Strona 118 z 315 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nawet daltonista moze sie cieszyc kolorowymi zdjaciami majac fotoszopa, pipetke i kalkulator.

Mniej wybrednemu daltoniście wystarczy histogram z nowej piątki

PS
    Teraz rozumiem, po co są literki RGB przed wykresami...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A tu taki link:

http://www.dziennik.pl/hitech/articl...AK_dobry_.html

Czyżby Canon oszukiwał?
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Pytam sie poprostu bo twoje stanowisku rozni sie znaczaco od tego co mialem na wykladach 2tyg. temu. Wiec albo moj wykladowca jest w bledzie, albo ja zle zrozumialem co do mnie mowiono, albo ty sie mylisz w kilku kwesjach.

No widocznie nie
    Ja się na wykładach uczyłem o tym, że najlepsze pamięci do PCta mają 60ns czasu dostępy trzymając w ręku gazetę z reklamą pamięci o czasie dostępu 8ns (i to nie była żadna nowość).
    Odnośnie rozdzielczości temat jest nieco bardziej skomplikowany. Generalnie śmiało jednak można przyjąć, że na wyświetlaczach LCD (w tym telewizorach) najlepiej wygląda obraz nieprzeskalowany. Na telewizorze full HD lepiej będzie wyglądał obraz 1080i, a na HD ready 720p

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Laforet udostępnił zdjęcia z nowej piątki.

http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2128
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Ja się na wykładach uczyłem o tym, że najlepsze pamięci do PCta mają 60ns czasu dostępy trzymając w ręku gazetę z reklamą pamięci o czasie dostępu 8ns (i to nie była żadna nowość).
    Akurat ten parametr można różnie rozpatrywać. Testując pamięci programem everest uzyskanie 60ns to bardzo dobry wynik, rzeczywiście możnaby zaliczyć do "najlepszych". Z drugiej strony kostki pamięci na kartach graficznych mają np. 1.1ns. Parametr względny w zależności do czego to odnosimy.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Znaczy się ... bez rewelacji.
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 28-09-2008 o 10:45
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Jest tylko jedno na 3200 i nic na wyższych czułościach. Czyżby się bał, czy tylko nie były mu potrzebne

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta

dlaczego tak uważasz? ja myślę, że jest świetnie.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiecie co, zaczynam bardzo poważnie rozważać, czy jest jakikolwiek sens odwiedzać nasze forum. Poziom komentarzy - jak dla mnie - jest niestety coraz niższy. Jak nie trolle, to złośliwce, albo nawiedzeni wojownicy. A na koniec takie komentarze.

Mogę się odnieść tylko tak: jeżeli będę kiedykolwiek w stanie zrobić zdjęcie (na przykład podczas robienia materiału filmowego co umożliwia 5D2), które w takich warunkach wyjdzie jako nieobrobiony jpg prosto z puszki w takiej postaci jak prezentuje to pan Laforet, to może zastanowię się, czy warto zmienić 5D2 na Ds8.

Dopóki to nie nastąpi, to nowa piątka ma więcej niż przez następne 5 lat będę potrafił wykorzystać. Mogę tylko trochę popsioczyć na AF a więcej po prostu nie przystoi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Problem polega na tym, że jedynym kryterium oceny jakości stała się "ostrość" i "szum", choć tu w jednym i drugim wypadku jest ok. Dla mnie te sample pokazują jakie niesamowite możliwości niesie ze sobą matryca 5d mk II

Bywalec

Domyślnie

Akurat ten parametr można różnie rozpatrywać. Testując pamięci programem everest uzyskanie 60ns to bardzo dobry wynik, rzeczywiście możnaby zaliczyć do "najlepszych". Z drugiej strony kostki pamięci na kartach graficznych mają np. 1.1ns. Parametr względny w zależności do czego to odnosimy.

(
    Uwierz mi, że kobiet prowadząca wykład nie miała o tym zielonego pojęcia. Jak jej zwróciłem uwagę, to okazało się, że źródłem jej wiedzy były materiały reklamowe producentów (tyle, że nieaktualne).

Strona 118 z 315 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów