Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Człowieku jeden z drugim, zrozumcie - naprawde rozczarowani są właśnie ci, którzy serio myśleli o zmianie swojej puszki na tę zachwalaną i wyczekiwaną latami. Dostali półśrodek i może (jak ja) liczą, że to tylko przedskoczek, a Photokina ukaże nam 3d, może droższe, ale wreszcie godzące zwaśnionych.
Ale taka puszka istnieje już od lat. Nazywa się 1Ds Mk2. Dlaczego to właśnie ci "oszukani" przez Canona chcą na siłę z lini 5D zrobić "jedynkę"?

Ja sądzę, że 5D Mk2 idealnie mieści się w planach Canona. Jest to pucha wyraźnie zastępująca leciwego (choć cały czas dającego radę) 5D przy jednoczesnym zachowaniu różnicy pomiędzy swoją półką a półką najwyższą, która to jest przeznaczona dla profesjonalistów. To, że jednego z drugim nie stać na 1Ds Mk3 nie musi oznaczać, że Canon będzie, specjalnie dal was obniżał ceny jedynek. Linia 5D jest jaka jest i żebyście nie wiem ile płakali po nocach Canon nie zrobi konkurencji swoim flagowym modelom. Wtedy dopiero mógłby pozwalniać swoich marketingowców uznając ich za debili - jak to niektórzy z was ich określają teraz.