jaja to dopiero będą jak się okaże po prezentacji Nikona D3x w grudniu że wyjdzie do sprzedaży wcześniej jak owa 5D która to nieuchronnie zaczyna być mitem pt.: " Apetyt maleje wraz z oczekiwaniem"
jaja to dopiero będą jak się okaże po prezentacji Nikona D3x w grudniu że wyjdzie do sprzedaży wcześniej jak owa 5D która to nieuchronnie zaczyna być mitem pt.: " Apetyt maleje wraz z oczekiwaniem"
nie no, miejmy nadzieję, że informacja akustyka się sprawdzi, a potem już tylko do nas niech przybędzie.
trzeba być dobrej myśli :-)
cóz ciśnienie zakupowe wśród userów widac rośnie ale nie popadajmy w przesadę. a i tak pewnie po premierze N d3x to 5dII przestanie robić dobre zdjęcia ;-))) .
a tak na serio. realizacja pierwszych preorderów w europie to 20 listopada, zamawiający piszą że odbiór sprzętu potwierdzony, wiec w sumie tylko 2 dni . damy radę.
nawiązując to nadmienionego wyżej Ndx3. skoro premiera tej puchy zapowiedziana na 5 grudnia to raczej Canon nie ma zbyt wiele czasu na wprowadzenie 5dII do sklepów. rzekłbym że każdy dzień gra teraz rolę. ... nie ma to jak silna konkurencja .
Ostatnio edytowane przez Canion ; 18-11-2008 o 11:22
jest oczywistą oczywistością że posiadacze 5D i kolekcji szkiełek spokojnie czekają z przesiadką na 5dII. jak trzeba nawet do wiosny gdy cena sie ustabilizuje na normalnym poziomie. Znakomita wiekszość nie bierze na serio pod uwagę zmiany systemu.
Co innego posiadacze puszek z niższych pólek którzy planują zakup FF . tu przesiadka na inny system tak bardzo nie zaboli (finansowo).
Należy pogratulować tym kolegom którzy nie oglądając sie na nic kupili w odpowiednim czasie 5D (cena oscylowała ok 5 K PLN) . to była dobra decyzja. Brawo.
Nie zapominajmy także o tym że kryzys finansowy jednak zaczyna coraz szerzej "dotykać" przysłowiowego Kowalskiego. Mysłe że po przejściu pierwszej fali realizacji preorderów na 5dII ze sprzedażą kolejnych dostaw może wcale nie być tak prosto.
Ostatnio edytowane przez Canion ; 18-11-2008 o 11:44
Adam, no nie zrobią chyba kroku w tył... kolejnego z resztą.
Dla kogo ta oczywistosc? Za cholere nie czekam na 5dII, bo nic fajnego nie wniesie dla mnie, moze 5dIII kiedys jak wyjdzie i bedzie mial to co wszyscy oczekuja, bo przesiadka na 5dII jest dla mnie nie oplacalna dla samych pikselow, ekranu i filmikow, o wiele wiecej fajnych gadgetow ma D700, ale jak ktos wczesniej zauwazyl jakosc obrazka z niego, to raczej nic ciekawego.
A 5dII, to raczej dla tych co maja szkla canona i chca juz teraz (w sensie kiedy wreszcie bedzie w sprzedazy) FF
Aparat mam i ja