Strona 85 z 315 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crix Zobacz posta
    no wreszcie jest:-P
    canon officjalnie poparł projekt Laforeta
    http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2086
    Jak dla mnie ten filmik to R-E-W-E-L-A-C-J-A!
    Ten aparat + dobre obiektywy to zabójcza kombinacja!
    Te ujecia city-by-night z lotu ptaka boskie!

Już zaczynam zaciskac pasa i zbierać na Canonika!
    "Aparaty zamiast masła!" - jak mawiał pewien Austryjak (czy jakoś tak

Zamiast tachac aparat i kamere na wakacje bedzie można wziac samo 5d II... Dwa w jednym, Wash&Go...

Co do AF to nie sadze aby bylo tak źle. Nawet Canon nie wstrzyma postepu technologicznego i nie da sie zrobic tak aby wchodzace modele byly ciagle "gorsze" od starych topowych. Poza tym po wpadkach z AF jedynek, Canon uważać aby nie przylgneła do niego łata firmy majacej klopoty z AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    d700 nigdy nie był piękny. Ma działający AF. A ja napisałem, że decyzję i tak podejmę na podstawie opinii użytkowników. Na pewno nie oprę jej o możliwość filmowania. Zupełnie nie zmienia to mojego zachwytu nad kompletnie nową działką do zabawy i realizowania nowych pomysłów.
    Zadam przewrotnie pytanie .. czy zamiast kupowania D700 + jasne Tele itd .. nie lepiej za wielka woda kupic 1ds III? Wszystko w systemie i jest tak jak ma byc!

1. AF - predkosc, dzialajace serwo.
    2. Rozklad punktow AF w kadrze - niemal idealnie (krzyzowe pokrywaja mocne pukty kadru)
    3. Wizjer .. naprawde duzy!
    4. Shutter lag!
    6. Uszczelki, co chyba jest dosc wazne w Twojej robocie.
    7. FF
    8. 21 mpix do kadrowania
    9. 5 Fps
    10. Podwojny slot kart (przyda sie jako dupochron w razie padu karty)
    11. Migawka 300tys

W USA to jest kosz rzedu 16-19tys. Czyli pewno mniej niz d700 + dobre tele(500/4 AFS?).

Uzywalnosc LCD przy takim ukladzie AF raczej bedzie sprowadzalo sie do sprawdzenia histogramu ..

Dla mnie 1ds III jest body niemalze idealnym .. tylko ta cena.
    Za 3 lata moze uda mi sie kupic to body w dobrym stanie w rozsadnej cenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (...)
    No i jeszcze sen zimowy A wspomniana "nową jedynka" liczy się, czy musi być FF?
    FF z dobrym AF (prawie jedynkowym) i lepszym od 5d shutter lagiem, fps >=5, natywne >=iso3200, grip nie wazny, EC nie wazne, Mpix nie wazne.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    Nie zakładam się, bo zwykle przegrywam
    PS. Ja tez zawsze przegrywam .. ale tym razem chcialbym przegrac
    Ostatnio edytowane przez wain ; 23-09-2008 o 10:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wain, ale o czym ty piszesz?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

wain, ale o czym ty piszesz?
    Pisaleś o tym że rozwazasz dwu systemowosc. A to jak wiadomo duzy koszt.
    Nie lepiej zamiast kupna drugiego systemu kupic 1dsIII... ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Super (technicznie, na ocenę wartstwy "ahtystycznej" jestem za głupi ;-)). Myślę, że całkiem spora grupa ludzi będzie kupowała nowe 5D tylko (a co najmniej głównie) dla opcji kręcenia filmów. Dokładnie tak jak ktoś już pisał - przed filmowcami amatorowi z budżetem ~kilkunastu k$ otwiera to możliwości sprzętu o dwa rzędy wielkości droższego.

PS: "Memory cards by Lexar" Zapomniał wymienić marki helikoptera
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 23-09-2008 o 10:37

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    JZamiast tachac aparat i kamere na wakacje bedzie można wziac samo 5d II... Dwa w jednym, Wash&Go...
    A obiektywów do 5D2 już nie trzeba tachać, albo sobie można zrobić zestaw filmowania otworkowego z dekielków

Po krótkiej i pewnie bardzo fajnej zabawie zachwyt filmikami wam przejdzie. Wtedy 5D2 ponownie stanie się urządzeniem do robienia zdjęć i nagle okaże się że choć filmiki były fajne to jednak jeszcze fajniej byłoby mieć normalny AF i kilka rzeczy usprawniających fotografowanie zamiast zbędnych bajerów.

