Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

mirqxx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    Powtarzasz jakies opinie zaszłyszane gdzieś w sieci czy sam sprawdzałeś ? Na tym szkle (10-20) nawet na 20mmm winieta jest gigantyczna.
    Tak to jest jak się podpina EF-S do FF 10mm (Canon 10-22) na 5D:

W temacie 5DmkII: za mniej niż 8k kupię to body dla samego wyższego (niż w 5D) użytecznego ISO. Więcej MP, LV, LCD, uszczelki, odkurzacz, 2s samowyzwalacz i cała reszta (nie wykluczając filmów) to miłe dodatki. AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"? Chociaż w sumie nie od dzisiaj wiadomo, że każdy przeciętny Polak jest politykiem, prawnikiem i lekarzem w jednym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirqxx Zobacz posta
    Tak to jest jak się podpina EF-S do FF 10mm (Canon 10-22) na 5D:

W temacie 5DmkII: za mniej niż 8k kupię to body dla samego wyższego (niż w 5D) użytecznego ISO. Więcej MP, LV, LCD, uszczelki, odkurzacz, 2s samowyzwalacz i cała reszta (nie wykluczając filmów) to miłe dodatki. AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"? Chociaż w sumie nie od dzisiaj wiadomo, że każdy przeciętny Polak jest politykiem, prawnikiem i lekarzem w jednym.
    OT: Walnęło lustro w soczewkę EF-S'a?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirqxx Zobacz posta
    AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"?
    Nie wiesz? To ja Ci wytłumaczę. Pan Masaya Maeda z Canona w wywiadzie dla dpreview.com powiedział, że AF w 5DmkII jest dokładnie taki sam jak w starym 5D dlatego, że użytkownicy bardzo pozytywnie go oceniali, nie skarżyli się na jego działanie i wszyscy zgodnie twierdzili, że jest bardzo dobry. Dlatego Canon uznał, że nie ma co zmieniać.

Może więc pora zacząć trochę narzekać. Wyjdzie narzekanie od użytkowników, to się przeniesie na ludzi piszących testy w mediach, a to z kolei w prostej linii przeniesie się na kolejne decyzje w Canonie.

Naprawdę ciągłe głaskanie i wychwalanie Canona nie jest nam na rękę.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Pisząc NAM kogo masz dokładniej na mysli?
    Bo MOIM zdaniem jesli wprowadziło się opcję doprecyzowania idywidualnej współpracy układu AF z obiektywami - to będzie super.
    Będzie żyleta.
    I myślę że to rozliczne grono o którym pisze p.Masaya faktycznie istnieje - grono ludzi którzy nie oczekują że apart osiągnie na poziomie full automatycznej pracy (mam na mysli tryb pracy "hand up i serią") 100% precyzję.
    Dooobra - i tak wiem że jestem w mniejszości :-)
    Czekam tak jak wszyscy i bardzo się cieszę z MicroAdjust, z wyższych ISO, z Live Wiew. trzepaczki, dużego i lepszego LCD, więcej CFów.
    I modlę się (choć po samplach nie widac) by nie stracił tego "czegoś" co przywróciło magię fotografi analogowej - cyfrówkom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    grono ludzi którzy nie oczekują że apart osiągnie na poziomie full automatycznej pracy (mam na mysli tryb pracy "hand up i serią") 100% precyzję.
    On właśnie jest bardzo dobry na poziomie full automatycznej pracy, dla ludzi, którzy nie wiedzą, że mają też inne punkty AF i że można je zmieniać, a nawet jak wiedzą, że można je zmieniać, to nie wiedzą po co by mieli to robić, gdyż punkt centralny działa wyśmienicie.

Gorzej z tymi, którzy nie chcą "hand up i serią", bo ich potrzeb aparat jakby nie uwzględnia, więc dobrze, że o tym wspomniałeś, chociaż pewnie myślałeś o poparciu swojej, a nie mojej tezy.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów