Strona 102 z 315 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Dopiero zaczyna

Domyślnie czyzby ?

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Zamiast tachac aparat i kamere na wakacje bedzie można wziac samo 5d II... Dwa w jednym, Wash&Go...
    Tylko nie zapomnij o zabraniu 1 TB w kartach CF/SD - bo przecież to video w HD zajmuje niemożebne ilości miejsca - a gdzieś musisz to przecież nagrać, prawda ?

Grzesiek
    (złośliwiec z 20D

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Stary ten aparat (5D) długi czas kosztował powyżej 10 tys zł!
    Na mój gust na obecne ceny wyjściowe 5DmkII nie ma co narzekać - liczyłem, że przyjdzie właśnie wydać koło 10tys. A znając życie obecne 8tys. przy wejściu aparatu fizycznie na rynek i większej podaży powinno spaść co najmniej do 7tys.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Na mój gust na obecne ceny wyjściowe 5DmkII nie ma co narzekać - liczyłem, że przyjdzie właśnie wydać koło 10tys. A znając życie obecne 8tys. przy wejściu aparatu fizycznie na rynek i większej podaży powinno spaść co najmniej do 7tys.
    ta cena za nową piątkę tylko sprawia kłopot.
    bo jak mam dać 7 tys. za piątkę a dokładam 2 tys. i mam
    1ds mark II.........
    to nie mam kamery i mam trochę większe szumy,
    ale za to mam wbudowany GRIP, dobry AF i back-up (zapis na dwie karty na raz).

dzisiaj w pracy sprawdziłem ten bajer z dwiema kartami - działa !!!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uzi4u Zobacz posta
    Tylko nie zapomnij o zabraniu 1 TB w kartach CF/SD - bo przecież to video w HD zajmuje niemożebne ilości miejsca - a gdzieś musisz to przecież nagrać, prawda ?

Grzesiek
    (złośliwiec z 20D
    wczoraj Pretec pokazał karty CF 100GB, więc 10 kart to nawet się w jednej kieszeni zmieści. A 12 minut filmu zajmuje 4GB, wiec żeby zrobić terabajt trzeba by 50 godzin materiału nagrać. Złośliwiec od 20D i 40D
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Chyba, że biegniemy z aparatem w kierunku, który wyznacza obiektyw, ale to chyba w wypadku gdy nasz łowczy ucieka przed jakimś dzikim zwierzem z aparatem na szyi... ;-)
    Jak goni chyba też
    Widocznie widziałem GPS w wersji dla piechurów z wbudowanym kompasem elektronicznym (Garmin chyba). Dzięki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez uzi4u Zobacz posta
    Grzesiek
    (złośliwiec z 20D
    SD nie wchodzą do piątek.
    Zwykły złośliwiec
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 24-09-2008 o 23:36 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja też nie wiem, jak Kalina
    Jarek sprzedał obie 5tki i dawno przesiadł się na 1ki.

Jeszcze go słuchasz? Jakby mu naprawdę nie odpowiadało, to by zmienił. Ale jemu z tym dobrze. Tym sprzętem naprawdę da się robić zdjęcia, nowa 5tka będzie pod tym względem jeszcze lepsza. Ale Adam w narzekaniu jest jeszcze lepszym fachowcem niż w fotografii. Moja rada: przytakiwać, dać się wyżalić, podpuszczać na zmianę na d3
    a żebyś wiedział. w piątek odbieram

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie wiem jak Kalina i Jarek, ale Adam Trzcionka odkąd tylko sobie kupił 5D truje mi codziennie o tym, że ***..e tym aparatem i kupi Nikona , bo AF jest bardzo słaby.
    Dobre dobre!!
    Jak Adam Trzcionka jebnie 5D (pardon my frencz) to ja oddam za bezcen potrzebującym 85L, a co!

(Oczywiście nie mówię o sytuacji, kiedy Canon wprowadzi super następce 5D w postaci 3D lub jakiegoś innego marka z wypasioną plastyką)
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Dobre dobre!!
    Jak Adam Trzcionka jebnie 5D (pardon my frencz) to ja oddam za bezcen potrzebującym 85L, a co!
    nołłej. piątki zostają. może się nie pogryza z wielkim bratem

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    nołłej. piątki zostają. może się nie pogryza z wielkim bratem
    Uff. Polubiłam tę osiemdziesiątkę piątkę
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 25-09-2008 o 00:32
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czegoś nie kumam: Załóżmy, że nasz łowczy jest gdzieś "in the middle of nowhere", np.: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...z=6&iwloc=addr z aparatem z GPS.
    GPS zna pozycję N, a zatem zna też azymut obiektywu; jeśli robimy zdjęcie z AF, to w EXIF jest informacja o odległości - no to co, nie mamy kaczuszki?
    Zalozylbym sie o karte CF 4 Mb, ze taki przecietny ptasiarz robi 80% zdjec z odleglosci < 50m. Kilometr to raczej spora przesada. :wink:

Strona 102 z 315 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów