Strona 96 z 315 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem jak Wam, ale mnie osobiście odeszła trochę wcześniejsza ochota na Ds'a. Troche dziwna sytuacja: chciałbym zmienić 40D na body dające ładniejszy obrazek, ale kupując 5DII prawdopodobnie cofnę się o generację w AF, a kupując Ds'a zapłacę 10k(albo lepiej) za tego właśnie AF i kilka uszczelek i w efekcie niższe używalne ISO niż w 5DII...
    Dla mnie dziwna sytuacja
    Z drugiej strony przeglądam fotki z zeszłej soboty i jadąc w 'servo' na środkowym w 5D, i zapiętym 24@1.4 mam 70% trafionych fot w tańcu. jeśli w dodatku będzie z czego przyciąć (21Mpix w 5DII) to chyba problem częściowo z głowy, choć nadal mam wątpliwości czy upgrade 85/1.8 do 85L nie będzie porażką z powodu AF nowej piątki?? Czas i testy userów z jasnymi stałkami pokażą (liczę na Ciebie Jarek ) jak to wszytko wygląda w praniu, ale parafrazując Cześka: 'dziwny jest ten ... Canon'
    Ostatnio edytowane przez myst ; 23-09-2008 o 23:15
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    1Ds3 ma czułości natywne: 100-1600 i rozszerzone 50 i 3200
    5D2 ma czułości natywne: 100-6400 i rozszerzone 50, 12800 i 25600

Do tego należy dodać wycenianą na minimum 1EV (Juza) różnice w szumach na wysokich ISO.

P.S> OK, mam nadzieję, że nie wycinasz zdania z kontekstu 20 zdań, tylko po to aby mnie łapać na skrótach myślowych. To byłoby raczej jałowe.
    Spoko.Piszę nie po to żeby wywoływać spory.Ty mam nadzieję też. W poście którego część zacytowałem piszesz o 5d anie o 5d MKII.Zdania wycinam żeby ...No przeciez wiesz chyba dlaczego skracamy cytaty?Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Nie wiem jak Wam, ale mnie osobiście odeszła trochę wcześniejsza ochota na Ds'a. Troche dziwna sytuacja: chciałbym zmienić 40D na body dające ładniejszy obrazek, ale kupując 5DII prawdopodobnie cofnę się o generację w AF, a kupując Ds'a zapłacę 10k(albo lepiej) za tego właśnie AF i kilka uszczelek i w efekcie niższe używalne ISO niż w 5DII...
    Dla mnie dziwna sytuacja
    To nie jest dziwne, to jest zwykly (ziew) marketing. Po prostu teraz trzeba miec jedno i drugie. Fotograf, ktory lata (samolotami) z walizka zawierajaca rzadek z pol tuzina Markow, teraz dolozy druga walizke z piatkami. Skonczyl sie krotki okres czasu kiedy za jedno $ 8k mozna bylo miec najlepsza puszke FF we wszechswiecie. Nikonista ma mniejszy problem (chwilowo), bo D3 daje mu wszystko (oprocz filmikow). :wink:
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 23-09-2008 o 23:35

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

BTW: Dopiero teraz mogłem oglądnąć ten filmik Laforeta (mam wolne łącze). Robi niesamowite wrażenie. Gość oczywiście wie co robi i wie jak zrobić ale narzędzie też okazuje się całkem zacne .

Jak napisał Akustyk na FN - Facet zrobił niesamowitą robotę marketingową dla Canona i Canon powinien mu niezły worek ELek zafundować. Podejrzewam, że współczynnik "must have" dla tego aparatu po tym filmiku wzrósł wielokrotnie na całym świecie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Nolla
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak napisał Akustyk na FN - Facet zrobił niesamowitą robotę marketingową dla Canona i Canon powinien mu niezły worek ELek zafundować. Podejrzewam, że współczynnik "must have" dla tego aparatu po tym filmiku wzrósł wielokrotnie na całym świecie.
    Moim zdaniem Vincent Laforent zrobił przede wszystkim sobie bardzo dobra reklamę, wykorzystująć tak gorący temat jakim jest teraz 5D mkII i pokazując że stać go na np helikopter i masę gadżetów nabijając sobie tym masę potencjalnych klientów, a wór eLek to sobie ten pan może zapewne sprawić za swoja stawkę dzienną, ze zleceń jakie dostaje
    nie umniejsza to jednak faktu że byłam pod wielkim wrażenie po obejrzeniu BEHIND THE SCENES VIDEO

Nolla.
    Ostatnio edytowane przez Nolla ; 24-09-2008 o 06:31

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nolla Zobacz posta
    Moim zdaniem Vincent Laforent zrobił przede wszystkim sobie bardzo dobra reklamę, wykorzystująć tak gorący temat jakim jest teraz 5D mkII i pokazując że stać go na np helikopter i masę gadżetów nabijając sobie tym masę potencjalnych klientów, a wór eLek to sobie ten pan może zapewne sprawić za swoja stawkę dzienną
    tez mi sie tak wydaje i ze facet swietnie skalkulowal ten pomysl. ale, bylo nie bylo, jestem pod wielkim wrazeniem jego wizji i dostrzezenia takiej okazji. bo to co pokazal to jest inny wymiar niz to co znamy. mysle, ze to wideo opuszcza szczeke przede wszystkim zdeklarowanym fotografom, ktorzy nigdy wideo nie krecili i zreszta najpewniej tego nie beda robic (bo na pewym etapie zmiana przyzwyczajen jest trudna ). niemniej maja okazje zobaczyc w praktyce potege tego medium a to robi wrazenie.
    na filmowcach mysle, ze mniejsze, chyba ze pod wzgledem ceny tej "kamery"
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Filmik z jednej strony powala, ale widac tez w ujeciu z helikoptera jak cala prawa strona drży

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    8,5 tys.
    cena dla ludzi uważam.
    kupuję go.
    ma ktoś pożyczyć 5 tysiaczków ?

:-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    8,5 tys.
    cena dla ludzi uważam.
    kupuję go.
    ma ktoś pożyczyć 5 tysiaczków ?

:-)
    W podanym kilka postow wyzej linku do ceneo jest cena 7800. Jesli cena spadnie do 6000-6500 to ten aparat bedzie szedl jak cieple buleczki..

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    8,5 tys.
    cena dla ludzi uważam.
    A ja się zastanawiam za co taka kasa? D700 można w PL kupić za 6500zł, a to aparat praktycznie pod każdym względem lepszy. Różnica w ilości megapikseli jak dla mnie zupełnie pomijalna, a cała reszta na korzyść Nikona.
    Nie rozumiem strategii marketingowej Canona. Z jednej strony daje się ficzery dla amatorów takie jak filmy, detekcja twarzy czy prymitywny autofokus, a z drugiej strony jak dla amatorów cenę zaporową.

Strona 96 z 315 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów