krótszego czasu, właśnie ze względu na crop'a. Ale jak już będę chciał otrzymać identyczny kadr, to przykręce szerszy obiektyw do 30D i nie będę musiał skracać czasu... No chyba, że MMM chodziło o jeszcze inny aspekt??
wracając do sampli, to nie bardzo rozumiem, dlaczego słaby wynik miałby być kwestią szkieł, skoro 1D sMark III ma też megapikseli napakowanych i na nim szkła jakoś dają radę...
ale ma calkiem inny system AF.
Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8
ale aż taki efekt?
aha - nie tyle samych obiektywów, co ich egzemplarzy.
z jednej strony to dobrze, a z drugiej szkoda, że aż taki rozrzut się może przydarzyć...