Strona 176 z 315 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Dopiero zaczyna

Domyślnie

drozeja i znikaja stare 5-tki!

Domyślnie

Wiadomo Polak zawsze narzekać musi, i jest jak pies ogrodnika...
    A Niemiec, jak Niemiec...

Czuję, że powoli staję się Niemcem.

Ps. a w praniu były głównie jasne szkiełka.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axiomax Zobacz posta
    drozeja i znikaja stare 5-tki!
    Nic dziwnego skoro 1$=2,93 PLN aż strach myśleć ile będzie 5dmkII kosztował na wejściu wg mnie > 8.5 k PLN

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jeff testuje mk II i sobie chwali :-) pewnie nie czytał tego forum i nie wie, że "trendy" jest marudzić

http://jeffascough.bigfolioblog.com/
    Wrażenia Jeffa są ciekawe z dwóch powodów:
    • że to nowa piatka :-D
    • i że testuje je osoba, która na co dzień używa 1Ds Mk III

Jeff wyraża pozytywną opinię. Swoją drogą ciekawe co trzeba zrobić, aby zostać testerem Canona, poza oczywiście prezentowaniem wysokiego poziomu, nazwijmy to, sztuki fotograficznej? Przydał by się taki egzemplarz testowy na Polskę i aby ktoś z forum dostał go do testowania Canon Polska ma przecież nową piątkę, bo była już konferencja prasowa i aparat był testowany (a raczej tylko macany :-D) przez kilka osób. Z drugiej strony może musieli ją zwrócić do centrali?
    Ale to chyba nie realne. Prędzej by dali ją do jakiejś gazety o tematyce foto. A jeżeli nawet już ktoś by dostał taką beta piątkę, to pewnie musiał by podpisać milion różnych dokumentów o dochowaniu tajemnicy, a restrykcje niedotrzymania tajemnicy były by straszne Zaś opinie publikowane na forach musiały by pewnie najpierw trafić do recenzenta z Canona.

A tak zmieniając trochę temat, to ciekawe czy nowa piątka będzie umożliwiać dodawanie notatek dźwiękowych do zdjęć, tak jak to jest w jedynkach. 5D mk II ma w końcu mikrofon, ale nikt o tym nie wspomina. Nie wiadomo, czy z powodu małego zainteresowania tą funkcją, czy z powodu jej braku. Ja osobiście taką funkcją bym nie pogardził, ale nie wiadomo jakie podejście ma do tego Canon, być może to funkcja zastrzeżona dla jedynek???:
    Ostatnio edytowane przez David ; 22-10-2008 o 22:56

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Rozumiem ze Kubman zaraz po zakupie nowej piatki wyjechal do Afryki na ptaszki? Bo cos nie chce mi sie wierzyc ze obrazil sie na forum na tyle by nawet nie powychwalac nowego nabytku .
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 23-10-2008 o 01:41

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Nic dziwnego skoro 1$=2,93 PLN aż strach myśleć ile będzie 5dmkII kosztował na wejściu wg mnie > 8.5 k PLN
    to gdzie ty k*wa mieszkasz??? ja sprawdzalem i siedzi za 2.77PLN jak chodzi o sprzedaz a skup ok 2,72PLN...

Jeff to jest moj niekwestionowany autorytet jak chodzi o zdjecia slubne
    jak mialem 5 lat to ogladalem jego zdjecia do spania zamiast czytac kubusia puchatka

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta

A tak zmieniając trochę temat, to ciekawe czy nowa piątka będzie umożliwiać dodawanie notatek dźwiękowych do zdjęć, tak jak to jest w jedynkach. 5D mk II ma w końcu mikrofon, ale nikt o tym nie wspomina. Nie wiadomo, czy z powodu małego zainteresowania tą funkcją, czy z powodu jej braku. Ja osobiście taką funkcją bym nie pogardził, ale nie wiadomo jakie podejście ma do tego Canon, być może to funkcja zastrzeżona dla jedynek???:
    dla jedynek i sporej ilosci tanich kompaktow na rynku:wink:
    Ostatnio edytowane przez Gringo997 ; 23-10-2008 o 06:23
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Rozumiem ze Kubman zaraz po zakupie nowej piatki wyjechal do Afryki na ptaszki? Bo cos nie chce mi sie wierzyc ze obrazil sie na forum na tyle by nawet nie powychwalac nowego nabytku .
    Nie wiem jakimi "kanałami" nabył nową piątke skoro nawet chłopaki w cpsie jej nie mają( mieli cos przedprodukcyjnego) ale finalnego body jeszcze nie, a debiut prawdopodobnie przesunie sie na koniec listopada lub nawet początek grudnia, cene przemilcze ale mysle ze spokojnie przekroczy próg 8k, dolar i euro szaleje.
    Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 23-10-2008 o 07:58

Uzależniony

Domyślnie

Coś mi sie wydaje że w grudniu jak tak dalej bedzie z walutami to może niebezpiecznie zbliżyć sie do granicy 10K czyli w PL granicy niesprzedawalności.(za wyjątkiem wąskiej grupy profi) . 3 lata strugali to 5dII a teraz nie sa w stanie wystartować z premierą sklepową ? brak sampli w necie powoduje wrażenie że ta puszka jest nadal poprawiana ? czy to nie wydaje Wam sie ,delikatnie mówiąc - dziwne? co oni kurde tam robili przez ostatnie 3 lata że teraz naprędce poprawiają/dopracowują.?
    raczej chyba wszyscy sie spodziewali że skoro premiera tak była przeciągana to już dawno trzaskają te 5dII na magazyn i pojawienie sie w sklepach to kwestia dni. teraz okazuje sie że nawet kolejnych miesięcy. nie pojmuję tego nowoczesnego marketingu w wydaniu Canona ale chętnie przeczytam jeśli ktoś jest w stanie wyjaśnić taką sytuację.

ina sprawa że drożej to bedzie głównie w europie wschodniej bo nasze waluty lecą na pysk. Po za tym wiele osób zamierzało kupić te puszkę "na firmę", wiec listopad jest granicznym miesiącem zakupu. jak nie bedzie dostepna w listopadzie to już bedzie można spokojnie odłożyc zakupy do wiosny.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-10-2008 o 08:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    to gdzie ty k*wa mieszkasz??? ja sprawdzalem i siedzi za 2.77PLN jak chodzi o sprzedaz a skup ok 2,72PLN...
    Jak już przeklinasz to nie na tym forum a jak już nie potrafisz bez tego żyć to przeklinaj z jajami a nie tutaj kwa-czesz. Wygląda to na "chciałabym, a boje się"

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Nie wiem jakimi "kanałami" nabył nową piątke skoro nawet chłopaki w cpsie jej nie mają( mieli cos przedprodukcyjnego) ale finalnego body jeszcze nie, ...
    A nie wystarczy, że piłkarzyki mają w pokoju? Po co im jeszcze sprzęt, który mają promować i sprzedawać? :-(:-(
    Jarek

Strona 176 z 315 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów