i ponoć mają recesję
pozdrawiam
i ponoć mają recesję
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
Włączyłem sobie porównanie 50D <-> MKII na ISO6400 i jak na moje oko to zdjęcia z MKII są tak bezczelnie odszumiane przez puszkę że aż żal. Niektóre napisy na butelkach są prawie nieczytelne.
Mówi się że AF w 30D to porażka w porównaniu z 5D MKI. Nie wiem, używam 35L na 30D i jakoś boczne spokojnie sobie radzą. Wiadomo, ciężko utrzymuje się tak niską GO na f/1.4 w sensie "fizycznym". Boczne punkty oczywiście nie radzą sobie w bardzo złych warunkach oświetleniowych. W sumie... w złych warunkach nawet ten wspaniały centralny krzyżowy daje ciała, także... ;-)
Przez to wszystko zaczął mi chodzić po głowie 1D MKIII. Aaaaa! Nie! Złe myśli, precz! :-)
Corwina nie ma bo ktos nie wytrzymal jak poczytal o AFie nowej 5 i go napadl krojac go z jego wyszesanego super zajefajnego Canona ktory byl w jego fantazjach i nie ujrzy swiatla dziennego.
Tak po za tam to ja tez powoli mysle o 1D MKIII - tylko o uzywce za niewygorowana kwote, bo chce wreszcie porzadnego AF i korzystac nie tylko z centralnego punktu.
swoją drogą za 8,5k to kusząca propozycja.
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Ostatnio edytowane przez fret ; 03-10-2008 o 22:05 Powód: Automerged Doublepost
Masz na myśli boczne punkty czy centralny? Ja porównywałem 5D i 30D na bocznych punktach i moim zdaniem podobnie niedomagały. Jedyna różnica to taka, że boczne w 30D są lepiej rozstawione niż w 5D. O centralnym się nie wypowiem, nie testowałem, ale biorąc pod uwagę, że 5D ma tam jeszcze punkty wspomagające, to powinno być lepiej.
może jednak warto zaczekać.... sam sie nad takim manewrem też zastanawiam, jednak na 1d mkIII też na tym forum było narzekane wystarczy troche poczytać i znów wydaje sie że to nie najlepsza decyzja... za to 5d zawsze było klasykiem i aparatem a teras sie nagle zrobiła z tego szmira i sie fotek nie da robić.... tak więc jak widać te subiektywne opinie mogą namieszać w głowie.... a wybór niestety ciężki ;/...
i don' leave my home without my Canon
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner