no wreszcie jest:-P
canon officjalnie poparł projekt Laforeta
http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2086
no wreszcie jest:-P
canon officjalnie poparł projekt Laforeta
http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2086
Ostatnio edytowane przez crix ; 23-09-2008 o 06:02
Mais c'est tres joli cette Reverie! Tylko ostroznie, bo zaraz ktos smutny krzyknie "Messieurs, pas de Reveries" jak car Aleksander do szlachty. Tu jest forum o fotografii, powinno byc osobne forum do filmikow i osobne do dyskusji guzika "print", bo to nie forum o drukarkach. :grin::grin::grin:
A niech sobie "puryści" trolująMyślę, że takich etiud będzie pojawiać się coraz więcej. Spodobało mi się też świadome wykorzystanie wolnego AF.
PS
Ale przyznam jednak, że się zgubiłem: Bohaterowi się śniło, że mu się śni, że zaspał? Czy zaspał, bo mu się śniło, że zaspał?
EOS - conditio sine Kwanon...
Desperacja marketingu Canon sięga zenitu, pod niezłą presja muszą być chłopcy by stosować takie chwyty... no cóż nie, nie musi być FF wystarczy, że zrobili wywiad środowiskowy wśród największych odbiorców Marka a poprawnie działający, POWTARZALNY układ AF, więcej MPx i jakość obrazka (tym razem) dużo lepsza od D3 należy traktować jako bonus
Wiele osób czeka na ten aparat jako sygnał od Canona, że mimo wszystko they can
Wi-Fi mic to super pomysł, szkoda tylko, że nie jest opcją do HV20.
ISO 25? Siatkówka plażowa? Fajnie, że w 1Ds4 będzie. Że kodek nowy było wiadomo od lutego. Ciekawe co zmajstrowali czy optymalizacja na rozmiar (reporterka) czy na jakość (w końcu to 1Dynka, prawie flegszip).
Opierając się na wypowiedzi tłumacza z dpreview, który pracował na zlecenie Canona trzeba zdać sobie sprawę, że ten aparat jest już gotowy.
Jak zwykle czekamy na cenę, IQ i test układu AF.
A i żeby nie było OT: wideo kadr 5DII z zakręconym 200/1.8 robi wrażenie, nie?
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-09-2008 o 09:09
pan.kolega - 1000-czny post...!!!! wygrałeś nowego 5D MkII...![]()
cóż można napisać.. po prostu jestem zachwycony. Niezależnie jak oceniam tę funkcję w aparacie, widzę, że otwierają się zupełnie nowe, niewiarygodne możliwości kreatywnego działania dla amatorów i pasjonatów. Ja już mam ochotę spróbować.
d700 nigdy nie był piękny. Ma działający AF. A ja napisałem, że decyzję i tak podejmę na podstawie opinii użytkowników. Na pewno nie oprę jej o możliwość filmowania. Zupełnie nie zmienia to mojego zachwytu nad kompletnie nową działką do zabawy i realizowania nowych pomysłów.
Pieknie jest Panowie i Panie - na moje jest pieknie.
Ostatnio edytowane przez SinLight ; 23-09-2008 o 09:53
Kuba, ale bzdury piszesz. A co ci po opinii użytkowników skoro ty i tak potrzebujesz albo 800L albo 50D? Każdy chwali swoje i tyle. Po co ci takie 5DII? Dla kogoś kto ma już cały warsztat sprzętowy akcesoriów wideo w komplecie 5DII to błogosławieństwo dla reszty tylko marzenie.
Ja też czekam, ale na jasne eL-sample z 50D. Opinię użytkowników już znam![]()