Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    (nota bene 40D wydaje mi sie porażką)
    Czyją Ci się wydaje być porażką? Kto jest nim porażony? Użyszkodnicy, firma na C?
    Dałeś się osobiście porazić? Ile razy?
    Masz może jakieś przykładowe porażenia do pokazania publicznie?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Czyją Ci się wydaje być porażką? Kto jest nim porażony? Użyszkodnicy, firma na C?
    Dałeś się osobiście porazić? Ile razy?
    Masz może jakieś przykładowe porażenia do pokazania publicznie?

Porażką w sensie nikłymi zmianami do poprzednika szczególnie w najistotniejszych dziedzinach(coś jak obecne i nowe 5D). Czyli komuś kto posiadał 30D zmiana na "nowszy model" raczej się nie opłacała.
    Niemniej uważam, że ze wszystkich **D patrząc na czasy w których zostały wydane 30D był najciekawszym modelem!
    Ostatnio edytowane przez Hiv ; 06-11-2008 o 00:42
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Porażką w sensie nikłymi zmianami do poprzednika szczególnie w najistotniejszych dziedzinach(coś jak obecne i nowe 5D). Czyli komuś kto posiadał 30D zmiana na "nowszy model" raczej się nie opłacała.
    Niemniej uważam, że ze wszystkich **D patrząc na czasy w których zostały wydane 30D był najciekawszym modelem!
    Nie wiem czy używałes obu (30 i 40D) ja tak, jedyną porażką w tym competition jest 30-tka! Praktycznie wszystko jest lepsiejsze w młodszym bracie ... że o wałkowanym tutaj AF-ie (co prawda w innym modelu) nie wspomnę. A żeby nie było do końca offtopicznie to i ja się dopisuję do listy tych którzy nowej piątki nie qpią! A co! Nie będzie Cwanon pluł nam w twarz!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak offtop to offtop

Porażką w sensie nikłymi zmianami do poprzednika szczególnie w najistotniejszych dziedzinach(coś jak obecne i nowe 5D).
    A co uważasz za najistotniejsze dziedziny?

Czyli komuś kto posiadał 30D zmiana na "nowszy model" raczej się nie opłacała.
    A próbowałes sam? Używałeś tego aparatu? Czy oceniasz na podstawie specyfikacji?
    Bo na pewno nie na podstawie opinii - te jednoznacznie wskazują że przesiadkowicze z 20D/30D na 40D jak najbardziej są zadowoleni.

Nie dziwne że tak uważasz... jako właściciel jednego z egzemplarzy .
    Już wiemy, że subiektywnie umiesz oceniać, ale do obiektywizmu to masz niestety lata świetlne przed sobą.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja dużo robiłem 20ką, ale sporo też 30ką i 40ką.... i 40 zdecydowanie wypada najlepiej.... zaraz potem 20ka... a 30ka na szarym końcu... szczególnie ten "żółty" wyświetlacz... no chyba że ja trafiłem taki egzemplarz....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja też odpuszczam.... kupie starą 5 z wyprzedaży....na drugie body .. jak znalazł ps. ciekawe do ilu spadnie cena
    Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 06-11-2008 o 12:49 Powód: Automerged Doublepost
    i don' leave my home without my Canon

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    Ja dużo robiłem 20ką, ale sporo też 30ką i 40ką.... i 40 zdecydowanie wypada najlepiej.... zaraz potem 20ka... a 30ka na szarym końcu... szczególnie ten "żółty" wyświetlacz... no chyba że ja trafiłem taki egzemplarz....
    20D od 30D był wolniejszy, głośniej klapał lustrem, miał wyświetlacz wielkości znaczka pocztowego (w telefonie mam teraz większy), mniejszy bufor na serię, brak ISO w wizjerze i jeszcze pare dupereli mniej. Wymieniać 20D -> 30D sens był niewielki, ale pisanie że 20D był lepszy bo nie miał zafarbu LCD to trochę przesada

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów