Strona 100 z 315 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak troche z innej beczki, ale wciaz w temacie: czy ostatnio na forum pojawil sie Corwin z jakims sprostowaniem na temat 2 nowych puszek FF? ostatni jego post wyrazil zdziwnie z 5DII i stwierdzil, ze czyms nnym robil fotki w Lazienkach... czy zostal karnie oddelegowany do dzialu kalkulatorow o odcieto mu dostep do Sieci
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Domyślnie

no i nie wiadomo co kupić - nową piątkę czy Ds II dobrą używkę.

:-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    czy w starej 5D ten środkowy jest taki słaby ?
    Ja mam 350D i środkowy z jasnym szkłem USM jak się wie jak robić działa w miarę sprawnie - jeśli w starej piątce ten środkowy działa lepiej niż w 350D (a z tego co czytałem na forum działa lepiej) to chyba nie jest tak źle ?

w nowej piątce środkowy ma być czulszy z obiektywem 2.8 lub jaśniejszym.
    rozumiem, że to jest ulepszenie w stosunku do sterej piątki ?
    Nie, to nie jest ulepszenie, w starym 5D środkowy punkt ma większą precyzję na pionowe kontrasty jeśli jest obiektyw ze światłem f/2.8 lub lepszym.
    AF 350D to jakaś makabra w porównaniu do 5D. Sprawność AF w 5D jest tak pomiędzy 30D a 40D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_Ploch Zobacz posta
    tak troche z innej beczki, ale wciaz w temacie: czy ostatnio na forum pojawil sie Corwin z jakims sprostowaniem na temat 2 nowych puszek FF? ostatni jego post wyrazil zdziwnie z 5DII i stwierdzil, ze czyms nnym robil fotki w Lazienkach... czy zostal karnie oddelegowany do dzialu kalkulatorow o odcieto mu dostep do Sieci
    Sluch o nim zaginal...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_Ploch Zobacz posta
    Proponuję dać temu hochsztaplerowi bana żeby nie pisał tu więcej głupot o jakiś wydumanych nowych modelach, które leża na jego biurku a nie weszły na rynek

Uzależniony

Domyślnie

jest podejrzenie ze to z Jego biurka to kalkulator z funkcją robienia zdjęć. pewnie księgowi z canona zazyczyli sobie taki gadget za to jak sprytnie ustawili 5dII.
    ps. swoją drogą głupio w tym parku musiał wyglądać biegając z kalkulatorem i pstrykając foty :grin:. Canon fajnie zagrał z niektórymi "testerami" , bo widać dał im całkiem coś innego niz rzeczywiście pokazał na targach. to sie nazywa taktyka zmylenia przeciwnika.

Ale nie martwmy sie. cos nowego z pólki wyżej niż 5DII napewno bedzie. widać czekają na kolejne premiery N . a i tak najpierw Canon musi zbić kasę na tych którzy pierwsi pobiegną do sklepow po 5DII. / boję sie że jednym z nich będę i ja :wink: /
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 24-09-2008 o 17:01

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Servo w jedynkach tez nie jest idealne, zobacz na testy optyczne.pl AF z Nikona D700 wydal lepiej niz w 1D Mk III.
    Ja robię zdjęcia, testy czytam bez absolutnej wiary w słowo pisane. W moim 1d mkII servo jest zaje.... te. W starej jednce mkI, którą miałem, było równie dobre. Podobnie w mojej poprzedniej mkII. Fakt, że canon dał dupska z servem w mkIII jest powszechnie znany. Nie generalizuj więc mówiąc o ,,jedynkach''. Obawiam się też, że AF d700 mimo, że niby taki sam jak w d3 jednak różni się właśnie w servo.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja robię zdjęcia, testy czytam bez absolutnej wiary w słowo pisane. W moim 1d mkII servo jest zaje.... te. W starej jednce mkI, którą miałem, było równie dobre. Podobnie w mojej poprzedniej mkII. Fakt, że canon dał dupska z servem w mkIII jest powszechnie znany. Nie generalizuj więc mówiąc o ,,jedynkach''. Obawiam się też, że AF d700 mimo, że niby taki sam jak w d3 jednak różni się właśnie w servo.
    Z porównania 1DII z 1DI, wyszło ci, że mają lepsze AF-y od D700? Chyba jednak wolę testy na Optyczne.pl

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie wiem jak Kalina i Jarek,
    Ja też nie wiem, jak Kalina
    Jarek sprzedał obie 5tki i dawno przesiadł się na 1ki.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale Adam Trzcionka odkąd tylko sobie kupił 5D truje mi codziennie o tym, że ***..e tym aparatem i kupi Nikona , bo AF jest bardzo słaby. Po pierwsze boczne są bezwartościowe, po drugie nie ma powtarzalności, po trzecie brakuje sensownie rozstawionych punktów. Zmagałem się z habakukiem walecznie doradzając czekanie na poprawiony AF w następcy 5D. No i teraz mi głupio.
    Jeszcze go słuchasz? Jakby mu naprawdę nie odpowiadało, to by zmienił. Ale jemu z tym dobrze. Tym sprzętem naprawdę da się robić zdjęcia, nowa 5tka będzie pod tym względem jeszcze lepsza. Ale Adam w narzekaniu jest jeszcze lepszym fachowcem niż w fotografii. Moja rada: przytakiwać, dać się wyżalić, podpuszczać na zmianę na d3
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    5D 'odziedziczyło' AF z 20D trzy lata temu. (....)
    Nie.
    Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Servo w jedynkach tez nie jest idealne, zobacz na testy optyczne.pl AF z Nikona D700 wydal lepiej niz w 1D Mk III.
    (....)
    Problem polega na tym, że są testy z których wynika coś zupełnie innego. Według mnie jest to parametr wyjątkowo trudny do wiarygodnego porównania. Występuje tu tyle zmiennych że trudno przyjąć takie założenia, które zapewniłyby idealnie obiektywne wyniki.
    Podejrzewam że w porównywalnych warunkach przy podobnych szkłach wyniki u obu firm będą zbliżone. Bardzo ważny jest też operator czy zna wszystkie niuanse i ustawienia.

Pomijam już fakt, że ten test na optycznych jest bardziej opisem zachowania się AF-a (nie do końca wiadomo czy w sprawnej serii ) w określonych warunkach (zresztą tu znów pytanie czy rzeczywiście bardzo precyzyjnie ustalonych i powtarzalanych) z określonym szkłem. IMHO żadnych wniosków z takiego "testu" bym nie wyciągał przy wyborze puszki pod tym względem.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-09-2008 o 20:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 100 z 315 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów