Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Uff! Przeczytałem wątek. Jestem z siebie dumny. Ani jotę mądrzejszy i cholernie zasmucony - po raz kolejny wylazła cała nasza "polskość" A tak na maginesie, poza pisaniem tylu mądrych rzeczy - macie jeszcze czas na fotografowanie?
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Uff! Przeczytałem wątek. Jestem z siebie dumny. Ani jotę mądrzejszy i cholernie zasmucony - po raz kolejny wylazła cała nasza "polskość" A tak na maginesie, poza pisaniem tylu mądrych rzeczy - macie jeszcze czas na fotografowanie?
    Z całym szacunkiem ocenie to w inny sposób. Otóż typowo polskim stylem jest udawanie mądrzejszego niż się jest. Mentorski ton, pouczający styl i lekceważenie dla innych, którzy odważyli się polemizować. Pomyśleć i wyrazić opinię, choćby nawet niesłuszną jest o wiele trudniej niż napisać innym, że są głupi, że są onanistami, że są malkontentami czy że nie potrafią fotografować. A ja na przykład się fotografowaniem chwilowo zmęczyłem.

Proponuję wejście na dpreview.com, fredmiranda czy innych forach żeby się przekonać, ze fala niezadowolenia rozlewa się po równo po wszystkich krajach i kontynentach. I podstawowy zarzut pada pod adresem AF. Czytając mentorów tego wątku dochodzę do wniosku, że tylko Polacy tam piszą, skoro tyle niezadowolenia.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Z całym szacunkiem ocenie to w inny sposób. Otóż typowo polskim stylem jest udawanie mądrzejszego niż się jest. Mentorski ton, pouczający styl i lekceważenie dla innych, którzy odważyli się polemizować. Pomyśleć i wyrazić opinię, choćby nawet niesłuszną jest o wiele trudniej niż napisać innym, że są głupi, że są onanistami, że są malkontentami czy że nie potrafią fotografować. A ja na przykład się fotografowaniem chwilowo zmęczyłem.

Proponuję wejście na dpreview.com, fredmiranda czy innych forach żeby się przekonać, ze fala niezadowolenia rozlewa się po równo po wszystkich krajach i kontynentach. I podstawowy zarzut pada pod adresem AF. czytając mentorów tego wątku dochodzę do wniosku, ze tylko Poalcy tam piszą, skoro tyle niezadowolenia.
    a ja tylko podpisując sie pod tym dodam ; dziwię się nie tym którzy piszą , że nowa piątka jest dobra , bo jest(!), lecz tym , którzy uważają, że nie można/nie powinno się krytkować rzeczy, które są w niej złe/nie na miejscu/włożone przypadkowo(?)/mogły by być lepsze (bo takie są trendy)/ew. niektórym wydaje się że powinny byc lepsze.
    dodatkowo wszelkie zachęty do kupna 1D/1Ds, porównania do naszej kochanej motoryzacji/ wytaczanie spraw sądowych, wytykanie "polskich cech" swiadczą o pewnej zaściankowości, niepewności własnej wartości, kultowi nie wiadomo czego. jestesmy takimi samymi konsumentami/klientami jak amerykanie,francuzi,anglicy,niemcy,koreańczycy czy inna nacja i mamy pełne prawo do krytyki jeśli cos nie spełnia naszych oczekiwań.
    jako już ponad czterdziestoletni człowiek obijałem się troche po świecie i prosze mi wierzyć, narzekania są wszędzie i czasami o mniejsze duperele niż tak "zjechany" w tym wątku af.
    życzę wszystkim udanych zdjęć i dobrych puszek do ich robienia
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    dodatkowo wszelkie zachęty do kupna 1D/1Ds, porównania do naszej kochanej motoryzacji/ wytaczanie spraw sądowych, wytykanie "polskich cech" swiadczą o pewnej zaściankowości, niepewności własnej wartości, kultowi nie wiadomo czego. jestesmy takimi samymi konsumentami/klientami jak amerykanie,francuzi,anglicy,niemcy,koreańczycy czy inna nacja i mamy pełne prawo do krytyki jeśli cos nie spełnia naszych oczekiwań.
    oczywiście, każdy ma prawo do krytyki, ale gdyby każdy wyraził tylko swoją opinię to ten wątek miał by 5 stron a nie 70. przeczytaj jeszcze raz tytuł wątku: "pierwsze wrażenia" a nie "badziewny af w 5d mk II"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

.
    to może załóż sobiewątek pt; jaki ten af w 5d mk II jest do ****. miałeś ten aparat w ręce? te piski o af juz stają się nudne.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 19-09-2008 o 22:57 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak sobie czytam i nie bardzo rozumiem niektórych forumowiczów. Canon, podobnie jak parę innych firm jest firmą która działa dla zysku. Przejawia się to tym że włożą do nowych puszek tyle i tylko tyle ile trzeba żeby sprzedaż a konkretnie poziom zysków rósł a nie malał. I trudno mieć o to do nich pretensję bo nie działają na zasadach charytatywnych tylko komercyjnych i kropka.

Dla mnie nowe puszki canona 50D i 5D przynajmniej na bazie specyfikacji i dostępnych sampli to dobra oferta. A że nie jest to 1Ds w cenie 1000D. No cóż - trudno. Moje serce krwawi....

Jako Klienta bardzo mnie cieszy że zaczyna się rodzić konkurencja w trójkącie Sony, Nikon, Canon (lub w jakimś innym wielokącię :-) ) co przejawia się pojawianiem się coraz większej funkcjonalności za coraz mniejsze pieniądze. Dopóki nie jest to bezmyślny wyścig na megapixle lub inne parametry i "puszki" ze "słoikami" produkują ładniejsze obrazki - jak dla mnie bomba. A narzekania malkontentów ....cóż zupełnie mnie nie interesują.
    Pozdrawiam

KrisSz

Canon 450 D + Kit + C35L 1.4 + C 50 1.4 + C 70-200 L4 IS + 430 EX + Helios 44 58/2 + inne bambetle

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    To jest błędne myślenie. Jeśli jestem klientem, płacę, a to daje mi pełne prawo wymagać.
    Niekoniecznie błędne - obaj macie racje: przyjmijmy (karkołomne na tle tego wątku, przyznaję!) założenie, że i firma i Ty racjonalizujecie swoje postępowanie - jeśli spotkacie się na tej drodze - obie strony będą zadowolone. Jeśli nie - szukacie dalej: Ty innej firmy, firma innego klienta, innego rozwiązania, innej ceny (*).

--
    (*) Inspired by:
    "Szukamy się
    Szukamy się
    Szukamy się pośród nas"
    [Budka Suflera]
    EOS - conditio sine Kwanon...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów