www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
pozazdrościć - na prawdę.Zamieszczone przez Przemek Lipski
dla mnie centralny, to zdecydowanie za mało :neutral:
Ciekaw jestem, na ile jest realne żeby w czasie 'od premiery do sprzedaży' zrobili jeszcze zmianę systemu AF, oraz na ile jest prawdopodobne wydanie przez C puszki FF z lepiej rozmieszczonymi krzyżowymi pkt AF, tanszej od Ds'a ... Oby do wiosny![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
na pewno żyć się da, ale taki ktoś jak ja, który chcę zacząć kompletowanie systemu do nowa przyszedłbym do Canona z paroma pieniążkami po 5D2 i zestaw szkieł, a tak, to się zastanawiam, czy te pieniążki zdeponować u Canona, czy może jednak u Nikona...
trzeba przyznać, że polityka Canona w tym przypadku, to strzał w kolano; pośrednio i w nasze kolana :-(
W tym chyba lezy caly szkopul. Zawsze sie mowi ze Canon nie odpowiada na glosy userow. Wg mnie dokladnie sie w nie wsluchuje robiac odwrotnie.
Pomysl gdyby dali ten AF z 50d, dla wielu puskza graniczyla by z idealem. Co wiecej Canon moglby spezewdac?? Nic. Wiec kastruje. Im bardizej my chcemy tym mniejsze prawodopoobienstow ze bedzie.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
no i w tym szaleństwie jest jakaś metoda, ale szkoda, że nie tną np na jasności wizjera czy polu jego krycia, na uszczelnieniach też by spokojnie mogli pojechać, no ale kurcze - nie na AFie, który, aktualnie w aparatach jest dosyć kluczową rzeczą...
NO wlasnie tak ma byc. nie daja RZECZY NAJWAZNISZYCH, zmieniajacych poziom aparatow. Drobinki dorzucaja bo przeciez musi sie czym roznic.
JA sobie zadaje takie pytanie jako target: CZy potrzebowalbym czegos jescze (nawet w dluzszej przyszlosci) niz 5d mkII z AF chocby z 50d i jego lagami?? Odpowiedz jest prosta : NIE. to po wydaniu 7kPLN przestaje byc Canona klientem. Po co im to ????? Tu dali wyzsze ISO w Ds3 lepszy AF i juz mysle zeby miec docelowo oba.....
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
masz rację - mi 5D2 z AFem z 50D też by wystarczył, ale np jakimś reporterom potrzeba body strzelającego z prędkością "kałasza", zintegrowanego gripa, szybszej obsługi (większych?) kart itp.
wydaje mi się, że dałoby się to jakoś sensownie podzielić w zależności od potrzeb, gdyby Canonowi zależało na takim (sensownym) podziale (może się mylę, ale coś a'la podział z serii xxxD).
mnie się natomiast wydaje, że Canonowi "piątka" potrzebna jest tylko po to, żeby dać "jakąś tam" pełną klatką, a tak de facto skłonić użytkowników do "jedynek".
super, tylko takiemu mnie "jedynka" nie jest potrzebna i w tym konkretnym przypadku Canon przegrywa klienta, a myślę, że odosobnionym przypadkiem nie jestem.
Ręce precz od wilekości wizjera i pola jego krycia![]()
Z marketingowego punktu widzenia 5D mark II to świetny produkt. Pomyślany tak, aby kupowały go głównie osoby przechodzące z cropa. Inna sprawa, że posiadacze 5D są raczej średnio zadowoleni (łagodnie rzecz ujmując) z tej propozycji.
Jestem pewien, że ta puszka będzie się świetnie sprzedawać. Wystarczy spojrzeć na ilość postów w których przyszli userzy podniecają się filmami HD
Gdybym dzisiaj wchodził w system i wybierał puszkę FF w rozsądnej cenie to zdecydowanie byłby to nikon D700.