Strona 148 z 315 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

kurcze tak sobie czytam i czytam...i naprawde ponad 100 postow o niczym
    najbardziej mi sie podobaja wady aparatu ktore sa przytaczane przezs niektorych forumowiczow...nie mowie o wszystkich oczywiscie zeby nie bylo
    ale jedna rzecz mi wyszla po przeczytaniu all...ze przykaldowo pan Konrad (sorki za przyklad ale idealnie pasujesz do osoby o ktora mi chodzi)
    chcialby aparat z AF 1ds matryca najlepiej ponad 20mpix szumiaca na ISO 25.600 tak jak powiedzmy 5d na ISO 400, uszczeniolny i wogole "full wypas" + nei wiem co jeszcze aaa to wszystko najlepiej zeby kosztowalo 2.500 zl i tak bylo by biadaczenie ze ze drogi i ze ktos bedzie czekal miesiac bo ceny spadna...tak z jednej strony szkoda wlasnie ze sa teraz takie czasy ze cyfra jest w takl przystepnej cenie...nie dosc ze pojawia sie mega duzo pseudo zawodowcow ktorzy jedynie dobrzy sa w teorii, narzekaniu i zbieraniu co to jak najlepszego sprzetu (co czesto widac po zdjeciach na portalach...) to jeszcze ciagle bedzie zle...
    ciekawy jestem ile osob z tych focacych w dzisiejszych czasach by robilo zdjecia analogiem...albo zrobilaby 1000 zdjec z czego 2 wyjda fajne i juz sodowka wali w glowe bo maja wysokie oceny na portalach foto....

bleh...

sorki za OT ale naprawde wiekszosc z postow jest o niczym tutaj
    a najwiecej narzekania...

a co do 5d mark II zaloze sie ze glownie slubni beda sie za niego brali
    chociaz pewnei zaraz jakies riposty poleca w moim kierunku...
    a tak zeby cos o AF powiedziec ze starej 5d...nie wiem robilem duzo rzeczy od
    rajdow 4x4 w blocie deszczu az po regaty na zatoce + wyscigi skuterow wodnych z podpieta 500 na kolyszacym ribie...i ilosc zdjec nieostrych nie z mojej winy jest naprawde bardzo malo!! co do teatrow koncertow to sie nie wypowiadam nie robilem sorki

Początki nałogu

Domyślnie

Nie ma się co spinać) Widać jedna rzecz i cały ten młyn o to się rozbija.O to , że Canon
    nie dał w nowej puszce nowego AF. Podobno jest za duży hahah I z tego co widać kolegów co troszkę siedzą w tej fotografii boli to że Canon nie zrobił choćby takiego manewru jak Nikon oferując puszkę ciut słabszą od flagowego D3.Fakt faktem jest że narzekania zawsze będą a Canon i tak zarobi swoje.Jak napisał Kołaj czas leci latka lecą i po mimo wad będziemy kupować te nowe 5DII bo nie ma czasu na czekanie.
    CANON Laik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shutterway.pl Zobacz posta
    ze przykaldowo pan Konrad (sorki za przyklad ale idealnie pasujesz do osoby o ktora mi chodzi)
    Bierzesz mnie za przykład? No więc popatrzmy czy się przypadkiem nie mylisz.

chcialby aparat z AF 1ds
    Nigdy nie napisałem, że chciałbym AF z 1ds w nowym 5D. Spodziewałem się AF na poziomie 40D lub trochę lepszego. Minimum 9 pkt krzyżowych i takie samo rozstawienie w wizjerze jak w 20D. Wychodzi więc na to, że już na początek moja opinia nie zgadza się z tym co napisałeś niby o mnie, ale idźmy dalej.

matryca najlepiej ponad 20mpix
    Uważam, że matryca 21 mpix w nowym 5D jest za duża. Ja takiej nie potrzebuje. W zupełności wystarczyłaby mi matryca 12 lub 16 mpix. Znowu więc nie trafiłeś ze swoim przykładem, już po raz drugi się myląc...

szumiaca na ISO 25.600 tak jak powiedzmy 5d na ISO 400
    Nigdy nie wypowiadałem się na temat szumów w nowym 5D. Poziom szumów w istniejącym już sprzęcie jest dla mnie wystarczająco dobry. Znowu więc się nie popisałeś w swoim porównaniu, ale to jeszcze nie koniec...

uszczeniolny
    Uszczelki nie są mi do niczego potrzebne. Nigdy nie miałem z tym problemu chociaż mój aparat nie ma uszczelek i uważam to głównie za temat marketingowy, a nie użyteczny dla przeciętnego użytkownika ficzer.

Czwarty raz pudło, a taki chciałeś być rezolutny...

nei wiem co jeszcze aaa to wszystko najlepiej zeby kosztowalo 2.500 zl
    Nie powiedziałem nigdy, że cena nowego 5D jest dla mnie za wysoka. Piąty raz kulą w płot i tak naprawdę to wychodzi, że wszystko co o mnie napisałeś jest nieprawdą i Twoim wymysłem.

Czyżbyś miał problemy ze zrozumieniem czytanego na forum tekstu?

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

oj straszne kolega jakis zakompleksiony czy co nie bylo tematu

wracajac do tematu jak komus nie podoba sie przeciez ze canon tak robi to przeciez sa inne systemy tak

nigdy nie bedzie tak ze dostaniemy to co chcemy a napewno nie w 100%
    Ostatnio edytowane przez Shutterway.pl ; 07-10-2008 o 11:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shutterway.pl Zobacz posta
    oj straszne kolega jakis zakompleksiony czy co nie bylo tematu
    Teraz z kolei chcesz się bawić w mojego psychologa? Może jeszcze wypiszesz te wszystkie moje kompleksy? Tylko, żeby Ci znowu nie wyszedł taki stek bzdur jak powyżej.

wracajac do tematu jak komus nie podoba sie przeciez ze canon tak robi to przeciez sa inne systemy tak
    Truizm.

nigdy nie bedzie tak ze dostaniemy to co chcemy a napewno nie w 100%
    Prawie jak Epikur, prawie...

Zablokowany

Domyślnie

Wydaje mi się, czy OT?

Domyślnie

lubię was chłopaki....
    naprawdę....

za tę konstruktywną krytykę.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nie rozumiem. Fotografujesz takie szybkie akcje, że nie dasz rady zmienić szkieł z jednego body na drugie ? Dlaczego miały by Ci zostać same ciasne kadry ?
    na jednym body mam szeroko - np. 16-35, na drugim wąsko. Jeśli padnie mi karta z szerokiego, to zostaną mi te ciasne kadry z drugiego body.

Nie chcę przekładać szerokiego obiektywu na drugie body tylko po to, żeby zrobić back-up.
    wolę mieć zapis na dwóch kartach na podstawowym body - czyli tam gdzie jest szeroko. A jak padnie karta tam gdzie jest wąsko - to trudno.
    Najważniejsze na ślubie są te szersze kadry, na nich mi przede wszystkim zależy. - dlatego chcę mieć back-up na podstawowym body.
    Poza tym jak sobie wyobrażasz zmianę obiektywów czy body (back-up) podczas zakładania obrączek ? Dlatego chcę mieć zapis na dwóch kartach - wtedy mam "gwarancję" że dana krótka chwila będzie sfotogafowana.
    takie moje zdanie.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Rozumiem. Więcej wiary w sprzęt . Akurat musi paść przy zakładaniu obrączek ?
    Moje niezrozumienie wynikało raczej z niewiedzy jakie masz body ( masz crop i ff ? Dobrze rozumuję ?). Na drugim body nie masz zapisu na dwie karty ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

himi ;] przeciez w sumie 80% tego watku to OT

Strona 148 z 315 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów