ale sie ten watek smieszny zrobil - niech to jakis mod podklei pod "5D i co dalej", bo przeciez, to wciaz to samo pieprzenie o dupie maryny![]()
ale sie ten watek smieszny zrobil - niech to jakis mod podklei pod "5D i co dalej", bo przeciez, to wciaz to samo pieprzenie o dupie maryny![]()
Ja dużo robiłem 20ką, ale sporo też 30ką i 40ką.... i 40 zdecydowanie wypada najlepiej.... zaraz potem 20ka... a 30ka na szarym końcu... szczególnie ten "żółty" wyświetlacz... no chyba że ja trafiłem taki egzemplarz....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja też odpuszczam.... kupie starą 5 z wyprzedaży....na drugie body .. jak znalazłps. ciekawe do ilu spadnie cena
Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 06-11-2008 o 12:49 Powód: Automerged Doublepost
i don' leave my home without my Canon
Dobra, taaaaa...
Posiadacze 5D są konserwatywni, to dobre body, ale....
Na szczeście nie mam dylematu czy mam się przesiadać z 5D na 5DMKII.
Poprostu kupię go i już.
Nie będę stękał i narzekał, generując kolejny tysiąc postów.
Więcej optymizmu!
20D od 30D był wolniejszy, głośniej klapał lustrem, miał wyświetlacz wielkości znaczka pocztowego (w telefonie mam teraz większy), mniejszy bufor na serię, brak ISO w wizjerze i jeszcze pare dupereli mniej. Wymieniać 20D -> 30D sens był niewielki, ale pisanie że 20D był lepszy bo nie miał zafarbu LCD to trochę przesada![]()
Ja tylko dodam, że z hongkongu w przed sprzedaży da się kupić 5dmkII za 10tyś w przeliczeniu na polskie. Dodam, że normalnie jest tanio, bo ostatnio miesiąc temu kupilem z tamtąd za 3 600 zł 35mm 1.4, chociaż w tym momencie już jest 4.600 zł . Wszystko drożeje :P Ale ja już akurat wszystko mam. No brakuje mi tego przeciętnego i przestarzałego aparatu 5D
nie ma co sprawdzac / przeliczac teraz zakupow z poza polski na zlote po ostatnich zawirowaniach i obecnej sytuacji na rynku finansowym (szeroko) wszystkie kursy maja sie nijak do "tej" rzeczywistosci do ktorej jestesmy przyzwyczajeni
wiekszosc z tych co umiarkowanie narzeka, sprzedala swoje stare piecde tuz po pojawieniu sie informacji o nowej piatce i/lub czeka na nowa piecde i tak jak za zwyczaj akustyk slusznie powiedzial, nie kwestia czy a kiedy jest istotna
moje plany to polowa roku, choc powiem, ze z bolem przyszlo mi przesiasc sie na trzystapiecdziesiatke
z pozdrowieniami "69"
jak już tak planowo/zakupowo piszemy to jak dla mnie liczył sie zakup listopadowy. nawet jeśli przepłacony trochę z tytułu nowości. ale trudno ...skoro puszka najprawdopodobniej dopiero w grudniu to mnie to rybka i mogę czekać spokojnie do wiosny. a może w miedzyczasie jakieś 3d albo d3x anonsują?
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl