Strona 171 z 315 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W tym rozumieniu to oczywiście inwestycja .

To rynek ustali cenę. A póki co to w wielu sklepach są zapisy jak za komuny więc nie spodziwałbym się jakichś gwałtownych obniżek.
    To owczy pęd jak z mieszkaniami tak wywindować cenę Później będzie płacz że przepłacił albo że nie może sprzedać na allegro coś co jest warte połowę ceny na starcie.

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Niemcy, Austria ceny od 2180 - 2800. Wieden 2500 euro. Realna cena poczatkowa w Niemczech 2200,- w tej cenie zamawiaja juz ludzie. I nie wiem czy w polowie stycznia czy w lutym cena juz sie ustabilizuje. Powazny sklep w Wiedniu podal 2499,- i znajac ten sklep to za tyle bede sprzedawac i nie zejda z ceny ani centa przez przynajmniej 6 mies. jak nie dluzej. Sporo kasy - niestety
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Coś już napisał

Domyślnie

fragment wywiadu dotyczacy 5d z jednym z glownych ludzi Canona Masaya Maeda na Photokinie caly wywiad jest na http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp

"....
    Some professional users have expressed concern about the fact that the 5D Mark II offers the same resolution and a more modern processor than the EOS-1Ds Mark III, making the 1Ds Mark III seem a little dated. What are your thoughts on the relative positioning of the two products?

"That's a very good question. The 5D Mark II we're positioning as the very highest product in our high-end enthusiast range. The EOS 1Ds Mark III, by comparison, offers robust durability and long shutter life as the most important features for use in harsh studio conditions, we believe. However when it comes to image quality itself; because of the constant digital technology developments in this industry, it's always the latest camera that is best. So things like ISO expansion range and dynamic range are in a sense better in the 5D Mark II."

One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?

"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."

Would you ever consider removing the anti alias (low pass) filter - or using a lighter one - on high end, high resolution models such as the EOS 1Ds Mark III, to improve pixel level sharpness, removing any moiré in software (like medium format cameras)?

"We believe the potential for false color moiré effects would be a disadvantage for the customer, so no."
    ....."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    MMM masz starą 5D napisz szczerze co w pierwszej kolejności twoim zdaniem powinni zmienić . Dla mnie na przykład obrazowość 5D jest na tyle świetna , że można ją traktować jako wzorzec. Aby zwiększyć dystans jakości obrazowania do konkurencji wystarczyło zmienić przetwornik A/C na 14 bit, AF jak wcześniej napisałem i uszczelki.
    Coś mi się wydaje, że Canon wykombinuje tak ,że będzie ok. i specjalnie przeciąga ukazanie się puszki na rynku.
    Wesz co... ja też mam starą piątkę (co prawda od niedawna - kilka miechów) i pozwól, że ja też się wypowiem - przynajmniej dałeś temat, który nie wywoła znów kłótni.

Jak dla mnie, to piątka mogłaby pozostać bez zmian. Aparat ten oferuje wszystko, czego brakowało mi do tej pory w poprzednich użytkowanych modelach tej firmy. I dlatego to właśnie jego kupiłem wiedząc, że zapewne niebawem pojawi się następca. Ale tu nie chodzi o to, co ja czy ktoś inny byśmy sobie życzyli. Chodzi bardziej o to, że technologia idzie do przodu i trzeba nowe puszki wypuszczać. A tutaj niestety więcej do powiedzenia mają księgowi, bo to oni utrzymują firmy w kondycji, a nie szurnięci naukowcy, którzy w zaciszu laboratoriów wymyślają bajery o jakich nam się nie śniło.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    fragment wywiadu dotyczacy 5d z jednym z glownych ludzi Canona Masaya Maeda na Photokinie caly wywiad jest na http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp
    Może zorientuj się najpierw czy już ktoś tego nie postował zanim zrobisz copy&paste wiadomości na cały ekran...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak to zwykle bywa z www organizacji miedzynarodowych, nie jestem w stanie przebrnac przez ta strone http://ec.europa.eu/taxation_customs/index_en.htm i dotrzec do jakichs sensownych informacji, ale jesli dobrze czytam, to clo zalezy od klasyfikacji towaru. byc moze na urzadzenia elektroniczne/optyczne jest to tylko 5%, wobec czego rozbieznosc cen miedzy USA a UE bylaby kompletnie degustujaca.

jesli ktos zna dobra strone www z baza danych cel to prosilbym o podanie odnosnika, bo z checia bym na to zerknal. z gory dziekuje
    co do wielkich stron to mam podobnie - jeszcze nie spotkalem takiej gdzie cos by bylo logiczne ...dlatego google - cla w ue i pierwszy link
    http://ec.europa.eu/youreurope/nav/p.../index_pl.html
    rozwiazuje sprawe - przynjamniej jesli chodzi o miejsce w ktorym informacja sie powinna znalesc, bo jesli chodzi o PL to
    Informacje na ten temat nie zostały jeszcze uaktualnione przez właściwe Państwo Członkowskie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    rozwiazuje sprawe - przynjamniej jesli chodzi o miejsce w ktorym informacja sie powinna znalesc, bo jesli chodzi o PL to
    no wlasnie mialem Cie zapytac, czy to miales na mysli

logika w tym jakas jest, tylko od przyslowiowej **** strony. te organizacje nie mysla w kategorii use-case'ow tylko w kategorii katalogowania zgromadzonych informacji. typowy blad informatykow/prezesow, ktorzy nie weryfikuja pomyslow z odbiorca koncowym.

oni sami na tych stronach sie zapewne plynnie poruszaja ale czlowiek z zewnatrz pada przed bariera uzytkowa.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    FF to FF. Akurat w 5 D to 35,8 X 23.9 mm. Crop 1.3 ma Canon 1D ale nikt nie pisze że to FF
    no właśnie - o co chodzi, że matryca 5D to PRAWIE FF? dlaczego i po co?
    no i czy ma to jakieśkolwiek znaczenie?
    w "System Nikona" (taki wielki katalog) pluli za to na Canona i zastanawiam się, czy ma to jakiś sens?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

No dobra, koniec tego dobrego - gdzie jest Kubman?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    no właśnie - o co chodzi, że matryca 5D to PRAWIE FF? dlaczego i po co?
    no i czy ma to jakieśkolwiek znaczenie?
    w "System Nikona" (taki wielki katalog) pluli za to na Canona i zastanawiam się, czy ma to jakiś sens?
    Nie czytam katalogów nikona ale matryca 5D to FF (albo skoro się upierasz to prawie bo ma 35,8 DZIESIĄTYCH MILIMETRA na 23,9 DZIESIĄTYCH MILIMETRA a PRAWDZIWE FF to 36x24mm ) więc faktycznie różnica jest znaczna a serio to nie ma żadnego znaczenia i jak ktoś pisze inaczej to jest naprawdę zaślepionym fanatykiem skoro 0,2mm robi dla niego różnicę..

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    No dobra, koniec tego dobrego - gdzie jest Kubman?
    Kuba się obraził po ostatniej awanturze i zaprzestał moderowania - popatrz sobie w jego aktualną stopkę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 171 z 315 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów