Strona 124 z 315 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Here are the words from Chuck Westfall copy/pasted:

Since the EOS 5D Mark II controls ISO, shutter speed and aperture value automatically in movie mode, there is no direct user control over these settings. The best way to force a wide aperture is to shoot in low light or with an ND filter. The best way to force a low ISO is to shoot in bright light.

Myślę że jeśli jeszcze ktoś się podniecał tymi filmikami to właśnie mu przeszło . Ale nie martwcie się, w EOS 5D mark III dadzą możliwość ręcznego ustawiania ISO, a w mark IV przysłony, więc za jakieś 3-4 lata już będzie można filmikami normalnie się bawić
    Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a wiesz już jak to będzie z ekspozycją w trybie VIDEO ? Jak się będzie ustawiać ?
    A myśmy myśleli, że ile tych pokręteł jest na obiektywie??

Też mi się nie chce o tej funkcji tyle gadać...kto ma kamerę, to wie, że to wszystko marketing...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    choć to mało istotne, to muszę potwierdzić, że również masz problem ze zrozumieniem tekstu, oraz wykazujesz skłonność do nadinterpretacji. Ja również tylko wyraziłem swoją opinię na temat twojego gadania. Moderacja nie ma z tym nic wspólnego, co za bezsensowne wtrącenie. Dla mnie opinie są dobre albo złe. Cytowana jest moim zdaniem zła, mylna, do pominięcia i to powiedziałem.
    jeżeli sugerujesz że ktoś jest trollem, złośliwcem itp. to potem się nie dziw że taka osoba może coś Tobie zarzucać.
    Jeśli chodzi o poziom dyskusji to jak na razie rozmawiamy o 5D II i jego cechach - a pierwszą osobą która ten poziom zaniżyła byłeś Ty (wyzywając od trolli itd.)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Paweł, ja mam podobny problem. W plecaku 30D i też czekałem na tą nową 5-kę. I wydaje mi się, że ją kupię. Na pewno nie z powodu filmów czy LV. Mk1 jest świetnym aparatem ale jest na rynku już 3 lata i jego era się powoli kończy, nie wierzę też w to co niektórzy piszą - canon wypuścił dość szybko Mk2 w odpowiedzi na ruchy konkurencji i niby z tego powodu (presja czasu) różnice w stosunku do poprzednika są niewielkie. Takie dyskusje były kiedy wchodziły na rynek 30D i 40D a jak się później okazywało nikt kto je kupił nie żałował . Canon to doświadczona firma i w tym segmencie nie może sobie pozwolić.
    Wiesz, mój problem to to , że nowy 5D ma to czego nie potrzebuje i pisałem o tym wyzej, a to co chcialem czyli nowy AF to nie dali. Dla amatora 21Mpx to za duzo moim zdaniem. Zreszta moze masz racje ze warto II, sam juz nie wiem. Poki co argumenty mówią za MkI, ale zobaczymy jak użytkownicy opiszą co jest warte.

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A ja myślę, że głównym argumentem wyboru będzie i tak cena. Nowego Mk1 można kupić za niewiele ponad 4000pln, cena Mk2 na początku pewnie będzie w okolicach 8000pln czyli 2 razy tyle - i tu wybór jest prosty. Ciekaw jestem tylko ile początkowa cena spadnie i wtedy zaczną się dylematy .

jeżeli sugerujesz że ktoś jest trollem, złośliwcem itp. to potem się nie dziw że taka osoba może coś Tobie zarzucać.
    Jeśli chodzi o poziom dyskusji to jak na razie rozmawiamy o 5D II i jego cechach - a pierwszą osobą która ten poziom zaniżyła byłeś Ty (wyzywając od trolli itd.)
    Panowie, wyluzujcie. Jeszcze nikt z nas nie miał tego aparatu w rękach a już takie emocje. Poczekajmy trochę na jakiś dobry test, na razie możemy tylko gdybać opierając się na samplach z internetu.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 28-09-2008 o 21:44
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Domyślnie

I to mnie wnerwia, bo kupi człowiek teraz starą za 4k, a za 2 miesiące się okaże, że nowa jest za 6k.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Początki nałogu

Domyślnie

Bingant, tak bedzie i wlasnie to mnie wnerwia. Trza ten miesiac poczekac obowiazkowo.

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Dla amatora 21Mpx to za duzo moim zdaniem.
    Moim zdaniem w sam raz. Dwie puszki w jednej. W razie potrzeby mozna sobie wykadrowac cropa xxD (ok. 8 Mpix), a na FF jest do dyspozycji sraw jesli nadmiar pixeli przeszkadza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A ja myślę, że głównym argumentem wyboru będzie i tak cena. Nowego Mk1 można kupić za niewiele ponad 4000pln, cena Mk2 na początku pewnie będzie w okolicach 8000pln czyli 2 razy tyle - i tu wybór jest prosty. Ciekaw jestem tylko ile początkowa cena spadnie i wtedy zaczną się dylematy .
    dylematy będą bo dochodzą jeszcze jedynki które też są coraz tańsze.

cena 5D mark II będzie się dłuższy czas dobrze trzymać bo popyt będzie duży.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

ośmielam się zauważyć, że w normalnych krajach różnica to ok 500$ pomiędzy I a II. więc może jednak , gdy zapomnimy już o naśladowaniu wielkich reżyserów i mimo niesprawdzonego af, warto jednak zastanowic sie nad kupnem tego "czegoś"?
    do mnie najbardziej przemawia na korzyść af mikroadjustment i iso.
    pytanie czy różnica/cena 500$ za te usprawnienia jest adekwatna!?
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

dylematy będą bo dochodzą jeszcze jedynki które też są coraz tańsze.

cena 5D mark II będzie się dłuższy czas dobrze trzymać bo popyt będzie duży.
    To może wszyscy którzy ostrzymy zęby na nową piątkę umówmy się, że przez pierwsze 2 miesiace nikt z nas go nie kupi, jak canon zobaczy że body się nie sprzedaje opuści cenę .
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Moim zdaniem w sam raz. Dwie puszki w jednej. W razie potrzeby mozna sobie wykadrowac cropa xxD (ok. 8 Mpix), a na FF jest do dyspozycji sraw jesli nadmiar pixeli przeszkadza.
    Pixeli nigdy za wiele, mi by tylko brakowało trochę tych kl/s - lubię rajdy pstrykać.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 124 z 315 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów