Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
Jakie racje? Mnie jest potrzebny aparat do fotografowania a nie zabawy filmikami. Śmiać mi się chce jak się niektórzy jarają tymi filmami, bo patrząc po ich warsztacie to nie doszli jeszcze do poziomu żeby chociaż zdjęcia robić na poziomie stopklatek z tych filmików. No ale jak już się fotografia znudziła to trzeba teraz znaleźć uzasadnienie do kupna nowej zabawki, filmiki świetnie się do tego nadają.

I niby na czym ten zwrot ma polegać? Pisałem że AF 5D wbrew jakiejś obiegowej opinii nie jest 'kiepski' i nadaje się do fotografowania tzn. działa i trafia całkiem nieźle. Równocześnie pisałem że słabość tego AF polega na jednym dobrym centralnym punkcie i nieużywalnych pozostałych z powodu skupienia w centrum klatki oraz działaniu tylko z poziomymi kontrastami. 5D2 mimo że jest aparatem o 3 lata nowszym ma te same wady.
Też się zgadzam z tą opinią. Jeśli natomiast pewność tego centralnego punktu będzie taka jak w 40/50D + dodatkowa reg.AF to ludzie wychowani na starym 5D (przekadrowywanie) powinni być zadowoleni.....a filmy,używać nie trzeba