Strona 190 z 315 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Czego to jest cena ? 5d mkII ? W PLN ? Chyba żarty. 3000 do każdej z kwot musisz doliczyć.
    Przy dzisiejszym kursie 1$=3.04 PLN i kryzysie to może sie okazać ,że +4k PLN ( a razem 9k PLN) będzie jeszcze za mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Przy dzisiejszym kursie 1$=3.04 PLN i kryzysie to może sie okazać ,że +4k PLN ( a razem 9k PLN) będzie jeszcze za mało
    9k + x... wykracza poza zdrowy rozsądek, jak dla mnie.
    To naprawdę nie powinno tyle kosztować.
    50d za 3600, ok, a 5dMKII za ba prawie 10 tysi, a przecież 5D MKII jest tylko następcą MKI, a nie rewolucyjnie nową puszką z np. 20x AF.
    pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Woda, tam gdzie lekki wiatr ją marszczy, też jest taką szaroburą plamą - wygląda to koszmarnie... Chyba przegięli trochę z odszumianiem. W ogóle te wszystkie sample to takie miękkie jakieś, obiektyw co prawda do najostrzejszych nie należy, ale chyba powinno być lepiej. Trzeba poczekać na RAW'y wołane w jakimś znanym narzędziu, bo te JPG'i to niezbyt zachęcająco wyglądają...
    http://dc.watch.impress.co.jp/cda/pa...9506-12-3.html
    strasznie słabe szczegóły jak na sample testowe, sic!
    woda i drzewa jedno mydło... fatalnie sknocone
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 27-10-2008 o 22:39 Powód: Automerged Doublepost
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Domyślnie

kurs dolara ma spadać - na pewno nie zostanie na takim poziomie jak teraz - będzie powolutku spadać, może nie osiągnie tych 2 zł jak to było jakiś czas temu, ale spadnie i to znacząco. tak czytałem w wyborczej dzisiaj.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wszelkie przewidywania na temat rynku walut można sobie odpuścić, od dawna wiadomo ze nie rządzą nim racjonalne przesłanki tylko emocje.

Fakt faktem można założyć ze panika kiedyś zniknie ale równie dobrze możne być to i za dwa lata. Co będzie to będzie, jeśli ktoś nie ma kilkomilionowego konta w banku to chyba nie ma sensu się przejmować...

Uzależniony

Domyślnie

jest sie czym przejmowac. sporo ludzi czekało na 5DII z pieniązkami. wiekszość zakładała przedział 7-7.5 K . teraz przyjdzie pewnie do tego dołożyć ze 2 K.

dla sporej grupy ludzi dla których fotografia to hobby te 2 dodatkowe tys. dołożone do i tak drogiej puchy... to sporo kasy. jeśli spełni sie czarny scenariusz i rzeczywiście 5dII wystartuje w PL z ceną ok 9K to niestety bedzie to raczej cena nieakceptowalna dla większości zainteresowanych. coż widać stare poczciwe 5D bedzie przeżywało drugą młodość.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Troche nie miejsce na snucie o tym ale zagrywka z wypuszczeniem na rynek 5DII w grudni ma dwa oblicza , kryzys i pietnos wzrostu cen produkcji i nie tylko , ale i fakt ze grudzien to okres zakupow swiatycznych i windowania cen niestety , dla Canona swietny czas na nowosci gdzie sa jednak chetni aby przeplacic i miec na juz , zreszta dolar zacznie spadac , przyjda swieta , musi sie unormowac zeby byl popyt na wszystkie dobra i mysle ze wtedy zacznie powoli wszystko wracac do normy w kwestii cen , jak szybko sie okaze ale pewnie tak szybko jak sie tylko da - mniejszy popyt traca producenci , o ile oczywiscie znow cos banki itp nie odwala i druga "fala" kryzysu nie nadejdzie

Sam ciesze sie ze jednak stara piatek kupilem pare tygodni temu a nie czekalem
    no comment...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    jest sie czym przejmowac. sporo ludzi czekało na 5DII z pieniązkami. wiekszość zakładała przedział 7-7.5 K . teraz przyjdzie pewnie do tego dołożyć ze 2 K.
    No i dobrze i co z tego przejmowania się wyniknie? Będziemy tu biadolić i płakać i co - ceny przez to spadną albo zarobki wzrosną? Pożyjemy zobaczymy. Może po nowym roku rzeczywiście dolar spadnie albo jak jest parcie i ktoś chce mieć pod choinkę to trzeba będzie wyłożyć więcej - mówi się trudno.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wiem że rozmowa o $ jest trochę nie na temat, ale dlaczego sądzicie, że dolar ma spaść ? Patrzcie na sprawę z góry. Dolar był niski zbyt niski a raczej złotówka zbytnio napompowana jak reszta. W końcu bańka pękła i wszystko wróciło do NORMY. Teraz dolar jest ani tani ani drogi mniędzy 2zł a 4zł więc w 3zł normie i prędko prędko to się nie zmieni. Aby jeszcze nie było gorzej.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 190 z 315 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów