Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
Od paru miesiecy mam 5d i nic mi w AF nie brakuje. Przewaznie i tak uzywam tylko srodkowy punkt. No chyba, że ktoś pstryka śluby, ale przecież ten aparat już się do tego nie nadaje
Ja tez mam 5D.
I probowalem przy dobrym swietle robic zdjecie biegajacego szczeniaka, duzego, dosc powolnego psiaka. Jak sie nie ruszal bylo OK. Ale przy AF sledzacym, zarowno 24-70 jak i 70-200 odsetek ostrych zdjec byl po prostu tragicznie znikomy :-( Cos w stylu 1 zdjecie na 20. nie wiem, moze ja nie umiem sie tym poslugiwac?? Ale skoro wszyscy na to narzekaja to cos w tym mus byc. Psiak nie biegal szybko. Czasem leniwym krokiem do mnie pochodzil z kilku metrow.
Po kilku probach uzywania sledzacego AF juz go w 5-tce nie wlaczam :-((( a chcialbym.

Mam tez kilka niedajacych sie powtorzyc zdjec z "konca" swiata spieprzonych bo mi sie wydumalo uzyc bocznego punktu AF :-((((((( W pelnym sloncu zeby nie bylo ze swiatla malo.

Nie wiem, czy kiedys probowales w ciut slabszym swietle zrobic portret takim 50 F1.4 @F2. Loteria. Trzeba robic 3 zdjecia.

Marcin