Strona 207 z 315 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Z tego co pisze Juza: I think that the 5D2 has really changed the market; if I had to choose now the SLR that fits better my esigencies, I'd go for the 5D Mark II! ;-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Dorwałeś może kogoś kto ma D3 bądź D700?Jeśli tak jakie wrażenia w porównaniu do 5D....obsługa,praca AF,obróbka NEFów?

Nikt z zoltych sie jescze nei odezwal. Nawet na czarnym ladzie dalem ogloszenie. podobno na d700 sa male szanse ze ktos pozyczy. Podobna tak kochaja ze sypiaja ze sprzetem. pozyjemy zobaczymy. Sczerze przyznam ze d700 jakby sie okazalo ze umie kolory rejestrowac
    ( ze zacytuje jeffa " Compared to the Nkon D3 that I had earlier in the year, the colour fidelity is far superior with the Canon.) to z 14-24 nie omieszklabym i dokonal zakupu

Co do sampli jeffa to wyglada to swietnie: tak czy inaczej mialem go kupowac (5dmk2, nie jeffa)
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 05-11-2008 o 21:10
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem czy było ale daję choćby dla tych co nie mają siły grzebać w całym tym wątku.
    Iso 6400 i kilka spostrzeżeń na temat mkII (nie o filmach ).
    http://jeffascough.bigfolioblog.com/weblog/post/77255
    Kilka spostrzeżeń ale jakich :-P, ktoś kto ma na co dzień 1DSMKII
    o 5DMKII pisze tak

The image quality is fabulous from the 5DMKII

The dancing shots at the end of the evening were great, and I would have to say it was as good if not slightly better than the 1DSMK3 in this situation.

i dla mnie bajka i niech wszyscy wsadzą sobie opinie z powietrza wypisywane na tym forum.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pisał też niestety o tym, że głównie z centralnego czujnika korzytał.
    mnie akurat ciekawi, jak sobie te boczne radzą... ??:

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Kilka spostrzeżeń ale jakich :-P, ktoś kto ma na co dzień 1DSMKII
    o 5DMKII pisze tak

The image quality is fabulous from the 5DMKII

The dancing shots at the end of the evening were great, and I would have to say it was as good if not slightly better than the 1DSMK3 in this situation.

i dla mnie bajka i niech wszyscy wsadzą sobie opinie z powietrza wypisywane na tym forum.
    ...relax...
    na tym forum niewiele było głosów (o ile w ogóle były), które krytykowały jakość obrazka, narzekania były na autofokus, zwłaszcza na boczne czujniki, wróć do artykułu i przeczytaj co autor pisze na ten temat:
    The AF handled pretty much everything I threw at it in low light, as long as I stayed with the centre focusing point. I still can't get used to the peripheral points on the 5D, and I much prefer those on the 1DSMK3
    21 wiek, pucha za ponad 8K i to co znamy z MKI, tylko centralny i przekadrowanie.

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    pisał też niestety o tym, że głównie z centralnego czujnika korzytał.
    mnie akurat ciekawi, jak sobie te boczne radzą... ??:
    pisal. "using the centre point and recomposing"

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no właśnie rozumiem przez to, że łapał centralnym czujnikiem i przekadrowywał. mnie natomiast interesuje również praca tych bocznych czujników.
    no chyba, że coś źle rozumuję z jego słów...

naczytałem i nasłyszałem się o słabościach AFa w 5D, o tym, że 5D2 ma ten sam AF - no nie napawa to wielkim optymizmem, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak to jest faktycznie - tym bardziej, że mój kontakt z Canonem skończył się na EOSie 30...

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

no właśnie rozumiem przez to, że łapał centralnym czujnikiem i przekadrowywał. mnie natomiast interesuje również praca tych bocznych czujników.
    no chyba, że coś źle rozumuję z jego słów...
    tez pisal
    "Using the peripheral points simply caused the camera to hunt in the very low light of the venue."

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no tak, czyli że się gubił (a raczej doszukać nie mógł).
    przypominają mi się od razu słowa gościa z canona, z którym wywiad przeprowadzał taki śmiszny gość z krzywo obciętymi włosami, zaraz po pokazaniu 5D2 - mówił o dziewięciu punktach krzyżowych, o nowej jakości...
    chociaż w sumie - mówił co miał mówić...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

chociaż w sumie - mówił co miał mówić...
    W sumie to mówił bzdury .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 207 z 315 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów