No. Zle sie wyrazilem - problem z AF w 1dmk III nie istnieje, wymyslilem go sobie![]()
Nie, sam pisałeś, że jesteś mniej inteligentny, więc nie mogłeś go sobie wymyślić. Po prostu powtarzasz brednie, które usłyszałeś od innych.
Nie zastanawiało Cię nigdy dlaczego właściciele i użytkownicy tych aparatów nie widzą problemów a najgłośniejsi są Ci, którzy tylko przez szybkę w supermarkecie?
Jarek
Kupiles sobie marka III i tak wyszlo ze trafiles na dobra kopie...wiec problem z nimi nie istnieje no nie? Tak samo wszystkie elki 24-70 sa idealne a ci co narzekaja nigdy ich nie widzieli. Wez juz daj spokoj bo az smutne to jest.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
O czym ja piszę? A od kiedy 5d to body reporterskie? Wg Canona targetem 5D jest studio, a nie reporterka. To, że chcesz mieć wszystko w jednym (studio, jakość Ds, szybkość 1D) i najlepiej cenie 40d + 500 zł to już twój problem.
Inna sprawa, że 5D używane jest powszechnie do wszystkiego i sprawdza sie w tych zastosowaniach w większości znakomicie, ale nie zmienia to faktu, że głównym przeznaczeniem tego sprzętu było studio (dlatego np. nie było w nim uszczelnień takich jak w 1D).
A tak poza tym, to nie obraź się, ale czytam te twoje posty i przebijają z nich tylko trzy rzeczy: narzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie. Daj na luz i poczekaj aż pucha się ukaże, pożycz od kogoś albo ją kup i potem sobie ponarzekasz.![]()
Ostatnio edytowane przez David ; 15-11-2008 o 00:55
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
daj juz lepiej spokój, bo wypisujesz takie bajki, że cięzko je nawet zignorować. W poprzednim poscie napisaleś, że D700 obrazuje gorzej niż D3, gdybys mógł to udowodnić byłoby miło (tym bardziej powołujesz się na opinie uzytkowników, które moim zdaniem są inne - ale Ty widac wiesz lepiej), w powyższym piszesz , że Canon targetuje 5D do studia. Do Twojej informacji w katalogach Canon bardzo często targetuje 5D do fotografii slubnej, podobnie zreszta 5dMKII, która to jakby nie patrzeć jest reportażem. Znowu wiesz lepiej ale zapewne czytałeś inne katalogi. Do studia jest targetowany Ds. To , że 5D świetnie się sprawdza w studio to inna historia (5D to naprawdę świetny aparat), ale nie był i nie jest targetowany do studia.
Ale to wszystko pikuś. ten tekst: To, że chcesz mieć wszystko w jednym (studio, jakość Ds, szybkość 1D) i najlepiej cenie 40d + 500 zł to już twój problem to już jest Twoja nierozładowana frustracja. Czy mógłbyś łaskawie przytoczyć cytaty na podstawie których sformułowałeś tę arcymistrzowską tezę.
Wiesz, nie musisz czytać tego watku, nikt nie musi, nie musisz czytać tych narzekań, choć gdybys uwaznie przeczytal to zrozumiałbyś, że narzeka się tu nie tyle na sprzęt ile na podejście Canona do niektórych spraw i fajnie byłoby, że jeśli już piszesz, to rzeczy prawdziwe a nie wyssane z palca