Strona 196 z 315 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W kamerach czujniki pracują lata. Także raczej nie powinno być z tym problemu.
    No no, o tym nie pomyślałem

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wydaje mi się że jedyny problem może stanowić grzanie się takiej matrycy. W 40D po jakimś czasie używania LV pojawia się znaczek, że foty mogą być bardziej zaszumiane przez właśnie rozgrzanie matrycy...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Ja mam inne pytanie (filmowe), nie wiem czy ktoś zna odpowiedź.

Jak wiadomo podczas robienia zdjęć AF stara się wyostrzyć obiekt jak najszybciej. W trybie wideo ten sposób działania wręcz jest nie wskazany, chodzi o płynne przejścia miedzy obiektami.

Czy 5DMKII posiada już nastawioną prędkość obrotu pierścienia ostrości, czy to co widzimy na pokazowych filmach to jest robione z jakąś przystawką manualną obcą aparatowi. Pytam z ciekawości, bo wszyscy porównują aparat do super kamery, ale jak się poprzyglądać to wiele mu brakuje jak płynna zmiana ogniskowej itp...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale przecież tu masz kontrast AF o szybkości jego działania wiadomo tyle - jest wolny 8). Myślę że to nie problem. Co do reszty nie ma wątpliwości, że to nie kamera. Natomiast może być użyty w różnych sytuacjach jako kamera i spełnić swoją rolę znakomicie. Ba w sytuacjach słabego światła lepiej niż większość kamer w porównywalnej cenie i sporo droższych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

AF w trybie video musi albo analizować kolejne klatki, albo "podkradać" obraz z matrycy w czasie pomiędzy klatkami żeby ocenić, czy tracimy ostrość w wyniku zbliżania się, czy oddalania obiektu - myślę, że już niedługo pojawią maruderzy, którzy będą pokazywać jak AF "mikromyszkuje" pomiędzy klatkami HD 1080p
    EOS - conditio sine Kwanon...

karolam
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Napisał karolam
    Zastanawiam się nad kupnem tego aparatu w Stanach. Czy ktoś ma doświadczenie ze sprowadzaniem? Znalazłam firmę, która się tym zajmuje i chciałabym się zapytać czy ktoś może z niej korzystał? Link do strony www.shipito.pl

Ja też znalazłem jedną firmę...
    http://www.bip.warszawa.ic.gov.pl/

A propos 5DII vs D3
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29832488

conclusion: znów laaaag i AF japoński...
    Clo jest, ale i tak wychodzi taniej. Ale na pewno sa sposoby jak je ominac ;D

Zablokowany

Domyślnie

Tak dla odreagowania, coś z d700

iso 3200, jpg z puchy

iso 6400

Puszka i fotki kumpla, ja tam nie mam zastrzeżeń powiem szczerze
    Ostatnio edytowane przez himi ; 31-10-2008 o 14:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Tak dla odreagowania, coś z d700

iso 3200, jpg z puchy

iso 6400

ale to było robione przy dobrym świetle, wtedy nie widać szumów praktycznie.

Zablokowany

Domyślnie

Światło sztuczne, nie przesadzaj. Wiem, że to nikon...ale trzeba przyznać, że nieźle. Mnie się podoba i już.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Na obrazkach o szerokości 800 pikseli to ja nie mam zastrzeżeń do ISO 10000 z 5D.

Strona 196 z 315 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów