Strona 178 z 315 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Nie, nie mam zawalonego dysku samplami, zrobilem kilkadziesiat zdjec bedac w Canadzie tym body. Co do pokazywania sampli - nie mam pozwolenia od Canona na udostepnianie zdjec z tej puszki, to po pierwsze, a po drugie za slabo sie znamy, aby slac jakiekolwiek zdjecia, komukolwiek na priva.
    A to czy wezmiesz moja opinie pod rozwage, czy tez nie - Twoja sprawa. I tak kazdy bedzie mial wlasne zdanie w tej kwestii (nowego 5D). Mi juz wersja pierwsza nie lezala, bo niby duzo zapozyczen z jedynek, ale tak jakos obdarte z kilku prostych, aczkowiek ulatwiajacych zycie funkcji. Do dzis mam piatke stara, ale na liczniku moze zrobionych 3000 zdjec. Mi ta seria zupelnie nie odpowiada.

Zdrowko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jeff testuje mk II i sobie chwali :-) pewnie nie czytał tego forum i nie wie, że "trendy" jest marudzić
    Jakbyś dostawał za darmo od Canona do testów cały sprzęt, a być może część z tego sprzętu po testach mogła u Ciebie pozostać (jak to ma często miejsce w przypadku sprzętu przekazywanego do redakcji czasopism), to też byś sobie chwalił i nie marudził. Tylko co to ma z obiektywizmem wspólnego? Idę o zakład, że ten facet przy pomocy 1000D zrobi super zdjęcia i reklamę Canonowi. Tylko potem Canon powie, że użytkownicy (w domyśle taki Jeff) nie mieli uwag do kolejnego aparatu dlatego AF ponownie nie został zmieniony.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonom Zobacz posta
    Pewnie wymieniaja AFa na lepszy
    Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    [...]wygląda na to, że w związku z opiniami potencjalnych klientów pracują ciężko nad nowym autofocusem
    Zdarzyła się kiedyś już taka sytuacja? Myślę, że to nierealne, żeby po zaanonsowaniu nowej puszki jeszcze teraz zmieniali AF'a i do sprzedaży trafiło body z innym niż zapowiadali AF

amorf
    Guest

Domyślnie

Skad wiadomo wogole ze to ten sam autofocus ktory byl w starej piatce ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Zdarzyła się kiedyś już taka sytuacja? Myślę, że to nierealne, żeby po zaanonsowaniu nowej puszki jeszcze teraz zmieniali AF'a i do sprzedaży trafiło body z innym niż zapowiadali AF
    A czemu nie? Mogli przygotować dwie wersje i wybrać jedną w zależności od rozwoju wypadków i reakcji rynku.
    Zamieszanie było takie na stronach Canona ze specyfikacją że bez mrugnięcia okiem sprzedaliby kit o "pomyłce".

Cytat Zamieszczone przez amorf Zobacz posta
    Nikt nie mówi że "taki sam" w sensie identycznej elektroniki, tylko że taki sam jak w 5D bo czujniki są tak samo bez sensu rozmieszczone i też tylko centralny jest krzyżowy.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-10-2008 o 12:28 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    dokładnie tak. niestety trzeba sie liczyć z USD powyżej 3 Zł
    http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.ht...6d5a&_ticrsn=5
    Nie chcę was martwić, ale USD już kosztuje 3.11 zł i nadal rośnie, a EUR dobiło prawie do 4 zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amorf Zobacz posta
    Między innymi z wywiadu z dyrektorem Canona, który był w tym wątku już kilka razy wspominany.

http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp

Bywalec

Domyślnie

Jeśli ceny z zapowiedzi się spełnią, a raczej na pewno tak będzie:
    http://www.dpreview.com/previews/can...rkii/page2.asp

To cena w Polsce będzie masakryczna:
    2500 EU x 4 zł = 10 000 zł

A Euro ciągle w górę Jak tak dalej pójdzie, to następna piatka będzie na starcie w cenie premiery pierwszej, czyli coś około 12 koła.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a mnie to i tak nie dotyczy poniewaz ja kupie za ta sama kwote 1,592.23
    funciaki ze sklpu UK (nie HK).

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jakbyś dostawał za darmo od Canona do testów cały sprzęt, a być może część z tego sprzętu po testach mogła u Ciebie pozostać (jak to ma często miejsce w przypadku sprzętu przekazywanego do redakcji czasopism), to też byś sobie chwalił i nie marudził. Tylko co to ma z obiektywizmem wspólnego? Idę o zakład, że ten facet przy pomocy 1000D zrobi super zdjęcia i reklamę Canonowi. Tylko potem Canon powie, że użytkownicy (w domyśle taki Jeff) nie mieli uwag do kolejnego aparatu dlatego AF ponownie nie został zmieniony.
    wiesz, jakoś bardziej wierzę Jeffowi; po pierwsze to on miał tę puszkę do testów a nie Ty, a po drugie jak sobie porównam i jego zdjęcia i Twoje, to bez urazy, ale ....

To co piszesz powyżej to tylko Twoje spekulację i insynuacje; nigdzie się nie doczytałem, żeby J.A. dostał "od Canona do testów cały sprzęt"; dostał do testów 5d mk II podobnie jak wielu innych.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 23-10-2008 o 15:06

Strona 178 z 315 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów