A moim zdaniem to zdjęcie jest kaszaniaste. Wyprane z kolorow i mydlane. Zdaje sobie sprawe z warunków i sprzętu (obiektywy i TC), ale promowanie aparatu takim czyms jestmoim zdaniem wrecz odstarszające.
Pozdrawiam
Paweł
A moim zdaniem to zdjęcie jest kaszaniaste. Wyprane z kolorow i mydlane. Zdaje sobie sprawe z warunków i sprzętu (obiektywy i TC), ale promowanie aparatu takim czyms jestmoim zdaniem wrecz odstarszające.
Pozdrawiam
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
Na postawie tych przykładów trudno to ocenić. Jak dla mnie szumy wyglądają bardzo dobrze (zwłaszcza ich brak na iso400), ale ciągle nie wiemy na ile algorytmy zjadają detale. Testy z TCx2 i f=18 (limit dla tej matrycy to chyba jest niestey niskie f=11) to jakaś pomyłka.
PS. Jeżeli te fotki nie mają promować aparatu to dlaczego Canon pozwolił na ich publikacje. RAW-ów nie pozwolił wieć rawów nikt nie wystawia.
Ostatnio edytowane przez arra ; 13-10-2008 o 13:59
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
jesli chciales obejrzec ostrosc to na pewno pomylka i nie sadze, zeby ktos majacy jakiekolwiek pojecie na ten temat probowal z tego przykladu wyciagac wnioski dotyczace tak ostrosci jak i chocby AF. tylko i wylacznie zachowanie przy wysokiej czulosci
jesli dobrze rozumiem, to to zdjecie pochodzi od osoby prywatnej, ktora po prostu wrzucila je do sieci przy zgodzie ludzi z Canona. czyli mozna powiedziec, ze Canon to widzial i zatwierdzil publikacje. tyle, ze stad jeszcze daleko do wniosku o promocji. bo na takiej zasadzie to i osoby pokazujace zdjecia na tym forum robia promocje![]()