Z tego co pisze Juza: I think that the 5D2 has really changed the market; if I had to choose now the SLR that fits better my esigencies, I'd go for the 5D Mark II! ;-)
Z tego co pisze Juza: I think that the 5D2 has really changed the market; if I had to choose now the SLR that fits better my esigencies, I'd go for the 5D Mark II! ;-)
Nikt z zoltych sie jescze nei odezwal. Nawet na czarnym ladzie dalem ogloszenie. podobno na d700 sa male szanse ze ktos pozyczy. Podobna tak kochaja ze sypiaja ze sprzetem. pozyjemy zobaczymy. Sczerze przyznam ze d700 jakby sie okazalo ze umie kolory rejestrowac
( ze zacytuje jeffa " Compared to the Nkon D3 that I had earlier in the year, the colour fidelity is far superior with the Canon.) to z 14-24 nie omieszklabym i dokonal zakupu
Co do sampli jeffa to wyglada to swietnie: tak czy inaczej mialem go kupowac (5dmk2, nie jeffa)![]()
Ostatnio edytowane przez trampek ; 05-11-2008 o 21:10
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Kilka spostrzeżeń ale jakich :-P, ktoś kto ma na co dzień 1DSMKII
o 5DMKII pisze tak
The image quality is fabulous from the 5DMKII
The dancing shots at the end of the evening were great, and I would have to say it was as good if not slightly better than the 1DSMK3 in this situation.
i dla mnie bajka i niech wszyscy wsadzą sobie opinie z powietrza wypisywane na tym forum.
pisał też niestety o tym, że głównie z centralnego czujnika korzytał.
mnie akurat ciekawi, jak sobie te boczne radzą...??:
...relax...
na tym forum niewiele było głosów (o ile w ogóle były), które krytykowały jakość obrazka, narzekania były na autofokus, zwłaszcza na boczne czujniki, wróć do artykułu i przeczytaj co autor pisze na ten temat:
The AF handled pretty much everything I threw at it in low light, as long as I stayed with the centre focusing point. I still can't get used to the peripheral points on the 5D, and I much prefer those on the 1DSMK3
21 wiek, pucha za ponad 8K i to co znamy z MKI, tylko centralny i przekadrowanie.
no właśnie rozumiem przez to, że łapał centralnym czujnikiem i przekadrowywał. mnie natomiast interesuje również praca tych bocznych czujników.
no chyba, że coś źle rozumuję z jego słów...
naczytałem i nasłyszałem się o słabościach AFa w 5D, o tym, że 5D2 ma ten sam AF - no nie napawa to wielkim optymizmem, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak to jest faktycznie - tym bardziej, że mój kontakt z Canonem skończył się na EOSie 30...
no tak, czyli że się gubił (a raczej doszukać nie mógł).
przypominają mi się od razu słowa gościa z canona, z którym wywiad przeprowadzał taki śmiszny gość z krzywo obciętymi włosami, zaraz po pokazaniu 5D2 - mówił o dziewięciu punktach krzyżowych, o nowej jakości...
chociaż w sumie - mówił co miał mówić...