Jarajcie się tak dalej i kupujcie wszystko co Canon wyprodukuje. Dzięki temu Canon zostanie nagrodzony za podejście do rynku i utwierdzony w słuszności wybranej strategii, która zaowocowała taką właśnie a nie inną specyfikacją 5D2. Normalne aparaty będą tylko w serii '1', wszystko co niżej to będą nafaszerowane ficzerami zabawki dla podnieconych nastolatków.

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Super. Myślę, że całkiem spora grupa ludzi będzie kupowała nowe 5D tylko (a co najmniej głównie) dla opcji kręcenia filmów. Dokładnie tak jak ktoś już pisał - przed filmowcami amatorowi z budżetem ~kilkunastu k$ otwiera to możliwości sprzętu o dwa rzędy wielkości droższego.
    Dokładnie - teraz każdy bedzie mógł kręcić filmy do HBO czy nawet kina. Wystarczy mieć pomysł.
    Co zadziwiające facet zarzeka sie ze to co widac na filmiku jest w ogole nie obrabiane (poza zmniejszeniem)! Naprawde czapki z głow przed Canonem jesli chodzi o IQ

Gość pisze:

I had it in my hands for less than 72 hours before I had to send it back - but the time I did have with a prototype of the Canon EOS 5D MKII will possibly change the path of my career as well as the photography industry to some degree.
    (...)
    the RAW footage that comes out of this camera is STUNNING - so much so that the entire video was cut with the RAW footage - untouched… in any way - no color, noise or exposure adjustment whatsoever… the images you are seeing on this blog - are frame grabs off of the video - those frame grabs were downsized from 1920 pixels wide to 700 pixels wide to fit the page width of this blog - and absolutely NOTHING was done to them either in Aperture/Photoshop or any other software.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wain, ale po co?
    ds3 to najmniej praktyczny ze znanych mi aparatów powyżej 2000$ i do tego najdroższy. 5D2 nie pozostawia na nim suchej nitki.

Zupełnie nie rozumiem po co wmieszałeś w to supertele. nie mam zamiaru kupować drugiego.

Dzisiaj, przynajmniej jeśli Canon nie zaprezentuje takiej puszki jaką testował podobno Corwin, sensowny wybór rozgrywa się pomiędzy D3/D700 a 5DMk2. Pierwsze dają rewelacyjną funkcjonalność, wytrzymałość i pewnść, drugi tego nie ma ale daje - o ile się sprawdzi - wyjątkowo dobry obrazek oraz zaplecze najlepszych obiektywów stałoogniskowych. Krótkich. Mnie do ptaków niewiele więcej potrzeba niż mam dzisiaj. Szukam sprzętu do innych zastosowań.

Choć postawiłem na to piwko, to jednak coraz mniej wierzę, że Canon ulegnie presji konkurencji i wprowadzi odpowiednik D700. Za mocno wypchnęli 5d2 żeby coś więcej zmieścić co by się dobrze sprzedawało a zostawiało miejsce dla jedynek.

jest ciekawy review dla ślubniaków, dobre foty

http://www.bebbblog.com/index.php?link=94&cat=7
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 23-09-2008 o 10:47 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

wain, ale po co?
    ds3 to najmniej praktyczny ze znanych mi aparatów powyżej 2000$ i do tego najdroższy. 5D2 nie pozostawia na nim suchej nitki.

Zupełnie nie rozumiem po co wmieszałeś w to supertele. nie mam zamiaru kupować drugiego.

Dzisiaj, przynajmniej jeśli Canon nie zaprezentuje takiej puszki jaką testował podobno Corwin, sensowny wybór rozgrywa się pomiędzy D3/D700 a 5DMk2. Pierwsze dają rewelacyjną funkcjonalność, wytrzymałość i pewnść, drugi tego nie ma ale daje - o ile się sprawdzi - wyjątkowo dobry obrazek oraz zaplecze najlepszych obiektywów stałoogniskowych. Krótkich. Mnie do ptaków niewiele więcej potrzeba niż mam dzisiaj. Szukam sprzętu do innych zastosowań.

Choć postawiłem na to piwko, to jednak coraz mniej wierzę, że Canon ulegnie presji konkurencji i wprowadzi odpowiednik D700. Za mocno wypchnęli 5d2 żeby coś więcej zmieścić co by się dobrze sprzedawało a zostawiało miejsce dla jedynek.

(...)
    OK. Zrozumialem ze chcesz miec d700 + tele nikonowskie.
    W przypadku jak piszesz to faktycznie nie ma sensu.

Strona 85 z 315 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów