Strona 140 z 315 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

i ponoć mają recesję

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Porównanie ISO

Porównując zdjęcia z butelkami wykonane 50D i 5D MKII to spokojnie można przyjąć ze MKII jest conajmniej o 2EV lepsze.AF jaki jest poznamy dokładniej podczas pierwszych spostrzeżeń użytkowników.

Wczoraj robiłem 5ką + 50/1,4 (f1,6-1,8 ) zdjęcia córce na bocznych punktach....kiszka, wiec naprawdę szkoda ze nie dali w MKII bocznym krzyży.
    Włączyłem sobie porównanie 50D <-> MKII na ISO6400 i jak na moje oko to zdjęcia z MKII są tak bezczelnie odszumiane przez puszkę że aż żal. Niektóre napisy na butelkach są prawie nieczytelne.

Mówi się że AF w 30D to porażka w porównaniu z 5D MKI. Nie wiem, używam 35L na 30D i jakoś boczne spokojnie sobie radzą. Wiadomo, ciężko utrzymuje się tak niską GO na f/1.4 w sensie "fizycznym". Boczne punkty oczywiście nie radzą sobie w bardzo złych warunkach oświetleniowych. W sumie... w złych warunkach nawet ten wspaniały centralny krzyżowy daje ciała, także... ;-)

Przez to wszystko zaczął mi chodzić po głowie 1D MKIII. Aaaaa! Nie! Złe myśli, precz! :-)

Domyślnie

Corwina nie ma bo ktos nie wytrzymal jak poczytal o AFie nowej 5 i go napadl krojac go z jego wyszesanego super zajefajnego Canona ktory byl w jego fantazjach i nie ujrzy swiatla dziennego.

Tak po za tam to ja tez powoli mysle o 1D MKIII - tylko o uzywce za niewygorowana kwote, bo chce wreszcie porzadnego AF i korzystac nie tylko z centralnego punktu.

Uzależniony

Domyślnie

w innym temacie forumowicz Igor napisał "polecam 1D mark III za 8,5 k - świetna puszka i cena rewelka - sklep ok - jestem szczęśliwym nabywca - mogę polecić

http://www.fototaniej.pl/index.php?kat=8 "
    swoją drogą za 8,5k to kusząca propozycja.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Ciekawe o ile większy był ten testowy model Corwin'a z 45 pkt AF... Czy on w ogóle istniał? Czy Corwin jeszcze żyje?
    Trolle tak łatwo nie umierają
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    w innym temacie forumowicz Igor napisał "polecam 1D mark III za 8,5 k - świetna puszka i cena rewelka - sklep ok - jestem szczęśliwym nabywca - mogę polecić

Sklepik też budzi zaufanie Jeśli twórców stronki nie stać na słownik, to i w markach mogli się omsknąc o I, albo II
    Ostatnio edytowane przez fret ; 03-10-2008 o 22:05 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Mówi się że AF w 30D to porażka w porównaniu z 5D MKI.
    Ja nie widzę żadnej różnicy!

5D tylko dla matrycy!
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Mówi się że AF w 30D to porażka w porównaniu z 5D MKI.
    Porażka to może nie, ale przez moment miałem oba aparaty i 5D ustawiało ostrość w gorszych warunkach, kiedy 30D już w ogóle nic nie łapało, oczywiście z tym samym szkłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Porażka to może nie, ale przez moment miałem oba aparaty i 5D ustawiało ostrość w gorszych warunkach, kiedy 30D już w ogóle nic nie łapało, oczywiście z tym samym szkłem.
    Masz na myśli boczne punkty czy centralny? Ja porównywałem 5D i 30D na bocznych punktach i moim zdaniem podobnie niedomagały. Jedyna różnica to taka, że boczne w 30D są lepiej rozstawione niż w 5D. O centralnym się nie wypowiem, nie testowałem, ale biorąc pod uwagę, że 5D ma tam jeszcze punkty wspomagające, to powinno być lepiej.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta

może jednak warto zaczekać.... sam sie nad takim manewrem też zastanawiam, jednak na 1d mkIII też na tym forum było narzekane wystarczy troche poczytać i znów wydaje sie że to nie najlepsza decyzja... za to 5d zawsze było klasykiem i aparatem a teras sie nagle zrobiła z tego szmira i sie fotek nie da robić.... tak więc jak widać te subiektywne opinie mogą namieszać w głowie.... a wybór niestety ciężki ;/...
    i don' leave my home without my Canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    może jednak warto zaczekać.... sam sie nad takim manewrem też zastanawiam, jednak na 1d mkIII też na tym forum było narzekane wystarczy troche poczytać i znów wydaje sie że to nie najlepsza decyzja... za to 5d zawsze było klasykiem i aparatem a teras sie nagle zrobiła z tego szmira i sie fotek nie da robić.... tak więc jak widać te subiektywne opinie mogą namieszać w głowie.... a wybór niestety ciężki ;/...
    Wiesz prawdę rzekłszy trudno byłoby znaleźć coś na co narzekania tu nie było. Więc to kryterium przy wyborze bym odrzucił .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 140 z 315 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów