Strona 41 z 315 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Narazie z tego co czytam, target (przynajmnie na tym forum ) przyjal nieprzychylnie nowa puche.
    Co śmieszniejsze ten twój "target" wypowiada się na podstawie kartki papieru a nie na podstawie własnych doświadzczeń czy rzetelnych testów a Ty wydajesz się, niestety, powielać te niesprawdzone informacje. Ja dziękuję za taką opinię. Poczekam na fakty a nie teorie wyssane z palca.

A AF nie jest dokładnie taki sam. Jak pisałem, algorytm jest zmieniony. Czy wyjdzie to na lepsze - zobaczymy. Algorytm z 5D Mk2 uwzględnia odbicia światła i temperaturę barwową sceny. Z wszelkimi opiniami typu "to nic nie zmienia" itp. proszę POCZEKAJMY do jakichś konkretnych testów.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Iras_PL ale to na razie jedyna - za to mega potężna - wtopa. O czym tu rozmawiać?
    Właśnie wg mnie nie ma o czym. Można wyrazić swoje zdanie, można skrytykować, bo nie będzie to krytyka bezpodstawna. Warto moim zdaniem zaczekać na testy. Ciągnąć tego przez kilkadziesiąt stron i przekonywać się nawzajem sensu nie ma na pewno.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

biadolenie biadolenie ... dlaczego za cenę 350D kanon nie wypuścił 1D ... bo kto chce aparat taki jak 1D niech go sobie kupi. Kosztuje tyle i tyle. I nie ma co mówić, że "Canon nie dał" - DAŁ tylko za cenę 1 i właśnie w tym modelu. to forum powinno mieć podtytuł "świątynia onanizmu fotograficznego".

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

właśnie się dowiedziałem, że za miesiąc mam dużą wystawę ptasią. Wiec ja odpadam z dyskusji i z kupowania przynajmniej na razie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Corwin mial cos skrobnac a tu .. cisza.
    5d swietnie by sie wpasowalo w caly scenariusz pod warunkiem ze w bardzo krotkim czasie pojawi sie szybkostrzelne/celne/reporterskie FF. Co by nie mowic tego brakuje Canonowi. 1d mark jest ale z cropem a ten nie kazdemu odpowiada, nie mowiac o cenie jak za cropa. Jesli w ciagu roku nie pojawi sie reporterskie FF to moj swiatopoglad sie zawali ..

Początki nałogu

Domyślnie

hrabia : a gdzie to wyczytałeś/usłyszałeś o tych innych algorytmach AF w 5D Mark II ???

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to ja tak spod serca, na temat tych sampli z targow i porownania z D700.

otworzylem zdjecie majace 21Mpix i zrobione przy absolutnie kosmicznym ISO 6400. per pixel jakosc jest lepsza niz ISO 100 mojej pierwszej cyfry - Minolty D7i (5Mpix). z tej Minolty sprzedawalem zdjecia do kalendarzy w rozmiarze nawet do A0 i nie bylo zastrzezen odnosnie jakosci. jasne, ze z lupa sie tego nie ogladalo, ale fotografia nie polega na ogladaniu billboardow z odleglosci 2cm

i to by bylo na tyle dyskusji odnosnie jakosci. jesli puszka produkcyjna bedzie jeszcze lepsza to to jest po prostu kosmos i kropka. z tego co widze D700 jest niegorsze pod tym wzgledem i w tej samej cenie daje wypasiony AF zamiast pikseli. nic tylko brac aparat do swoich potrzeb i focic. i nie narzekac
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    5d swietnie by sie wpasowalo w caly scenariusz pod warunkiem ze w bardzo krotkim czasie pojawi sie szybkostrzelne/celne/reporterskie FF.
    A po co reporterom FF?

1D nie ma pełnej klatki, bo nie musi.

Bywalec

Domyślnie

wiem, że już było, ale tak dla rozładowania napięcia zajefajną stronke ma canon.pl. Nie wiem czy nie jest najgorsza ze wszystkich canonowskich w dziale foto. canon 40d nowość, 50d brak, 5dII brak. Halo!!! Pobudka!!!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Narazie z tego co czytam, target (przynajmnie na tym forum ) przyjal nieprzychylnie nowa puche.
    A jakas puszka przyjela sie na tym forum?

http://www.fototv.pl/wideo/reportaze...5d-mark-2.html

Gosc z canona PL mowi ze AF ma 9x krzyzowe. Zobaczymy.

Nie zauwazylem czy ktokolwiek z forum napisal "robilem nim fotki, ogladalem rawy, testowalem af, aparat jest do bani."

Strona 41 z 315 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów