Strona 158 z 315 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Więc nie pozostaje nic innego jak przejść na Nikony :-P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Milimetraz/czasu wskazuje na uzycie Statyw + LV. Czyli o AF nic nie wiadomo. Co do obrazowania na wysokich iso to bardzo OK. Szkoda ze raw nie zostal wystawiony. Przydaloby sie tez cos niskoisowego w rawie od normalnego usera.

PS. DPP supportuje juz mkII?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Milimetraz/czasu wskazuje na uzycie Statyw + LV. Czyli o AF nic nie wiadomo.
    hhe... nie smialbym wspominac slowa AF w kontekscie Bigmy f/5.6 z konwerterem TC 2x

Co do obrazowania na wysokich iso to bardzo OK. Szkoda ze raw nie zostal wystawiony. Przydaloby sie tez cos niskoisowego w rawie od normalnego usera.
    no wlasnie to mam na mysli. zdjecie jest, zgodnie z oczekiwaniem, mydlaste od uzycia TC2x, wiec moze i w ten sposob byc ukryte troche redukcji szumow, ale jak na ISO 3200 to jest, kurcze, kulturka. jedna rzecz, ktora mnie tylko interesuje, na ile ta czulosc ustrzegla sie wyprania kolorow od redukcji szumow czy innych zabiegow "kosmetycznych". nie zebym zamierzal ISO 3200 uzywac, ale to posrednio mowi o obrazowaniu w cieniach na nizszych ISO
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To nie Bigma, tylko Sigmonster

Początki nałogu

Domyślnie

A moim zdaniem to zdjęcie jest kaszaniaste. Wyprane z kolorow i mydlane. Zdaje sobie sprawe z warunków i sprzętu (obiektywy i TC), ale promowanie aparatu takim czyms jestmoim zdaniem wrecz odstarszające.

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    A moim zdaniem to zdjęcie jest kaszaniaste. Wyprane z kolorow i mydlane. Zdaje sobie sprawe z warunków i sprzętu (obiektywy i TC), ale promowanie aparatu takim czyms jestmoim zdaniem wrecz odstarszające.
    ale przeciez to zdjecie nie ma promowac aparatu. to jest po prostu fotka pokazujaca ISO 3200. a jak na ISO 3200 to to jest bardzo porzadne zdjecie.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

ale przeciez to zdjecie nie ma promowac aparatu. to jest po prostu fotka pokazujaca ISO 3200. a jak na ISO 3200 to to jest bardzo porzadne zdjecie.
    Na postawie tych przykładów trudno to ocenić. Jak dla mnie szumy wyglądają bardzo dobrze (zwłaszcza ich brak na iso400), ale ciągle nie wiemy na ile algorytmy zjadają detale. Testy z TCx2 i f=18 (limit dla tej matrycy to chyba jest niestey niskie f=11) to jakaś pomyłka.

PS. Jeżeli te fotki nie mają promować aparatu to dlaczego Canon pozwolił na ich publikacje. RAW-ów nie pozwolił wieć rawów nikt nie wystawia.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 13-10-2008 o 13:59

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Na postawie tych przykładów trudno to ocenić. Jak dla mnie szumy wyglądają bardzo dobrze (zwłaszcza ich brak na iso400), ale ciągle nie wiemy na ile algorytmy zjadają detale. Testy z TCx2 i f=18 (limit dla tej matrycy to chyba jest niestey niskie f=11) to jakaś pomyłka.
    jesli chciales obejrzec ostrosc to na pewno pomylka i nie sadze, zeby ktos majacy jakiekolwiek pojecie na ten temat probowal z tego przykladu wyciagac wnioski dotyczace tak ostrosci jak i chocby AF. tylko i wylacznie zachowanie przy wysokiej czulosci

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    PS. Jeżeli te fotki nie mają promować aparatu to dlaczego Canon pozwolił na ich publikacje. RAW-ów nie pozwolił wieć rawów nikt nie wystawia.
    jesli dobrze rozumiem, to to zdjecie pochodzi od osoby prywatnej, ktora po prostu wrzucila je do sieci przy zgodzie ludzi z Canona. czyli mozna powiedziec, ze Canon to widzial i zatwierdzil publikacje. tyle, ze stad jeszcze daleko do wniosku o promocji. bo na takiej zasadzie to i osoby pokazujace zdjecia na tym forum robia promocje
    www albo tez flickr

Domyślnie

no wlasnie to mam na mysli. zdjecie jest, zgodnie z oczekiwaniem, mydlaste od uzycia TC2x, wiec moze i w ten sposob byc ukryte troche redukcji szumow, ale jak na ISO 3200 to jest, kurcze, kulturka. jedna rzecz, ktora mnie tylko interesuje, na ile ta czulosc ustrzegla sie wyprania kolorow od redukcji szumow czy innych zabiegow "kosmetycznych". nie zebym zamierzal ISO 3200 uzywac, ale to posrednio mowi o obrazowaniu w cieniach na nizszych ISO
    mkII do wysokich iso mnie przekonal (tak do iso6400) natomiast co do low iso to jakos nie bardzo. Moze jest to moja wina/oczymi sie popsuly/spodziewalem sie dsIII ale .. jakos wszystkie fotki ktore widzalem z mkII malo mi sie podobaly. W cieniach i mniej kontrastowych partiach zaczyna robic sie mocno mydlanie, faktury brak, kontrast spada.. czekam na fotke obrabiana z jakiegos rawa. Moze byc podrasowana niech tam.. ale niech mnie przekona ze jest OK. Jak zobaczylem zdjecia z dpreview z DsIII to mi kopara opadla.. tutaj narazie jedynie rece..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jak zobaczylem zdjecia z dpreview z DsIII to mi kopara opadla.. tutaj narazie jedynie rece..
    Aż zajrzałem na DPR obejżeć sample z DSIII, i szczerze mówiąc to mnie kopara nie opadła, co wiecej opowiedz mi o szumach na tej fotce wykonanej w ISO200:
    http://a.img-dpreview.com/gallery/ca...7h0942_acr.jpg

Jak dla mnie w 5DII jest o wiele mniej szumu na ISO400. Może dlatego że tu jest konwersja przez ACR-a, a więc czyżby cała prawda o szumach wyszła z worka?!?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arra ; 13-10-2008 o 16:31

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 158 z 315 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów