Strona 169 z 315 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 681 do 1 690 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Nie chcę Cię wkurzać, bo Cię nie znam Człowieku. To po co czytasz ? Żeby się wkurzać ? Zresztą za co ? Syndrom Polaka ? Pies Ogrodnika czy jak ? Jeśli nie kupujesz Deesów to zajmij się sobą a nie komentujesz.

Chciałbym kupić Deesa, może to są szczegóły, ale nie podoba mi się fakt, że wydając 20k na puszkę, nie będę miał tego co ma puszka za 8k. Może dla Ciebie nie jest problemem wydać 20k, ale ja chcę wydać to rozsądnie i chcę, aby mój zakup był jak najlepszy, dodatkowo nie muszę kupić tego "już", więc moje 20k może poczekać a Tobie, przepraszam bardzo, nic do tego. Pozdrawiam.
    Ufff...
    Jak tak dalej pójdzie to do pralni chłopaki traficie

Od siebie dodam odnośnie nowego 5D, że zatrzymuję się na starej piątce to mi wystarcza oraz uważam, że aparat robiący filmy to jakieś dziadostwo jest, tak samo jak telefon robiący zdjęcia i tyle.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nowość zawsze w jakimś zakresie jest lepsiejsza od modeli wyższych. Tego się raczej nie da przy obecnym tempie uniknąć. Musieliby wraz z każdym nowym korpusem wypuszczać nowe jedynki - to by dopiero było biadolenie i zamęt. Trzeba się po prostu przyzwyczaić, że inwestycja w dslr i to nawet z tzw. wysokiej półki to żadna inwestycja. Szczególnie dla tych co kupują aparat dla tzw. "lansu". A takich wcale nie jest mało. Innym bardziej świadomym pozostaje wybór racjonalny. I pewnie stąd wiele osób uważa, że takim jest stare 5D albo Ds.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Niech mi ktoś podpowie o co chodzi z tymi cenami

D700 na zagranicznych stronach 2999$ w Polsce 6500zł
    5D MKII wyceniane na 2600$ a w Polsce 8000zł - 8500zł przy tej cenie to guru D700
    50D cena 1399$ w Polsce 3600zł to się jakoś pokrywa

na marginesie 5d MKI miał kosztować 4500zł a teraz cena już 5600zł

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trzeba się po prostu przyzwyczaić, że inwestycja w dslr i to nawet z tzw. wysokiej półki to żadna inwestycja.
    Oczywiście wszystko zależy od kupującego ale sądzę że dla ludzi zarabiających na fotografii, zakup takiej np: 1-dynki to jednak może być inwestycja i to na długo, jeśli zawodowiec kupi taki sprzęt i nie cierpi przy okazji na "konieczność posiadania wybaierzonych nowości" oraz jeśli będzie ze współpracy z tym sprzętem bardzo zadowolony to nie będzie co chwile wydawał kasy na nowe puszki.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 17-10-2008 o 08:44
    C - lustra, szkła i błysk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Niech mi ktoś podpowie o co chodzi z tymi cenami

D700 na zagranicznych stronach 2999$ w Polsce 6500zł
    5D MKII wyceniane na 2600$ a w Polsce 8000zł - 8500zł przy tej cenie to guru D700
    50D cena 1399$ w Polsce 3600zł to się jakoś pokrywa

na marginesie 5d MKI miał kosztować 4500zł a teraz cena już 5600zł
    problem numer 1 to polityka UE, ktora dowala zaporowe cla na technologie importowane spoza terenu swoich czlonkow, by chronic rodzimy rynek. elektronika i optyka mieszcza sie w zakresie tego co mozna w UE zrobic, dlatego jej sprowadzanie spoza UE jest obarczone clem. clem, ktore zzera ogromna czesc ceny.

problem numer 2 to bogactwo polskiego spoleczenstwa, w ktorym srednio zarabiajacego Kowalskiego stac na wydanie na aparat wiecej kasy niz przecietnego Müllera, van Dijka czy Sancheza albo cos w ten desen, jak mozna sadzic po polityce rodzimych dystrybutorow
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flowenol Zobacz posta
    Ufff...
    Jak tak dalej pójdzie to do pralni chłopaki traficie

Od siebie dodam odnośnie nowego 5D, że zatrzymuję się na starej piątce to mi wystarcza oraz uważam, że aparat robiący filmy to jakieś dziadostwo jest, tak samo jak telefon robiący zdjęcia i tyle.
    E nie,najwyżej lista w Ignore sie wydłuży. Piszesz o starej piątce że Ci wystarcza, no oczywiscie ze tak.To świetny aparat.W mojej przeszło już pięcdziesiecioletniej podróży przez sprzęt jeden z najlepszych ,a kto wie czy nie najlepszy.Obecnie jestem bezpiątkowy :smile: ale jak trochę po ostatnich obiektywach odsapnę to mam nadzieje że piątka i to chyba stara do torby wróci.Ten numer 5 u Canona to szczęśliwa cyfra.5 był dobry 50 także. Pozdrawiam.

Domyślnie

problem numer jeden opisany przez ciebie jakoś nie pasuje mi do ceny D700 i 50D skoro jest porównywalna

problem numer 2 ja bym go odwrócił pazerność polskiego handlowca nie zna granic
    zgnije a nie obniży ceny,

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Ten numer 5 u Canona to szczęśliwa cyfra.5 był dobry 50 także.
    a jak sobie tak przypomnieć, jakie fajne były 3 i 30 to ja się nie dziwie, że legendarne 3D ciągle cieszy się taką popularnością... :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

300d obudził swiat lustrzanej cyfrówki a 350d wystawił na prostą canona

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    problem numer 1 to polityka UE, ktora dowala zaporowe cla na technologie importowane spoza terenu swoich czlonkow, by chronic rodzimy rynek. elektronika i optyka mieszcza sie w zakresie tego co mozna w UE zrobic, dlatego jej sprowadzanie spoza UE jest obarczone clem. clem, ktore zzera ogromna czesc ceny.
    AFAIR cła jest coś koło 8%, to złodziejski podatek jakim jest VAT jest winien tej dysproporcji cen USA-UE.

Strona 169 z 315 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów