Strona 92 z 315 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Tak sobie pytam. Biadolicie nad tym AF w 5DmII, a czy ktoś to już przetestował? RobG kazał komuś biegać do aparatu, robił ktoś słupki w AI servo, w upale?
    a jesteś pewien, że tu o jakiś AF chodzi? :-) ludzie lubią ponarzekać, a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi :-)

Domyślnie

powstaje pytanie - czy 5D II to sprzęt reporterski ? chyba nie.. skoro to nie jest sprzęt reporterski, to po co super AF ?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    powstaje pytanie - czy 5D II to sprzęt reporterski ? chyba nie.. skoro to nie jest sprzęt reporterski, to po co super AF ?
    i o to chodzi

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

A ja przypomnę, że jak pojawiało się 40D to też od razu podniosły się głosy, że szum, że mydło, że AF do ****. Ale jak już puszka trafiła do ludzi, to okazało się że jedynie wyświetlacz irytuje. Tak więc więcej optymizmu. Ja na przykład nie uwierzę dopóki nie pomacam.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    A ja przypomnę, że jak pojawiało się 40D to też od razu podniosły się głosy, że szum, że mydło, że AF do ****. Ale jak już puszka trafiła do ludzi, to okazało się że jedynie wyświetlacz irytuje. Tak więc więcej optymizmu. Ja na przykład nie uwierzę dopóki nie pomacam.
    mogę się założyć że spora część z tych ludzi którzy tutaj narzekają na AF w nowej piątce po kupieniu tego body będzie pisało że "nie jest tak źle, w końcu to człowiek robi zdjęcie a nie aparat".

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Mi nie chodzi o reporterkę (czasem jakis sport, biegające dzieci ale to bardziej do albumu rodzinnego). Nie chodzi mi nawet o prędkość AF a o DOKŁADNOŚĆ! Interesowołyby mnie 5 krzyzowych p.AF rozstawionych jak 5-tka w kostce do gry - 4 w p. mocnych i 1 środek.

Mam 85 1,2L II i wiekszosc zdjec - szczegolnie na MAŁEJ GŁEBI - robie z reki bo po przekadrowaniu na AF - kicha .

Nie wspomne ze ostrzenie z w/w obiektywem na AF TRWA WIEKI!!!!.
    Dlatego też na stałe zamontowalem ciemna matowke ees i jest git .
    Na jasnej standardowej - ja nic nie widze - wszystko jest jasne i wydaje się ostre- nie widać niuansów ostrości).

Dlatego zastanawiam się nad 2ga stara 5d + cashback + w/w 2 manualne obiektywy zeissam vs 5dII (+kamerka).

Jedyna przewaga i przydatnoąć nowej 5-tki to plakat czasem musze walnac na jakis kongres i to jest jedyna jej przewaga nad starą - JAK DLA MNIE.

Domyślnie

|Chciałem napisać ogólnikami - nie wyszło trudno.
    Canon przyjął strategię marketingową, której nie chce zmienić, pomimo, że świat cyfrowej fotografii właśnie teraz przeżywa gwałtowną zmianę. Treściwie reasumując moje odczucia - to wystarczyłoby powiązać zalety 40D, 50D z matrycą FF a wyszłaby świetna 5D II. Niektórzy na tym forum prognozowali wejście 50D z matrycą FF, gdyby zaistniałą taka sytuacja - to waszym zdaniem, jakie body byłoby lepsze 50D z matrycą FF ,czy obecna 5D MKII ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

PS z 85L w zakresie 1,2-2,8 w portrecie - moje oko i reka pewniejsza niz AF starej 5 - nie przekadrowyje (i wychodzi na to ze nowej - sadzac po rozmieszczeniu punktów)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak, dokładnie o to chodzi. Filmiki HD są na tyle dobrym marketingowo ficzerem że zabawka się i tak sprzeda, a lepszy AF dadzą może za 3 lata.
    albo za 3 lata dadzą rejestrowanie hologramów, a AF na tym samym poziomie ...

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie. Słuszna uwaga. I pytanie zwrotne: czy wiesz czym się różni ten AF od poprzednika i jak wygląda na tle konkurencji? Pomogę:

(cytując za dpreview)

niestety nie zaznaczono krzyżowych (chyba z litości nad 5D2). Fakt różnic w kryciu kadru w poszczególnych modelach naprawdę niewiele pomaga.
    gdyby nałożono na to pokrycie pół AF z D300 to by dopiero było co oglądać (skoro sa pokazane pola z 40D, to dlaczego nie D300?)
    Marzę o czymś takim na FF, oczywiście z bocznymi krzyżowymi.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Nie wiem jaki jest AF w starej 5tce, tym bardziej nie mam pojęcia jaki w nowej, ale jak jest lepszy od tego co w 400D to myślę, że jest OK <lol>

Strona 92 z 315 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów