Strona 66 z 315 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale co chcesz udowodnić? Bo nie za bardzo kapuję..
    Jak chcesz to możesz sobie w 1Ds3 lub nowym 5Dmk2 wyłączyć odszumianie w puszce, robić w RAW z niedoświetleniem i następnie wyciągać, odszumiać NN itd. No i przesamplować w dół do 5D. Wtedy porównanie ma sens. Nikt nie ma wątpliwości, ze 5D to fajowa pucha. Nowa jest najwyraźniej fajniejsza (podobnie jak Ds3).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale co chcesz udowodnić? Bo nie za bardzo kapuję..
    Napisałem że stare 5D oferuje podobną jakość obrazu to zostałem wyśmiany i że niemożliwe i że banding i w ogóle, i żebym pokazał takie sample. To pokazuję :-D

Miasto
    Kraków

Domyślnie

podobną jakośc do czego? To chyba zasadnicze pytanie. Mamy z 5D2 nieostre jpg w których nawet nie wiemy ile zastosowano redukcji szumów i jakie były inne parametry. O ile jestem bardzo sceptyczny co do Af, o tyle widzę okiem nieuzbrojonym, że jakość na wysokich ISO jest na najwyższym aktualnie poziomie. Imho do 6400 jest na równi z D3, co przy 21Mpx jest zarąbistym osiągnięciem, a wyżej, choć to raczej czułości rzadko stosowane imho jest lepiej niż w konkurencji. Ja mogę tylko przyklasnąć, bo i tak w tej chwili mam używalne i to z trudem ISO 1600. Mam również sporo zdjęć z 5D - niedoświetlonych w trudnych warunkach z tańca - gdzie szumy są i naprawdę przeszkadzają. Więc nic, tylko uznać wysiłki producenta w tym zakresie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Mam również sporo zdjęć z 5D - niedoświetlonych w trudnych warunkach z tańca - gdzie szumy są i naprawdę przeszkadzają. Więc nic, tylko uznać wysiłki producenta w tym zakresie.
    Może nie potrafisz ich odszumić. Tak jak Nikon D3, tak i (po samplach sądząc) 5D Mk II bardzo mocno odszumia zdjęcia w puszce. To samo i lepiej można sobie zrobić na komputerze.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu jest wyśmienicie:
    http://www.dpreview.com/gallery/canoneos5dmkii_preview/
    Tylko martwią mnie hot piksele na zdjęciach studyjnych. Jest nawet dead piksel (na czarnym olku - lewa góra)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dla mnie obrazek z nowej piąteczki jest bomba.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Jest nawet dead piksel (na czarnym olku - lewa góra)
    Nie no, dramat! Jeden na ponad 21 milionów

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Jak do tej pory jest to najlepiej obrazujący w ekstremalnie wysokich czułościach aparat z logo Canona na kiosku.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Może remis ?

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Jak do tej pory jest to najlepiej obrazujący w ekstremalnie wysokich czułościach aparat z logo Canona na kiosku.
    Być może przedwczesne fanafary ale delikatny optymizm jest na miejscu i zawsze milszy od jojczenia 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

zapytałem Juzę na jego forum http://www.juzaforum.com/forum-en/vi...&sd=a&start=60

o opinię na temat miękkości sampli dpreview.com z 5DMk2, zwłaszcza na niższych ISO. Odpowiedź dosyć jednoznaczna, niezbyt przychylna dla Askey'a choć się chłopak starał

Juza potwierdził, że na niskich ISO 5D2 generuje obraz identyczny z tym z ds3 a jako przykład tej jakości podał to zdjęcie zrobione obiektywem 24-105/4 IS http://www.juzaforum.com/forum-en/vi...&sd=a&start=60. Natomiast na wyższych ISO Juza daje tej puszce 1 EV przewagi nad Ds3 i dwa stopnie ponad 5D.

Strona 66 z 315 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów