AF Points: 9 AF Points (1 Cross Type) + 6 AF Assist Points
Canon USA 5D MK II specs
AF Points: 9 AF Points (1 Cross Type) + 6 AF Assist Points
Canon USA 5D MK II specs
Piszemy właśnie o AF do studia, do modelek, do packshotów. Tam gdzie potrzebujesz na małej głębi trafić bocznym punktem w modelkę lub w gładką powierzchnie przedmiotu. Boczne punkty bez krzyża nie radzą sobie z tym, co potwierdziło tutaj kilka osób zajmujących się taką dziedziną fotografii.
Nikt nie marudził, że AF w trybie servo będzie chodził za wolno.
Jeśli więc studio nie jest targetem 5D mk II to co nim jest?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jaki jest według Ciebie target dla tego aparatu?
Nieprawdę piszesz. Już kilku studyjnych i ślubnych przyczepiło się do AF, który według nich w 5D był za słaby i oczekiwali, że 5D mk II będzie miał poprawiony ten element.dla landszafciarza, studyjnego czy slubnego to jest swietne body ekonomiczne, do ktorego nie da sie realnie przyczepic.
Ostatnio edytowane przez konrad ; 18-09-2008 o 13:06 Powód: Automerged Doublepost
prawdopodobnie nowy 5d bedzie takim powiedzmy 450d na FF jak myslicie a za jakis czas pojawi sie FF odpowiednik 40d???????? to byloby logiczne jesli tak nie bedzie to canon straci wielu klientow
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ale taka puszka istnieje już od lat. Nazywa się 1Ds Mk2. Dlaczego to właśnie ci "oszukani" przez Canona chcą na siłę z lini 5D zrobić "jedynkę"?
Ja sądzę, że 5D Mk2 idealnie mieści się w planach Canona. Jest to pucha wyraźnie zastępująca leciwego (choć cały czas dającego radę) 5D przy jednoczesnym zachowaniu różnicy pomiędzy swoją półką a półką najwyższą, która to jest przeznaczona dla profesjonalistów. To, że jednego z drugim nie stać na 1Ds Mk3 nie musi oznaczać, że Canon będzie, specjalnie dal was obniżał ceny jedynek. Linia 5D jest jaka jest i żebyście nie wiem ile płakali po nocach Canon nie zrobi konkurencji swoim flagowym modelom. Wtedy dopiero mógłby pozwalniać swoich marketingowców uznając ich za debili - jak to niektórzy z was ich określają teraz.
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami
Tu akurat ciężko polemizować - rozmieszczenie jest do **** i już.
Pozwoliłem sobie sprokurować małe porównanie:
W porównaniu z D700 jest kiepsko.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie