Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
Minusy:
- Pojedyncze gniazdo kart pamięci. Tylko 1 CF. Przydałoby się, aby 5D MKII miało albo 2xCF, albo 1xCF i 1xSDHC z możliwością zapisu równoległego i tak, że jak się skończy jedna karta to automatycznie zapisuje na drugiej (to jest może bajer, bo dzisiaj są bardzo duże karty pamięci i niby niepotrzebne, ale czasami...) jednak zapisu równoległego mi brakuje.
To jest trochę tak: jak miałem aparat z jedną kartą, nigdy nie zdarzyło mi się jej przepełnić (czuwałem), mając teraz dwie a aparacie rozleniwiłem się i ostatnio brakło nawet na drugiej...

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
Na marginesie, bo to się często powtarza. sRAW nie podniesie szybkostrzelności bo i tak za każdym razem trzeba odczytać całą matrycę, nawet, jeśli digic ma posklejać pixele i zrobić sRAW.
No niestety - ja też myślałem, że procesor dostanie już "zbinowane" piksele. Pewnie dadzą ten ficzer w nowych jedynkach.
Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
albo sciagnie z cena 1D, chociaz to mniej prawdopodobne.
Pewnie zrobi to co zawsze - najpierw zejdzie z ceną jedynek Mk III (oj, boli!), a potem wypuści nowe (i pewnie już nie tak niebotycznie drogie - w końcu pierwsze laptopy np. takie ThinkPady też stały po ok. $5k, a teraz oscylują w granicach tauzena).