Strona 165 z 315 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

heh i robi się znów lista życzeń:P
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Żądam kategorycznie, aby ci japońscy talibowie, wypuścili wreszcie Kubamana!!!
    Może w Mk II w trybie LiveView po naciśnięciu przycisku Direct Print uaktywnia się jakiś portal...?
    No nic - "lepsze" jest wrogiem dobrego, dlatego postawiłem na "staruszka" 5D i zakupiłem go
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mając 5D na pewno bym nie dokładał 4 tys, żeby przesiąść się na 5D2, ale mając 350D nie mam wątpliwości...
    1D Mark III jest mi nie potrzebny, a na 1Ds Mark III jeszcze mnie nie stać i nie jestem pewny czy aż taki drogi i wypasiony sprzęt jest mi potrzebny.
    Owszem, mniejszy spot by się przydał, szybkość na poziomie 5-6 kl/sek, lepszy autofocus też, ale cóż, Canon tego nie zrobił i wybór jest taki, że albo 5D Mark II, albo trzeba zmieniać system na Nikona...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ło matko, tego nie ma, tamtego nie ma...

Ja chciałem Hi-ISO, sRaw i lepszy LCD, dali więc kupuję. Dołożyli uszczelki, filmy, więc będę się dodatkowo bawił w reżyserkę i jestem bardzo zadowolony.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta

Ja chciałem Hi-ISO, sRaw i lepszy LCD, dali więc kupuję. Dołożyli uszczelki, filmy, więc będę się dodatkowo bawił w reżyserkę i jestem bardzo zadowolony.
    Nareszcie pozytywna ocena i zadowolenie.Jeśli ktoś nauczył się używać AF ze starej piątki zwłaszcza centralnego punktu który jest całkiem sprawny to nowa 5ką może być tylko lepsza.

Ps.Chyba ze obrazek wraz z mpx zatracił ''magię''....ale o tym przekonamy się już wkrótce.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Smile

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Mając 5D na pewno bym nie dokładał 4 tys, żeby przesiąść się na 5D2, ale mając 350D nie mam wątpliwości...
    1D Mark III jest mi nie potrzebny, a na 1Ds Mark III jeszcze mnie nie stać i nie jestem pewny czy aż taki drogi i wypasiony sprzęt jest mi potrzebny.
    Owszem, mniejszy spot by się przydał, szybkość na poziomie 5-6 kl/sek, lepszy autofocus też, ale cóż, Canon tego nie zrobił i wybór jest taki, że albo 5D Mark II, albo trzeba zmieniać system na Nikona...
    To ja myslę, ze większość Twoich potrzeb spełnia właśnie 40D lub 50D. (oprócz mniejszego kropa!)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Jeśli ktoś nauczył się używać AF ze starej piątki zwłaszcza centralnego punktu który jest całkiem sprawny to nowa 5ką może być tylko lepsza.
    Tu się nie ma czego uczyć bo AF jest dobry, ale tylko na centralnym punkcie. Tu chodzi o to że W 5D2 AF jest dalej tak samo prymitywny jak w starym 5D i 20D z ośmioma punktami nieużywalnymi przy jasnych szkłach i gorszym świetle.
    Każde zdjęcie trzeba robić centralnym i przekadrować, mnie się to już przez 3 lata po prostu znudziło.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tu się nie ma czego uczyć bo AF jest dobry, ale tylko na centralnym punkcie. Tu chodzi o to że W 5D2 AF jest dalej tak samo prymitywny jak w starym 5D i 20D z ośmioma punktami nieużywalnymi przy jasnych szkłach i gorszym świetle.
    Każde zdjęcie trzeba robić centralnym i przekadrować, mnie się to już przez 3 lata po prostu znudziło.
    MMM, obawiam się, że nie przetłumaczysz niektórym o co chodzi. Dla większości 5d + 35/1.4 + centralny krzyżowy to zestaw marzeń. Po 2 latach używania takiego combo (a jeszcze nie daj Boże fill flashem) widać duże ułomności i układu AF i systemu pomiaru światła. Ktoś kto nie robił zdjęć 1dynką, prawdopodobnie nie będzie na to zwracał uwagi - po prostu przyjmie ten syfny AF i pomiar światła z dobrodziejstwem inwentarza. Canon jest bardzo konsekwentny w swojej strategii - chcesz mieć powtarzalne rezultaty i komfort pracy, to kup jedynkę. Chcesz mieć fajny amatorski sprzęt z telewizorem plazmowym z tyłu, filmami przygodowymi w formacie Blue-Ray i slotem na gry PSP - to kup 5d mkII.

Dla osób, które potrzebują aparatu, a nie zabawki jest prosty wybór - albo 1ds, albo zmiana stajni.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Toż to polskie forum. Czego oczekujesz? ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertold Zobacz posta
    Toż to polskie forum. Czego oczekujesz? ;-)
    To dobrze, że ludzie są krytyczni i nie przyjmują tego co im marketing wciska. Fakt, że zawsze jest sporo bzdurnych i niepotrzebnych narzekań (vide 40d i nieostre zdjęcia), ale z drugiej strony AF w 5dII porównywalny jak w kilka razy tańszym 450d to jest pewnie nieporozumienie...

Strona 165 z 315 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów