Porażką w sensie nikłymi zmianami do poprzednika szczególnie w najistotniejszych dziedzinach(coś jak obecne i nowe 5D). Czyli komuś kto posiadał 30D zmiana na "nowszy model" raczej się nie opłacała.
Niemniej uważam, że ze wszystkich **D patrząc na czasy w których zostały wydane 30D był najciekawszym modelem!
Ostatnio edytowane przez Hiv ; 06-11-2008 o 00:42
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Nie wiem czy używałes obu (30 i 40D) ja tak, jedyną porażką w tym competition jest 30-tka! Praktycznie wszystko jest lepsiejsze w młodszym bracie ... że o wałkowanym tutaj AF-ie (co prawda w innym modelu) nie wspomnę. A żeby nie było do końca offtopicznie to i ja się dopisuję do listy tych którzy nowej piątki nie qpią! A co! Nie będzie Cwanon pluł nam w twarz!
Jak offtop to offtop
A co uważasz za najistotniejsze dziedziny?
A próbowałes sam? Używałeś tego aparatu? Czy oceniasz na podstawie specyfikacji?Czyli komuś kto posiadał 30D zmiana na "nowszy model" raczej się nie opłacała.
Bo na pewno nie na podstawie opinii - te jednoznacznie wskazują że przesiadkowicze z 20D/30D na 40D jak najbardziej są zadowoleni.
Nie dziwne że tak uważasz... jako właściciel jednego z egzemplarzyNiemniej uważam, że ze wszystkich **D patrząc na czasy w których zostały wydane 30D był najciekawszym modelem!.
Już wiemy, że subiektywnie umiesz oceniać, ale do obiektywizmu to masz niestety lata świetlne przed sobą.
Ja dużo robiłem 20ką, ale sporo też 30ką i 40ką.... i 40 zdecydowanie wypada najlepiej.... zaraz potem 20ka... a 30ka na szarym końcu... szczególnie ten "żółty" wyświetlacz... no chyba że ja trafiłem taki egzemplarz....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja też odpuszczam.... kupie starą 5 z wyprzedaży....na drugie body .. jak znalazłps. ciekawe do ilu spadnie cena
Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 06-11-2008 o 12:49 Powód: Automerged Doublepost
i don' leave my home without my Canon
20D od 30D był wolniejszy, głośniej klapał lustrem, miał wyświetlacz wielkości znaczka pocztowego (w telefonie mam teraz większy), mniejszy bufor na serię, brak ISO w wizjerze i jeszcze pare dupereli mniej. Wymieniać 20D -> 30D sens był niewielki, ale pisanie że 20D był lepszy bo nie miał zafarbu LCD to trochę przesada![]()