Strona 168 z 315 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 671 do 1 680 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Najgorsze jest to, że 1Ds MkIII nie ma wszystkich ficzerów 5D MkII , Gdzie high ISO ? Nie widzi mi się robienie zdjęć na -3EV i ciągnięcie każdej fotki później w szopie. Kurde, a wybór byłby taki prosty ... Chcesz dobry AF ? Kup 1dynkę. Chcesz dobre high ISO ? Kup 5D MkII. Chyba póki co kupię 16-35L a na puszkę poczekam do Ds Mk IV ...
    Eeee tam..., bez paniki wysokie iso to fajna rzecz, ale jak czytam, jak ważne jest dla większości piszących, to zaczynam odnosić wrażenie, że robicie głównie foty szczurom w piwnicy, a wiadomo - taki szczur to szybka bestia i trzeba mieć krótkie czasy, bo inaczej się rozmyje
    A tak na poważnie - nie sądzę żeby na odbitkach do poziomu 1600 była różnica. Jak dla mnie 1600 jest wystarczające - jak jest ciemno, to i plastyka zdjęcia jest taka sobie.. (tak, wiem reportaż i sport itd..)
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Brzydki, plastikowy, nie ma 9 fps i szumi - g.. nie aparat
    Poza tym ma tylko jeden i to centralny pkt AF... bez sensu... ;-)

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Eeee tam..., bez paniki wysokie iso to fajna rzecz, ale jak czytam, jak ważne jest dla większości piszących, to zaczynam odnosić wrażenie, że robicie głównie foty szczurom w piwnicy, a wiadomo - taki szczur to szybka bestia i trzeba mieć krótkie czasy, bo inaczej się rozmyje
    A tak na poważnie - nie sądzę żeby na odbitkach do poziomu 1600 była różnica. Jak dla mnie 1600 jest wystarczające - jak jest ciemno, to i plastyka zdjęcia jest taka sobie.. (tak, wiem reportaż i sport itd..)
    To nawet pomijając ISO, jest jeszcze pare rzeczy w 5D MkII. Znając życie, Canon i tak dopiero za 3 lata wypuści nowego Ds-a.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

To nawet pomijając ISO, jest jeszcze pare rzeczy w 5D MkII. Znając życie, Canon i tak dopiero za 3 lata wypuści nowego Ds-a.
    bez paniki. w przyszlym roku zapewne pojawi sie ten wysniony 3D czy tez kolejny pan marek 1D i nagle sie okaze, ze tak zle nie jest
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

10 lutego 8). To już niedługo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

skąd wiesz JasnoWidzu? Znasz już też może specyfikacje tego czegoś na co wszyscy czekamy ?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

jedyna nadzieja w tym ze z 1d zniknie corp 1,3 ... :/

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    jedyna nadzieja w tym ze z 1d zniknie corp 1,3 ... :/
    To by było jak dla mnie idealne rozwiązanie
    Tylko czym by się różnił wtedy od Ds'a ?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

No,powinni co rok wypuszczać nowego 1Ds.Oczywiście powinnismy co rok nowy kupować.Rozumiem takie numery gdy pojawia sie rewolucyjna nowość,ale jesli nie ?Piszesz dopiero za 3 lata.Chcesz mnie wkurzyć czy wygraleś w totolotka? A może po prostu nie kupujesz i nie masz zamiaru kupować Dees-ów?Nie musisz odpowiadać.Pozdrawiam

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    No,powinni co rok wypuszczać nowego 1Ds.Oczywiście powinnismy co rok nowy kupować.Rozumiem takie numery gdy pojawia sie rewolucyjna nowość,ale jesli nie ?Piszesz dopiero za 3 lata.Chcesz mnie wkurzyć czy wygraleś w totolotka? A może po prostu nie kupujesz i nie masz zamiaru kupować Dees-ów?Nie musisz odpowiadać.Pozdrawiam
    Nie chcę Cię wkurzać, bo Cię nie znam Człowieku. To po co czytasz ? Żeby się wkurzać ? Zresztą za co ? Syndrom Polaka ? Pies Ogrodnika czy jak ? Jeśli nie kupujesz Deesów to zajmij się sobą a nie komentujesz.

Chciałbym kupić Deesa, może to są szczegóły, ale nie podoba mi się fakt, że wydając 20k na puszkę, nie będę miał tego co ma puszka za 8k. Może dla Ciebie nie jest problemem wydać 20k, ale ja chcę wydać to rozsądnie i chcę, aby mój zakup był jak najlepszy, dodatkowo nie muszę kupić tego "już", więc moje 20k może poczekać a Tobie, przepraszam bardzo, nic do tego. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 16-10-2008 o 21:01
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Strona 168 z 315 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów