Strona 129 z 315 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Wiec również bawiłem sie nowa 5tka w koloni, moje wrazenia nie sa tak optymistyczne jak u kolegi powyzej
    Środkowy AF jest bardzo skuteczny chodzi szybko i pewnie, szybciej niz w starym 5D ale jesli chodzi o dokładnosc to według mnie jest to samo, w starym 5D równiez jest bardzo pewny.

Zakreciłem 50/1.2 i 35/1.4 aby zobaczyc jak to sie wyrabia przy bocznych punktach, no i.......wyskoczyły mi kropelki na czole bo liczyłem na cud, niestety cudu nie było, dalej jest bardzo przecietnie jesli chodzi o szybkosc i pewnosc, ostrzyłem na jakies gładkie niemal jednokolorowe powieszchnie, robiłem fotki naprzemian swoim ds-em i nową 5tka, ds czasami chwilke pomyslał ale ustawił i walnął w punkt, 5tka kreciła, myslała tylko po to aby kazda fotke walnac w powietrze bez zadnego punktu ostrosci, troszke postrzelałem po chali i dalej podtrzymuje to co napisałem kilkanascie stron wczesniej, 3 lata czekania na cos takiego to kpina i tyle( głownie mam na mysli AF).Zapomnijcie o servo i bocznych punktach, poprostu zapomnijcie do tego trzeba kupić 1nke, canon głupi nie jest, kto kupiłby 1 gdyby 5tka oferowała tyle ile ds a nawet wiecej?? (iso,filmy,lepszy LV)? Pod wzgledem szumu jest bardzo dobrze, ale przewagi nad 1ds MK III to ja nie widze, zreszta rozmawiałem z kilkoma osobami zarówno z obsługi jak i z przypadkowo spotkanymi włascicielami Ds-ow i kazdy miał podobne zdanie. Oczywiscie 5d MKII oferuje iso 6400 które wyglada na wpełni uzywalne.
    Sam korpus wydaje sie byc lepiej zrobiony, czuc lepsza jakosc wykonania, spasowania cos ala taki mini DS
    Filmwanie to raczej ciekawostka, choć ten bajer wzbudzał chyba najwieksze zainteresowanie, ludzie az sie rumienili podczas krecenia filmów wiec Canon dobrze uderzył i zrobił z 5d idiot kamere

Dalej mam mieszane uczucia co do tego sprzetu, dokładka do nowej 5tki jest spora, gdyby ds nie był tak pieruńsko drogi kupiłbym 2go i miał spokoj......ale ta cena:/

PS: kolejki faktycznie były ogromne
    Stoisko Nikona przy stoisku C wygladało jak bezludna wyspa
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 29-09-2008 o 15:35

Zablokowany

Domyślnie

Towers, a ty masz trójkę deeasa? Kup dwójkę, trafiają się za 9k. Backup jak marzenie

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Towers, a ty masz trójkę deeasa? Kup dwójkę, trafiają się za 9k. Backup jak marzenie
    Tak III, 2 mogłem juz kupic za mniejsze pieniądze, ale nie potrafie sie przekonac do sposobu obsługi tego korpusu.....kto to wymyślił??? normalnie jak na złość!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Tak III, 2 mogłem juz kupic za mniejsze pieniądze, ale nie potrafie sie przekonac do sposobu obsługi tego korpusu.....kto to wymyślił??? normalnie jak na złość!
    ale co takiego dziwnego w obsłudze tej Ds II ?

:-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ale co takiego dziwnego w obsłudze tej Ds II ?

:-)
    Pomyślmy.. menu?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

brak dzojstika. (jest to glowny powod dla ktrego go nie kupilem jeszcze)
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pomyślmy.. menu?
    Nie tylko... ogólnie pomysły na temat ergonomii to u Canona mają chore...
    Taki drobiazg jak wyświetlanie ISO w wizjerze. Owszem jest na stałe wyświetlane, do czasu gdy przyjdzie nam ochota je zmienić - wtedy znika...
    Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cholera. Narzekacie ludzie na AF w 5DMKII. Ja mam szczęście obecnie przez tydzień popstrykać 5DMK I i jeśli chodzi o AF to boczne punkty są równie skuteczne albo i lepiej co mój środkowy w 350D. Więc dla mnie to jest jakś rewela. A wogóle to po godzinie zabawy 5D jak wziąłem do łapy moje 350D to nabrało takiego wenętrznego FUJ, że o matko boska. A jak wrzuciłem RAWY z 5D na kompa to mi łzy staneły w oczach. Co ta matryca potrafi Dear God !!! Teraz juz wiem czym się ludzie zachwycali od 3 lat, i teraz już wiem co to JAKOŚĆ obrazka jest. Mam nadzieję, że MkII będzie wypluwało równie genialne obrazki.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Bo za dwa razy większą kasę za 5d mkII chciałoby się aby oprócz tak dobrych lub lepszych fot od 5d mkI AF również był dużo lepszy a jest ...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Cholera. Narzekacie ludzie na AF w 5DMKII. Ja mam szczęście obecnie przez tydzień popstrykać 5DMK I i jeśli chodzi o AF to boczne punkty są równie skuteczne albo i lepiej co mój środkowy w 350D. Więc dla mnie to jest jakś rewela. A wogóle to po godzinie zabawy 5D jak wziąłem do łapy moje 350D to nabrało takiego wenętrznego FUJ, że o matko boska. A jak wrzuciłem RAWY z 5D na kompa to mi łzy staneły w oczach. Co ta matryca potrafi Dear God !!! Teraz juz wiem czym się ludzie zachwycali od 3 lat, i teraz już wiem co to JAKOŚĆ obrazka jest. Mam nadzieję, że MkII będzie wypluwało równie genialne obrazki.
    I dlatego nie biorę do ręki nic, na co mnie nie będzie stać w przeciągu najbliższych 2 miesięcy

Strona 129 z 315 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów